محمدتقي وحيديان كاميار: طبيعت در شعر معاصر دستآويزي براي انتقال پيامهاي گوناگون شده است توصيف طبيعت توسط شاعر غمآلود شده است
شاعر در گذشته با درك زيباييهاي طبيعت و لذت از آن، بيشتر به توصيف آنچه كه ميديد، ميپرداخت.
دكتر محمدتقي وحيديان كاميار - عضو هيات علمي دانشكده ادبيات دانشگاه فردوسي مشهد - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خراسان، با بيان اين مطلب گفت: در شعر معاصر بهدليل بيگانگي و لمس نكردن زيباييها توسط شاعر، درواقع طبيعت دستآويزي براي انتقال پيامهاي گوناگون شده است.
وي شاعر را جزيي از طبيعت عنوان كرد و گفت: انسان هرچه به سوي تمدن و پيشرفت ميل ميكند، به نوعي بيگانگي و مسخشدگي دچار ميشود و از آنجا كه انسان نيز جزيي از طبيعت است، ضمن گرايش به زندهپنداري، با طبيعت احساس وحدت ميكند.
او ترسيم شاعر را از طبيعت در نتيجه هنر بازآفريني عنوان كرد.
وحيديان كاميار گفت: شاعر چنان طبيعت را ترسيم ميكند كه هر زمان مخاطب با شعر روبهرو ميشود، همان احساس را درك ميكند و خود را ناظر طبيعت ميبيند.
اين عضو هيات علمي دانشكده ادبيات دانشگاه فردوسي مشهد معتقد است: اكنون در شعر معاصر دوري و بيگانگي شاعر از طبيعت و لمس نكردن زيباييها باعث شده است که توصيف طبيعت توسط شاعر براي مخاطب، غمآلود جلوه كند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات