بيفرهنگي در پايتخت فرهنگي ايران؟! عمدهترين مشكل بافت تاريخي ساكنان آن هستند سيماي كهن بينالحرمين احيا ميشود
عمدهترين مشكل بافت تاريخي شيراز به ساكنان فعلي آن مربوط است كه بيشتر آنها مهاجر يا از افرادي هستند كه به اين بخش تعلق زيادي ندارند.
محمد حقنگر ـ شهردار بافت تاريخي شيراز ـ اين مطلب را در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد و افزود: تغييرات مخرب زيادي در بافت تاريخي شيراز رخ نداده است و ميتوان اين بافت را بهگونهاي كه در شان ميراث كهن ما باشد، بازسازي كرد؛ ولي بازسازي بافت، معضلاتي دارد كه بخش عمدهي آن به ساكنان بافت باز ميگردد.
وي توضيح داد: ساكنان اين بافت، توانايي مالي و تعلق خاطر براي احيا و باززندهسازي بناها را ندارند. به همين دليل، شهرداري تسهيلات ويژهاي قايل شده و امكاناتي در اختيار ساكنان آنجا گذاشته است. بهعلاوه، وامهايي هم در اختيار كساني كه توانايي باززندهسازي بافت تاريخي را ندارند، قرار ميگيرد؛ چراكه مسؤوليت كار كردن در بافت برعهدهي دولت است.
او بافت تاريخي به مساحت 360 هكتار را نگيني در قلب شيراز دانست و گفت: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، شهرداري، سازمان عمران و بهسازي، بنياد مسكن و شهرسازي و ديگر ارگانها براي احياي بافت تاريخي برنامههايي دارند. در اين راستا، دو وام بهصورت فاينانس، يكي به مبلغ 20 ميليون دلار از طريق وزارت ارشاد و ديگري به مبلغ 30 ميليون دلار از طريق سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مشخص شده است كه با تزريق آن به بافت تاريخي ميتوان بخشهايي را مرمت و گذرها و برخي دانههاي تاريخي را مرمت كرد. البته، اين حركت كوچكي براي حفظ هويت بافت است.
وي بافت تاريخي شيراز را با بافت اصفهان مقايسه كرد و نتيجه گرفت كه حال و هواي بافت شيراز هنوز حفظ شده است؛ البته، تخريب بينالحرمين تنها تخريب عمدهي داخل بافت بود كه اكنون طرحي براي آن تهيه و به تصويب سازمان رسيده است. اين طرح بهگونهاي است كه بخشهاي بافت را بهيكديگر متصل ميكند و سيماي اوليهي آن را برميگرداند.
او با بيان اينكه عمليات اجرايي طرح بينالحرمين از يك ماه پيش آغاز شده است، در پاسخ به اين پرسش كه پيش از اين، چه طرحهايي براي اين منطقه تهيه شده بود؟ اظهار داشت: بينالحرمين حدود هشت سال پيش، تخريب شد و در اين مدت، چند طرح هم براي آن داشتيم كه طرح آخر به تصويب رسيد و عمليات اجرايي آن آغاز شد.
وي اضافه كرد: بنايي به نام خانهي بيات در وسط بينالحرمين وجود دارد كه بهدليل ارزشها آن، حفظ شده است.
حقنگر در پايان به اين مطلب اشاره كرد كه چهار حور در برنامههاي سال 84 مشخص شده است تا بهعنوان محورهاي اصلي مرمت و بهسازي شود و شهرداري پذيرفته است كه به اين محورها هيچ تعرضي نشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات