دومين همايش ملي ايرانشناسي پايان يافت حداد عادل: ايران يك واقعيت بزرگ و انكارناپذير در تاريخ جهان و جغرافياي آن است حسن حبيبي: حكات همچنان باقي خواهد ماند
دومين همايش ملي ايرانشناسي پس از چهار روز برگزاري نشستهاي عمومي و تخصصي در 11 گروه علمي، عصر امروز با سخنراني حسن حبيبي ـ رييس بيناد ايرانشناسي ـ و غلامعلي حداد عادل ـ رييس مجلس شوراي اسلامي ـ و قرائت بيانيهاي در تالار حافظيه مجموعه نياوران به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرنگار بخش ايرانشناسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حبيبي در مراسم اختتاميهي اين همايش ضمن اشاره به نخستين همايش اين بنياد و با بيان اينكه با پايان همايش اين نشستها حكات همچنان باقي خواهد ماند، گفت: در اين همايش با نقاط ضعف و قدرت كار بيشتر آشنا شديم و پيشنهادمان را براي بهتر برگزار كردن اينگونه نشستها، در بيانيهي پاياني همايش آوردهايم.
وي اظهار داشت: مقالات طرح شده در اين همايش نشان داد كه هرگاه دو يا سه گرايش با محوريت بحث ايران در كنار يكديگر قرار گيرند و از زواياي مختلف به مساله نگاه كنيم، نتيجهي بهتري خواهيم گرفت. از سوي ديگر، بايد از كوششهاي پراكنده جلوگيري شود و هر تحقيق از نتياج تحقيقهاي قبلي استفاده كند.
حبيبي با تاكيد بر اينكه امكان ژرفتر كردن بررسيها و بهرهگيري بيشتر از دانش صاحبان نظر بايد فراهم شود، افزود: دومين همايش ملي ايرانشناسي با صدور بيانيه و پخش سرود جمهوري اسلامي در ظاهر به پايان ميرسد و اميدواريم با تلاش استادان، همايش سوم با فاصلهي كوتاهتري برگزار شود.
او همچنين گفت: اگر اصل مقالات ارايه شده هر چه زودتر به دبيرخانه همايش ارايه شود، ما با سرعت بيشتري ميتوانيم آنها را تدوين و منتشر كنيم.
به گزارش ايسنا حداد عادل نيز سخنان خود را با اين جمله كه ايران يك واقعيت بزرگ و انكارناپذير در تاريخ جهان و جغرافياي امروز جهان است، آغاز كرد و ادامه داد: سرزمين ايران يك موقعيت جغرافيايي ممتاز دارد و حلقهي اتصالي ميان شرق و غرب عالم و چهارراه تلاقي فرهنگها و تمدنهاست. در طول تاريخ اقوام مختلفي اين سرزمين را فتح كردهاند؛ اما اين اقوام اگر در نبردهاي نظامي پيروز ميشدند، در برابر فرهنگ و تمدن اين سرزمين خاضع گشتهاند. البته برخورد اسلام با ايران يك استثناء است و ايرانيان اسلام را انتخاب كردهاند.
او ادامه داد: ايرانيان در طول دورانهاي طولاني توانستهاند فرهنگ و تمدن وسيع، عميق و متنوعي را پديد آوردند و معاماريهاي باشكوه و ماندگار شهرهاي ايران از هنر اين مردمان حكايت ميكند.
وي گفت: فرهنگ ايران با ابزارهايي چون ادبيات دلنشين و آموزنده به انواع معاني عرفاني و فلسفي، آداب و آيينها و اعتقادات ديني خود توانسته است در قلمرو وسيعي از هند و چين تا آسياي ميانه نفوذ يابد. در 200 سال اخير، ايران در عالم اسلام پيشگام بوده و موج بيداري و تحولخواهي در كشور ما زودتر از بسياري از كشورهاي آسيايي ديگر پديد آمده است.
رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه فرهنگ ايراني امروز با تهديد مواجه است و فرصتهاي ارزشمندي را نيز در اختيار دارد، اضافه كرد: قدرتهاي سلطهگر ايران مستقل را نميپسندند. اما ملت ما آگاه است و بر يك فرهنگ نيرومند و كهن تكيه زده است.
وي گفت: آنچه كه در روزگار كنوني نسل جوان ايران به آن نياز دارد، خودباوري و اعتماد به خويشتن است كه اگر ايرانشناسان به صورتي علمي و همهجانبه به جوانان ما خودآگاهي بخشند، نسل جوان صاحب هويت خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ايسنا، در نشست اختتاميهي همايش ملي ايرانشناسي همچنين دبيران 11 گروه تخصصي اين همايش گزارشي از روند برگزاري نشستهاي خود و مباحث مطرح در آنها را ارايه كردند.
دكتر منصور رستگار فسايي به عنوان دبير گروه ادبيات ايران، دكتر محمدحسين عادلي به عنوان دبير گروه اقتصاد ايران و دكتر احسان اشراقي دبير گروه تاريخ و جغرافياي ايران و جغرافياي تاريخي و تارخي ملي، گزارشي از مقالات مطرح شده در گروهاي خود و كيفيت و تنوع آنها ارايه كردند.
گزارش كار گروه باستان شناسي توسط دكتر حبيبي قرائت شد و سپس علي محمد كاروان، يدالله ثمره و علي بلوكباشي، دبيران گروههاي تاريخ علم و تعليم و تربيت در ايران، زبانهاي ايراني و زبان شناسي ايران و فرهنگ عامه و مردم شناسي، ضمن ارايه گزارش كار نشستهاي تخصصي خود مانند دبيران گروه قبلي پيشنهاداتي نيز براي بهتر برگزار كرن چنين همايشهايي طرح كردند.
همچنين گروه فلسفه، كلام و معارف اسلامي ايران، گروه سياست، مديريت و روابط بينالملل ايران، گروه كتاب شناسي و نسخه شناسي آثار ايراني و گروه هنر ايران نيز گزارش فعاليتهاي خود را از طريق دبيران اين گروهها كه مسؤوليت آنها به ترتيب برعهدهي نصرالله پورجوادي، علياصغر اميرشعردوست، عباس حري و حسن شهرستاني بود، ارايه كردند.
براساس اين گزارش سخنرانان غير ايراني نشست اختتاميه نيز كه هريك چند دقيقهاي سخن گفتند، عبارت بودند از: عبدالودود اظهر دهلوي (استاد ادبيات فارسي در دهلي نو)، دكتر جهانگير دري (استاد ادبيات فارسي در دانشگاه مسكو)، دكتر الطافعلي سلطان (استاد دانشگاه لاهور و كويته پاكستان)، دكتر اردوغان ارول (رييس موزه قونيه)، خدايي شريفزاده (استاد دانشگاه تاجيكستان)، دكتر تهمينه رستماوا (عضو هيات علمي دانشگاه دولتي باكو)، دكتر گارنيك آساطوريان (استاد ادبيات فارسي دانشگاه ارمنستان)، دكتر گريگول برادزه (قايم مقام انستيتو شرق شناسي گرجستان)، خانم ون يه سون (ايران شناس چيني) و خانم دكتر آيانو ساساكي (عضو هيات علمي دانشگاه مطلاعات خارجي توكيو).
همچنين در پايان اين نشست دكتر بدرالزمان قريب پيشنهاد كرد كه بنياد ايران شناسي با همكاري شركت پست، تمبر خليج فارس را منتشر كند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات