مدير كل اوقاف و امور خيريه همدان: طرح توسعه امامزاده عبدالله اجرايي ميشود بقاع متبركه اين استان در نوروز آماده پذيرايي از زائران هستند
مدير كل اوقاف و امور خيريهي استان همدان گفت: هياتهاي امنا و خادمان بقاع متبركه اين استان در طول تعطيلات نوروزي و هفته وقف پذيراي زائران و گردشگران هستند.
غلامحسين كروبي در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، گفت: با توجه به تقارن ماه محرم و دهه فجر در كليهي بقاع متبركه با نصب پارچه نوشتهها، هر دو مناسب گراميداشته شده و در حدود 60 مسجد و بقعه متبركه مجلس سوگواري سالار شهيدان برگزار ميشود، و از محل موقوفات هزينههاي عزاداري و اطعام سوگواران با مشاركت مردم وهيات امنا پرداخت ميگردد.
كروبي ادامه داد: با توجه به تقارن هفته وقف و نوروز 85 با دههي اخر ماه صفر، برنامههاي متنوعي ازسوي ستاد بزرگداشت هفته وقف در استان همدان پيشبيني شده كه هدف از اين برنامهها مهيا نمودن يك فضاي معنوي و ايجاد امكانات لازم رفاهي براي حضورمسافران نوروزي در اين اماكن مقدس است .
وي اظهار داشت: نصب تابلوهاي راهنما، بروشورهاي حاوي شجره نامه امام زادگان، برگزاري مسابقات حضوري در غير حضوري همراه با اهداي جوايز، اقامهي نماز جماعت، محافل سوگواري سالار شهيدان، مراسم غبار رويي و عطر افشاني و شمارش نذور و پذيرايي از مسافران و زائران از جمله برنامههايي است كه توسط هياتهاي امنا و خادمان بقاع متبركه با نظارت و هماهنگي اداره اوقاف اين استان اجرا ميشود .
كروبي با توجه به جايگاه ارزندهي ا ستان فرهنگي، مذهبي، تاريخي همدان در كنار هزاران زائر باستاني و تاريخي گفت: بر اساس امارهاي موجود كل بقاع و اماكن متبركه اين استان شامل مسجد، حسينيهها، امامزادهها، تكايا، سقاخانهها، قدم گاهها، آرامگاهها پيامبران و شخصيتهاي برجستهي اسلامي و شيعي ميباشد كه در مجموع 2200 مكان مذهبي ثبت شده را در شهرستانهاي همدان، ملاير، توسيركان، نهاوند، اسد آباد، كبود آهنگ، بهار و رزن تشكيل ميدهد كه از اين تعداد 275 بقعه متبركه ميباشد .
مدير كل اوقاف و امور خيريهي استان همدان اظهار داشت: دو تن از پيامبران مدفون در سرزمين ايران در اين استان هستند، آرامگاه حيقوق نبي (ع) در شهر توسيركان و مقبرهي حضرت حجي در شهر همدان در بين مسلمانان و پيروان ساير اديان به ويژه يهوديان نيز جايگاه برجستهاي دارند .
وي ادامه داد: وجود امامزادگان مانند امامزاده عبدالله (ع) از نوادگان امام موسي كاظم (ع) شاهزاده حسين (ع) فرزند امامهادي (ع) و امامزاده محسن (ع) از نوادگان امام حسن مجتبي (ع) و ساير بقاع متبركه ميتوانند به كانون جذب گردشگران داخلي و خارجي تبديل شوند .
وي تاكيد كرد: وجود 275 بقعه زيارتي دركنار بيش از شش هزار مكان زيارتي در سراسر كشور ظرفيت بسيار بالايي است كه بايد مورد توجه مسوولان نظام از جمله دولت و مجلس قرار گيرد .
كروبي گفت: يكي از راههاي استفاده از پتانسيلهاي زيارتي، راه اندازي تورهاي زيارتي درون شهري و بين شهري است كه با حمايت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و توسط آژانسهاي سياحتي و با همكاري هياتهاي حسيني و تشكلهاي مردمي، ميتوان اقشار مختلف را در قالب تورهاي دانش اموزي، دانشجويي و قرآني و هياتهاي محلات و مناطق مختلف را به اماكن زيارتي فرستاد .
مدير كل اوقاف و امور خيريهي استان همدان براي معرفي و شناساندن بقاع متبركه بايد علاوه بر استفاده از صفحات روزنامهها و سايتهاي مختلف اينترنتي، نشري اختصاصي مربوط به امام زادگان هم منتشر شود .
وي ادامه داد: چاپ اطلس بقاع متبركه، ا نتشار بروشور حاوي شجره نامه امام زادگان، برگزاري مسابقه هاي فرهنگي، چاپ و انتشار تصاوير بقاع در قالب پوستر و كارت پستال و تمبرهاي پستي و نصب تابلوهاي راهنمايي و تبليغاتي از جمله ديگر راهكارهاي مناسب معرفي پتانسيل سياحتي و زيارتي هستند .
كروبي تصريح كرد: با توجه به وجود 275 بقعه متبركه در سطح استان طرحهاي توسعهاي طي سه برنامهي كوتاه ،ميان و بلند مدت پيشبيني شده است .
مدير كل اوقاف و امور خيريهي استان همدان گفت: در برنامهي كوتاه مدت، تكميل شناسنامه بقاع متبركه، تهيه عكس و فيلم و ثبت وضعيت كنوني، نصب تابلوهاي راهنما در جادهها و مسيرهاي منتهي به امام زادگان، ايجاد امكانات رفاهي و بهداشتي اوليه براي حضور زائران و افتتاح حساب براي جمع آوري نذورات مردميو اجراي برنامههاي فرهنگي و ديني و مذهبي به مناسبتهاي مختلف در دستور كار ميباشد .
كروبي همچنين گفت: در برنامه ميان مدت، تهيه طرح جامع بقاع، پيگري براي اجراي كامل طرح خادمان ا فتخاري، تعيين هيات امناي واجد شرايط، اموزش خادمان و هياتهاي امنا و كاركنان بقاع متبركه، انتشار كتاب اطلس بقاع متبركه، خريد املاك مجا و براي اجراي طرحهاي توسعهاي از جمله برنامههايي است كه طي برنامهي چهارم توسعه از سال 85 تا 88 به اجرا در خواهد آمد .
وي افزود: يكي از برنامههاي بلند مدت اجراي طرحهاي توسعه در برخي از بقاع متبركه مهم از جمله امامزاده عبدالله، شاهزاده حسين و امامزاده محسن در شهرستان همدان، ارمگاه حيقوق نبي(ع) در شهرستان توسيركان، امامزاده عبدالله در شهرستان ملاير، امامزاده محمد و امامزاده ابراهيم (ع)، در شهرستان نهاوند، با استفاده از تسهيلات بانكهاي داخلي و اعتبارات عمراني بلاعوض از منابع دولتي و همچنين تسهيلات بانك توسعهي اسلاميخواهد بود و اين برنامه جزو اهداف برنامهي چشم انداز توسعهي 20 ساله است .
مدير كل اوقاف و امور خيريهي استان همدان در ادامه زيرساختهاي لازم از لحاظ تعمير، مرمت، حفظ و نگهداري براي توسعهي منطقي و همه جانبه بقاع متبركه در سطح كشور و از جمله استان همدان را مهيا و فراهم ندانست .
وي گفت: در استان همدان با توجه به پراكندگي امامزادهها در شهرها و روستاهاي مختلف، ايجاد زيرساختها به ويژه احداث راه مناسب براي دسترسي آسان زائران و گردشگران ضروري است و متاسفانه در حال حاضر بسياري از بقاع متبركه در روستاها، فاقد راه مناسب و جاده آسفالت و شبكههاي آب آشاميدني بهداشتي، برق و گاز وتلفن هستند .
وي تاكيد كرد: مسوولان نظام بايد به بقاع متبركه به عنوان يكي از قطبهاي گردشگري و پايگاههاي ديني و كانونهاي معنوي و حلقهي اتصال بين مردم و معصومين بنگرند و طبيعي است كه توسعهي اين اماكن به تنهايي از طريق كمكهاي مردميو با اقدامات سازمان اوقاف امكان پذير نيست، بلكه بايد با ديد ملي و همهجانبه، طرح جامع توسع باهماهنگي سه سازمان اوقاف و امور خيريه، ميراث فرهنگي وگردشگري و مديريت و برنامه ريزي تهيه و با همكاري همه وزارتخانهها و سازمانها حالت اجرايي به خود بگيرند .
كروبي ادامه داد: در بسياري از اماكن متبركه، علاوه بر آرامگاه امامزادهها، قبور مطهر شهدا نيز درآن جا واقع شده و وجود خدمات زيرساختي مانند راه، آب، گاز، برق، تلفن در اين مكانها ضروري است .
مدير كل اوقاف و امور خيريهي استان همدان ا ظهار داشت: از مجموع 275 بقعه واقع در اين استان، 65 بقعه در حال حاضر داراي درآمد هستند كه مجموع در آمد آنها در كل استان در سال معادل پنج ميليارد ريال ميباشد كه در امور عمران و آبادي اماكن متبركه، تدارك وسايل رفاه و بهداشت زورا، نشر معارف اسلامي و تبليغات مذهبي، كمك به مدارس علوم ديني و همچنين خيرات و مبرات مطلقه صرف ميشود .
كروبي در پايان از اجراي طرح توسعهي جامع حرم مطهر امامزاده عبدالله (ع) در مركز شهر همدان خبر داد .
وي گفت: اين طرح شامل صحنهاي بقعه، گنبد، گلدستهها، موزه، كتابخانه، دارالشفاء، تالار، پاركنيگ عمومي، زيرگذر و پل هوايي در زميني به مساحت دو هزار متر مربع با زيربناي 5700 متر مربع است .
مدير كل اوقاف و امور خيريهي استان همدان گفت: براي تكميل نهايي اين پروژه حدود 50 ميليارد ريال اعتبار لازم است كه تاكنون هشت ميليارد ريال از محل نذور و كمكهاي مردميدر اين طرح هزينه شده است .
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات