محمدحسن طالبيان مدير بنياد پژوهشي پارسه، پاسارگاد: جهت پويايي تخت جمشيد، برنامههاي مطالعاتي فراواني در دست اجرا قرار دارد
بحث حريم منظري تخت جمشيد از جمله مشكلاتي است كه در اين حوزهي تاريخي قابل مشاهده بوده و براي رفع اين معضل، امروزه يك گروه مشاور در قالب پروژهاي تعريف شده، در حال بررسي مجموعهي حريم تاريخي پرسپوليس هستند.
محمدحسن طالبيان، مدير بنياد پژوهشي پارسه، پاسارگاد (متولي مطالعات همه جانبهي تخت جمشيد) كه با خبرنگار هنري ايسنا سخن ميگفت با اعلام خبر فوق افزود: در حال حاضر حدود 60 دانشجو در رشتههاي مرتبط با مرمت، باستانشناسي، معماري و پژوهش هنر از دانشگاههاي پرديس اصفهان، دانشكده ميراث فرهنگي و دانشگاه كرمان به طور تمام وقت دورهي كارورزي خود را در تخت جمشيد طي كرده و برخي دانشجويان نيز در حال تكميل پاياننامههاي مختلف تحقيقاتي خود دربارهي تخت جمشيد هستند.
وي ادامه داد: چندين كارگاه مرمت نيز با حضور استادكاران و مرمتگران با تجرب در حال برنامهريزي است، تا كارآموزان جديد به صورت تئوري و عملي با مرمت سنگ و راهكارهاي آن آشنا شوند.
محمدحسن طالبيان، ساماندهي ورودي پرسپوليس و بهبود ارايهي خدمات به بازديدكنندگان را از ديگر فعاليتهاي برنامهريزي شده عنوان كرد و در ادامه خاطر نشان ساخت: براي پويايي تخت جمشيد برنامههاي مطالعاتي فراواني در حال انجام است؛ كه اين طرحها در پروژهي خدمات معرفي تختجمشيد گنجانده شده و اجراي آن به طور حتم در اعتلاي اين مجموعهي تاريخي و فرهنگي نقش مهمي ايفا خواهد كرد.
وي افزود: با استفاده از نيروهاي متخصص و پژوهشگران دانشجو، گزارش ادواري تغييرات مرمت سنگ و مداخلات مرمتي كه خواستهي يونسكو ميباشد، در حال بررسي بوده و گردآوري اين گزارش به مرور تبديل به نقشههاي متفاوتي خواهد شد تا با استناد به آنها مقايسهاي تطبيقي بعد از حفاري پرسپوليس تا برههي كنوني براساس اطلاعات موجود مجموعهي پرسپوليس انجام شده و از اين اطلاعات در برنامهريزيهاي آتي استفاده گردد.
وي ادامه داد: مطالعات دستيابي به يك پلان مديريت واحد با حضور كليهي مسوولان و سازمانهاي متولي حفاظت تخت جمشيد به معناي جامع آن نيز آغاز شده و اين اقدامات راهكارهاي خوبي را براي آيندهي مجموعهي فرهنگي تاريخي پرسپوليس فراهم خواهد ساخت.
مدير بنياد پژوهشي پارسه، پاسارگاد در پايان، اجراي طرح توسعهي موزه و فضاهاي جانبي پژوهشي گنجينهي هخامنشي را از ديگر فعاليتهاي انجام شدهي اين بنياد عنوان كرد و افزود: پروژهاي به نام طرح جامع مطالعاتي ساماندهي پارسه، پاسارگاد طراحي شده است، كه طبق مفاد اين طرح كليهي خدمات و فعاليتهاي عمراني در اين منطقه با هماهنگي ديدگاههاي ميراث فرهنگي انجام شده و در نتيجه از بروز مشكلات و تخريبات اين محوطهي تاريخي جلوگيري كاسته شود، به اين معنا كه در خدمات و طرحهاي عمراني موجود مسوولان اين پروژهها بايستي، حريم آثار تاريخي موجود در منطقه را مراعات كنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات