”چو ايران نباشد تن من مباد“ محمود روحالاميني: سفرنامه ناصرخسرو و بخشهايي از قابوسنامه منابع خوبي براي ايرانشناسي است
دكتر محمود روحالاميني گفت: بسياري از انديشهها و نظريههاي دانشمندان قرن اخير را ميتوان در ادبيات كهن ايران زمين ديد.
وي كه در نشست تخصصي گروه فرهنگ عامه و مردم شناسي ايران از دومين همايش ملي ايران شناسي سخن ميگفت، با اشاره به بخشهايي از سفرنامهي ناصرخسرو كه دربارهي قنات بوده است، اظهار داشت: امروز پژوهشگراني كه ميخواهند دربارهي مسائلي چون كاريز و قنات پژوهش كنند، اين سفرنامه منبع خوبي است. همچنين در اين سفرنامه، پيشينهي كشف برخي از محصولات آمده است كه ميتواند مورد استفاده پژوهشگران قرار گيرد؛ ضمن آنكه اين كتاب سير دقيق از زندگي، معيشت، خوراك و حيوانات را ارايه ميكند.
وي همچنين بخشهايي از كتاب قابوسنامه را مورد اشاره قرار داد و گفت: اين كتاب به گونهاي تصوير شده كه احساس ميشود نويسنده به همراه پسر خود در 44 عرصهي زندگي همان بابهاي كتاب هستند ميگردد و تلخ و شيرين روزگار را دوستانه به پسر خود و فرزندان زمان يادآور مي شود.
روحالاميني كه يكي از بنيانگذاران علم انسان شناسي در ايران است اضافه كرد: امروز حاصل رويارويي با اين گزارههاي تاريخي، اطلاع از مقتضيات زندگيهاي دور است كه اولين گام در اين جهت شناخت ويژگيهاي زندگي است كه در روند پژوهشهاي علوم اجتماعي اهميت زيادي دارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات