امامزاده هارون ولايت اثري پابرجا از دوره سلطنت اسماعيل صفوي در اصفهان است
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، بناي تاريخي هارون ولايت كه بقعه و سردر كاشيكاري آن از آثار دوره سلطنت شاه اسماعيل اول و بهتاريخ 918 هجري قمري است، از اماكن مقدس و زيارتگاههاي عمده شهر اصفهان به شمار ميرود كه داراي بقعه، ضريح، رواق و يك گنبد كاشيكاري در صحن، در شمال و مغرب بقعه است. صاحب مدفن را از اولاد حضرت علي النقي (ع) ذكر كردهاند.
بقعه هارون ولايت از سمت مغرب به وسيله دري به محوطه كوچكي باز ميشود كه اطراف آن حجراتي است و حجرهها و پشت بناهاي اطراف آن با تزييناتي نفيس تزيين شده است. اين محل به وسيله سردر مجللي به صحن شمالي هارون ولايت مرتبط ميشود. كتيبه اين سردر به خط ثلث با كاشي سفيد معرق بر زمينه لاجوردي تزيين شده است. در اصلي ورودي بقعه هارونيه به صحن شمالي باز ميشود و بين اين در و در مقبره رواقي واقع است كه تزيينات ازارههاي آن از كاشيهاي چهارضلعي كوچك از نوع سنگينه كاشي يا ماده اوليه ريگ معدني و داراي نقوش گل و بوته به رنگ آبي بر زمينه سفيد است. اين كاشيها در نوع خود بينظير هستند و در ساير ابنيه اصفهان كمتر ديده ميشوند. گنبد رواق تجديد بنا شده و در اطراف قاعده آن اشعاري به زبان فارسي بر الواح جداگانه به خط نستعليق سفيد بر زمينه لاجوردي گچبري شده است. مضمون آن گواه تعميراتي است كه در دوره فتحعليشاه قاجار و حكمراني محمدحسينخان صدر اصفهاني در اين بنا به عمل آمده است. ضلع شرقي بنا مشرف به جاده قديم و رو به روي سردر مسجد علي شامل يك ايوان با ستونهاي سنگي و ايوانهاي كوچكي در اطراف آن است و بهوسيله پنجره مشبكي با بقعه ارتباط دارد. در نماي خارجي اين ايوان كتيبهاي نصب شده كه حاكي از اقدام شخصي بهنام حاجي جعفر در سال 1329 هجري قمري نسبت به ساختمان اين ايوان است. اين بنا به شماره 220 به ثبت تاريخي رسيده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات