يك طنزنويس گفت: برنامههاي طنز تلويزيون به سمت خنداندن مردم به هر قيمتي،بدون هيچ عمق، نگاه نقادانه و خالي از زيباييشناسي طنز پيش ميرود.
شهرام شكيبا در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا، با ضروري خواندن استفاده از افراد آشنا به طنز نوشتاري در كنار افراد آشنا به طنز تصويري در برنامههاي تلويزيون اظهار كرد: مسلما طنزپردازي كه با كنش و واكنشهاي صحنه وامكانات تصويري تلويزيون آشناست آثار بهتري ارائه ميكند.
وي طنز مبتني بر كلام (راديويي) را يكي از مشكلات برنامههاي طنز تلويزيون دانست و افزود: در تلويزيون بايد به سمت طنز موقعيت پيش برويم و طنزنويسها، موقعيتهاي طنزآميز در عرضه تصوير را به خوبي بشناسند.
شكيبا، با بيان اين مطلب كه براي نوشتن برنامههاي طنز روتين هر شب بايد فن جداگانهاي آموخت گفت: به دليل اعمال نظرهاي سليقهاي بر اين كارها، آنها بيشتر به سمت فكاهه نزديك شدهاند كه با طنز فرهيخته و شناسنامهدار ما متفاوت است.
وي علت اين امر را تغيير دادن ناخودآگاه ذائقه مردم دانست و افزود: طنز فخيمي كه كاردان 8 سال پيش آغاز كرد در طي اين مدت توسط شاگردانش با نگاه ديگري ادامه يافت و 10 - 15 برنامه طنز ساخته شده مردم را به اين سمت پيش برد.
شكيبا از اين كه در 7-8 سال اخير به جز مجموعه كاكتوس مجموعه موفق و مشخصي در عرصه طنز نداشتيم ابراز تاسف كرد.
وي با تاكيد بر جلوتر حركت كردن تلويزيون از مردم گفت: متاسفانه تلويزيون اين مقوله را فراموش كرده است و پشت سر مردم حركت ميكند و فقط به دنبال خنداندن مردم است.
شكيبا، با اشاره به زبان سخيف اين برنامهها تصريح كرد: اين زبان ظرفيتهاي خود را از دست داده است و اتفاقا مردم را هم نميخنداندند و به تزريق ايدههاي تازه و نوآوري نياز دارد.
وي در پاسخ به پرسشي مبني بر معنادار بودن طنز در تصوير اظهار كرد: غربيها در اين زمينه خوب پيش رفتهاند و فاصله زيادي ميان ما و آنها وجود دارد.
اين طنزنويس در ادامه با اشاره به تفاوت كمديها تك نفره صحنه با اجراهاي مجريهاي برنامههاي تلويزيون تصريح كرد:آنها ادبيات و تكنيكهاي نمايش را ميشناسند و در مطلب خندهدار آنها مطلبي بيش از خنديدن وجود دارد.
شكيبا در پايان از اين كه گاهي در برنامههاي زنده مجريها فقط به قصد خنداندن مردم هر توهيني و بياحترامي را نسبت به يكديگر به كار ميبرند انتقاد كرد.
انتهاي پيام
نظرات