درآستانه همايش يكصدوپنجاهوسومين سالروز تاسيس دارالفنون عنوان شد: براي مرمت اين مدرسه تاريخي 25 ميليارد ريال ديگر بودجه لازم است
نشست خبري همايش يكصد و پنجاه و سومين سالروز تاسيس مدرسه دارالفنون، در محل اين مدرسه قديمي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علياصغر كاكوجويباري ـ رييس مركز دارالفنون ـ اقدامات صورت گرفته درباره اين مدرسه را تشريح و يادآوري كرد: وزارت آموزش و پرورش بايد دارالفنون را به خاستگاه تاريخي خود ملحق سازد كه در اين زمينه بايد سه كار اساسي صورت گيرد؛ ابتدا ارزش تاريخ آموزش و پرورش كشور و بخش علمي مورد توجه قرار گيرد، كه براي اين كار به استانها اعلام شد پروژه مطالعه تاريخ آموزش و پرورش را در سطح كشور مورد توجه قرار دهند. ديگري، ادامه مسير تدوين تاريخ اسنادي كشور است.
وي مطالعات آموزش و پرورش در اينباره و اقدامات انجام شده را برشمرد و عنوان كرد: تدوين كتاب آشنايي با دارالفنون، تحقيقي با عنوان فهرست مقالات درالفنون در روزنامههاي عصر قاجار انجام شده و ديگري شناسايي و مصاحبه با مشاهير زنده دارالفنون و كسب اطلاعات، تجارب و در نهايت به دست آوردن تاريخ شفاهي دارالفنون است.
رييس مركز دارالفنون بخش ديگر اقدامات صورت گرفته را مرمت نخستين مدرسه مدرن ايران دانست و افزود: در اين مسير شيرواني ساختمان و تالار سخنراني مرمت شده، حياط نيز بازسازي و بندكشي ساختمان نيز صورت گرفته است كه پژوهشكده تعليم و تربيت مرمت آن را انجام داده كه 500 ميليون تومان در چهار سال براي اين كار هزينه كرده است. براي سال آينده نيز 2/5 ميلياد تومان تقاضا شده است كه در صورت موافقت تا پايان سال 84 مرمت اين بنا تمام خواهد شد و هر سازمان و دستگاهي كه اعلام آمادگي كند به مذاكره خواهيم نشست؛ اما اگر قرار است همه دستگاهها اجازه مرمت اين مدرسه را داشته باشند، آموزش و پرورش هم بايد براي ساختمان كه به نوعي مربوط به خودش است، بودجهاي اختصاص دهد، فرق نميكن. كه بودجه را چه سازماني ميدهد. هر سازماني اعلام آمادگي كند، برنامه و جدول زماني را به عنوان نماينده تامالاختيار آموزش پرورش ارايه خواهيم داد؛ تا به توافق برسيم. ما آمادگيمان را سال گذشته هم اعلام كرديم؛ ولي امروز به صورت رسمي در انظار عمومي اين كار را ميكنيم؛ تا شايد در افكار عمومي هم حساسيت ايجاد شود. البته آموزش و پرورش تعهد 400 ميليون تومان را اعلام كرده است تا اين اثر تاريخي مرمت شود.
كاكوجويباري تصريح كرد: براي اين كار به رايزنيهاي مديريتي نيازمنديم. در شوراي شهر هم رايزني خواهم داشت؛ چراكه بعضي از اعضاي آن دانش آموخته مدرسه دارالفنون بودند. آن وقت خواهند ديد اين مدرسه در چه وضيعتي قرار دارد. حتا براي حساس كردن نهادهاي مسؤول هم مكاتباتي داريم. به شخص رييس جمهور هم نامهاي نوشتهايم كه اكنون در دست بررسي است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات