مدير بنياد فارسشناسي: حفظ آثار تاريخي، محور اصلي طرح احياي آثار هخامنشي تخت جمشيد (پارسه) باشد /وضعيت ناگوار پارسه (تخت جمشيد) پايان مييابد؟/60
مدير بنياد فارسشناسي، مهمترين اولويت را در طرح جامع احياي مجموعهي هخامنشي تخت جمشيد (پارسه) كه اجراي آن از سال 1382 آغاز شده است، حفظ آثار تاريخي مجموعه دانست و تاكيد كرد كه بقيهي خدمات عمراني بايد در خدمت هستهي اصلي طرح باشد.
كوروش كمالي سروستاني در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تدوين طرح جامع احياي مجموعهي هخامنشي تخت جمشيد (پارسه)، نقش رستم و پاسارگاد را نقطهي عطفي در عملياتهاي اجرايي و علمي انجام شده در دوران پس از انقلاب دانست و افزود: توجه و علاقهي مردم و كارشناسان سبب شده تا در سالهاي گذشته، اقداماتي به ميزان توان مسئولان و نه در حد نياز انجام شود.
وي اظهار داشت: طرح جامع احياي بناهاي هخامنشي با حمايت دولت و مجلس تصويب شد و در سالهاي 82 و 83 نزديك به نه ميليارد تومان براي اجراي آن اختصاص پيدا كرد كه با اجراي آن، زمينهاي اطراف براي كاوش تملك و دربارهي وضعيت گذشته و حال بناها مطالعه و پژوهش شد. همچنين مرمت بناها وارايهي خدمات رفاهي به گردشگران نيز تحت پوشش اين طرح صورت گرفت. در صورتي كه دستگاههاي دولتي، سازمانهاي علمي، NGO ها، مجلس و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، اجراي طرح را دنبال و اعتبارات لازم براي آن را فراهم كنند، ميتوان به حداقل استانداردها براي حفظ و احياي بناهاي هخامنشي دست يافت.
وي با اشاره به اين كه گروههاي پژوهشي از كشور هاي فرانسه، ايتاليا و آمريكا در اجراي اين طرح همكاري ميكنند، گفت: حفظ و مرمت آثار تاريخي در هر طرحي كه براي مجموعههاي باستاني اجراي ميشود، ضرورت دارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات