شبكههاي مختلف راديويي نيز مانند سيما به انعكاس حضور مردم در دور دوم انتخابات پرداختند. با نگاهي كلي به ويژه برنامههاي شبكههاي راديويي در 3 تير ماه در مييابيم كه اين شبكهها به شيوههايي يكسان براي انعكاس اين رويداد ملي توسل جستند، به عنوان نمونه در اين شبكهها بخشهاي ثابتي چون پخش سرودهاي مشابه، گزارشهاي مردمي، درخواست از مردم براي تماس با اين برنامهها، ارتباط با وزارت كشور، خواندن متنهاي ترغيبي و تهييجي از سوي مجريان اين برنامهها، پخش سخنان رهبري دربارهي انتخابات، تاكيد بر راي اوليها و ارتباط با استانها وجود داشت.
به گزارش خبرنگار سرويس راديو ايسنا، ترانهي «ايران من» با صداي ياور اقتداري بيش از 15 بار از شبكههاي مختلف راديويي شنيده شد و از ديگر سرودهاي پخش شده از اين شبكهها به وسعت برنامههاي «تو نجيب باشكوه»، «خاك مقدس خدا» و«يك پنجره، يك نگاه تازه» و «اي ايران» اشاره كرد.
ويژه برنامهي شبكهي سراسري صدا، «روز بزرگ ايرانيان» نام داشت كه پخش آن قبل از شروع زمان رايگيري با اجراي توكلي، نيرومند صداقتي و خيرخواه آغاز شد. براي اين برنامه نظاماسلامي و تفقد از وزارت كشور تا پايان زمان رايگيري گزارش ميدادند و آنها معمولا اولين گزارشگراني بودند كه تمديد زمان رايگيري را به گوش شنوندگان ميرساندند.
از نكات جالب توجه، حضور يك راي اولي به نام لواساني در استوديوي اين شبكه بود كه با شنوندگان صحبت كرد.
«روز بزرگ ايرانيان» هر نيم ساعت به يك تن از مخاطباني كه بهترين دلايل دربارهي ضرورت حضور دوباره در انتخابات را از طريق تلفن با آنها در ميان ميگذاشت، جايزه ميداد. اين برنامه تا يك ساعت بعد از پايان زمان رايگيري نيز ادامه يافت.
راديو جوان نيز با برنامهي «حماسه حضور» كه اجراي آن برعهدهي خسروي، اكبري و جعفرپور بود به انتخابات پرداخت.
مسعود جانثاري نيز از وزارت كشور گزارش ميداد و او توانست با رييسجمهور مصاحبهاي ترتيب دهد كه اين امر را نشان توجه خاتمي به جوانان ذكر كرد.
مجريان اين شبكه تاكيد زيادي به سخن مقام رهبري براي صيانت از راي مردم ميكردند. از ديگر نكات قابل ذكر اجراي شاد مجريان و پخش قطعات موسيقي بيشتر از راديو جوان بود.
به گزارش ايسنا، در نهايت «حماسه حضور» ساعت 23 و 30 دقيقه به پايان رسيد.
راديو فرهنگ هم با «انتخاب نهم» به پوشش رايگيري دور دوم انتخابات پرداخت. قوامپور،رسولي و مختار ملكي در استوديوي پخش اين برنامه به گفتوگو با كارشناسان برنامه كه حجم قابل توجهي از انتخاب نهم را شامل ميشد، پرداختند. از جملهي اين افراد به دكتر كيارثي، دكتر مطهرنيا و دكتر سليمي ميتوان اشاره كرد. علاوه بر آن سنجري نيز از وزارت كشور به ارسال گزارش ميپرداخت. اين برنامه نيز تا ساعت 21 ادامه يافت.
«سبز، سفيد، قرمز ايران» عنوان برنامهي ويژهي انتخابات راديو تهران بود كه خبرنگار ايسنا تا پايان زمان رايگيري آن را دنبال كرد.
عسگرزاده، نصرآبادي، رافعي و خضرايي در استوديوي پخش اين شبكه با استانها وزارت كشور و استانداري تهران گفتوگو ميكردند. داوريفر و عربشيرازي از سطح شهر، محمدي از وزارت كشور و تهراني از استانداري تهران گزارشهايي ارسال ميكردند.
شبكه تهران در برقراري ارتباط با گزارشگران اين شبكه كلام « يك ايراني در جشن انتخابات» را به كار مي برد و به قيد قرعه نيز به راي اوليها جايزه ميداد. استفاده از متنهاي خودمانيتر از ديگر ويژگيهاي «سبز، سفيد، قرمز ايران» بود.
همچنين پيام خاتمي به راياوليها در اين برنامه به صورت زنده پخش شد.
به گزارش ايسنا، شبكهي معارف نيز با «حماسه دوباره» به استقبال انتخابات دور دوم رفت. مجريان اين برنامه، هدايت خسرو موسوينژاد، با كارشناسان گفتوگو ميكردند.
از اين شبكهي راديويي، سرودهاي غير از پاپ نيز پخش ميشد و عجيب آن كه چند بار سرود قديمي «آمريكا آمريكا ننگ به نيرنگ تو» را شنوندگان از راديو معارف شنيدند.
از ديگر بخشهاي راديو معارف، پخش سخنان مراجع تقليد بعد از انداختن راي خود در صندوقها بود. حماسه دوباره ساعت 20 به اتمام رسيد.
در پايان گزارش خبرنگار ايسنا از شبكههاي راديويي اين نكته قابل يادآوري است كه شبكهي قرآن نيز در لابهلاي برنامههاي خود به انتخابات پرداخت و راديو ورزش و سلامت نيز گزارشهايي از اين رويداد ملي پخش كردند.
انتهاي پيام
نظرات