مراسم بيستودومين دورهي كتاب سال با معرفي برگزيدگان برگزار شد
مراسم بيست و دومين دورهي كتاب سال و دوازدهمين دورهي جايزه جهاني كتاب سال جمهوري اسلامي ايران عصر امروز با حضور رييس جمهور در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم، احمد مسجدجامعي ـ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ـ در سخناني گفت: بيست و دو سال از برگزاري كتاب سال گذشت و اين خود بهترين نشانه از منزلت كتاب در جامعه است. با توجه به آمارها، كتاب موقعيتي رو به رشد در ايران دارد؛ هرچند در بخشي از جامعه گرايش بدبيني وجود دارد و معتقد است كه همواره بحران فرهنگي و كتاب وجود دارد.
وي سپس با اشاره به رشد عناوين كتابها در طول 26 سال پس از پيروزي انقلاب اسلامي اظهار داشت: اين توجه به كتاب باعث شد نهادهاي مختلفي براي معرفي برتر و با استفاده از تجربه موفق كتاب سال شكل بگيرند و اين به دليل وجه فرهنگي برجسته انقلاب در توجه به كتاب است.
در ادامه، ويليام چيتينگ از كشور آمريكا و برندهي جايزهي جهاني كتاب سال در سخناني با اشاره به به بنبست رسيدن تمدن غرب گفت: اين تلاش عصر روشنگرانه براي اينكه جهان را به صورت علمي بشناسيم، ديگر دارد از هم ميپاشد. اين جهانبيني به صورت توجه دارد و نه به معنا و باطن، و اين خلاء معنوي در مغربزمين است.
وي با اشاره به حكمت و عرفان در شعر مولانا يادآور شد: همانطور كه حق تعالي و پيامبر اسلام (ص) فرمودهاند، هر كسي بايد حق خود را بداند كه چيست و آنرا بگيرد و اين يافتن حق را بايد از توحيد شروع كند. در آثار حضرت مولانا نمونههاي زيادي از اين مساله ميتوان يافت و اصل مطلب در عرفان مولانا و شمس همين تحقيق است.
نجفقلي حبيبي ـ از برگزيدگان كتاب سال و مصحح كتاب شفا به روايت ملاصدرا ـ نيز در سخناني گفت: شفاي ابن سينا از كتابهايي بوده كه همواره مورد توجه اهل فلسفه و كلام بوده است و ملاصدرا يكي از 25 شخصي است كه به شفاي ابن سينا حاشيه نوشته است و كساني كه حرف صاحب شفا را نفهميدهاند، تحقيق ملاصدرا به آنان كمك ميكند.
وي افزود: من در تصحيح سعي كردم عبارتي پيدا كنم كه نزديكترين عبارت به متن اصلي باشد و نيز خواندنش براي خواننده، روان.
او سپس خواستار حمايت و سرمايهگذاري بيشتر دولت از كتابها و نسخههاي خطي ايراني شد و گفت: انقلاب اسلامي چقدر خوب به ما نشان داد كه هر چقدر آزاديها بيشتر بوده، كتاب و آزادي انديشه بيشتر شده است.
فرانسيس ريشار ـ ديگر برگزيدهي كتاب سال ـ نيز در سخناني گفت: از جمهوري اسلامي ايران براي اين جايزه سپاسگذارم كه ثمره همكاري استادان ايراني نيز بوده است؛ به ويژه مرحوم استاد محمدتقي دانشپژوه كه هميشه مرا ياري فكري داد. من سالها مسؤول بخش نسخههاي خطي در پاريس بودهام و خوب ميدانم كه اين محفوظات ايراني در سراسر جهان براي تاريخ ايران و اسلام اهميت فراوان دارد و در حمايت از آنها بايد بيشتر كوشش شود؛ ازجمله با چاپ فهرستها و منابع و اينكه در دانشگاههاي بزرگ و معروف دنيا بايد يك مركز ايرانشناسي باشد.
به گزارش خبرنگار ايسنا در ادامه بيانيهي هيات داوران اين دوره از كتاب سال خوانده و سپس به بزرگان جوايز اهدا شد.
همچنين در پايان، لوح تقدير هيات داوران و مديران گروههاي داوري، با حضور رييس جمهور، به رضا داوري اردكاني، سيدجعفر شهيدي، ابوالقاسم گرجي و بهمن صمدي يزدي اهدا شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات