• یکشنبه / ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403121208205
  • منبع : نمایندگی همدان

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه‌ اولی‌ها

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه‌ اولی‌ها

ایسنا/همدان یک کارشناس تغذیه با ارائه توصیه‌هایی برای روزه‌اولی‌ها در ماه رمضان، بر اهمیت تغذیه صحیح و متنوع در این دوران تاکید کرد و گفت: روزه‌اولی‌ها با رعایت تغذیه صحیح ضمن بهره‌مندی از فواید روزه‌داری، از آسیب‌های احتمالی به بدن جلوگیری کنند.

بهنام نوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به نگرانی برخی والدین در مورد آسیب روزه‌داری به بدن فرزندانشان در سن رشد، اظهار کرد: اگر روزه‌داری با رعایت نکات تغذیه‌ای انجام شود، نه‌تنها هیچ ضرری ندارد، بلکه فوایدی مانند سم‌زدایی بدن و تعادل در بافت چربی را نیز به همراه دارد.

نوری مهم‌ترین نکته برای روزه‌داران را سحری خوردن دانست و تاکید کرد: برای مصرف کافی سحری، ابتدا باید نیاز خواب را تنظیم کرده و زودتر بخوابیم تا زمان کافی برای صرف این وعده غذایی وجود داشته باشد.

وی با توصیه به مصرف غذاهای مقوی در سحری، گفت: انواع قاطی پلوها مانند عدس پلو، لوبیا پلو، هویج پلو و همچنین چلو خورش‌ها، ته‌چین، نیمرو با شیره انگور یا خرما، گزینه‌های مناسبی برای این وعده هستند.

این کارشناس تغذیه خوردن یک قاشق مرباخوری رُب انار را قبل از شروع سحری راهکاری برای افزایش اشتها در نوجوانانی دانست که اشتهای کافی ندارند.

وی با تاکید بر اینکه سحری باید مقوی باشد، تصریح کرد: منظور از مقوی بودن، پرخوری نیست؛ چرا که هر غذایی بین دو تا سه ساعت در معده هضم می‌شود و پرخوری، باور غلطی برای تامین انرژی بیشتر در طول روز است.

نوری مصرف کافی مایعات را از دیگر نکات مهم در سحری دانست و افزود: آب یا شربت‌های کم‌شیرین، به‌ویژه شربت تخم ریحان، گزینه‌های مناسبی هستند؛ اما نباید در مصرف مایعات زیاد نیز در وعده سحری زیاده‌روی کرد چرا که بدن توانایی ذخیره آب برای تأمین آب در طول روز را ندارد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به اهمیت افطار سبک برای روزه‌اولی‌ها، بیان کرد: فرنی، حریره بادام، شله‌زرد، سوپ و شیر برنج، افطارهای مناسبی هستند و بهتر است شام با فاصله از افطار مصرف شود. 

وی با تاکید بر اینکه نوجوانان در سن رشد باید تمام گروه‌های غذایی را به اندازه مصرف کنند، گفت: بهتر است ابتدا یک افطاری سبک و مقوی مصرف شده و سپس با فاصله یک تا دو ساعت، شام میل شود تا از مشکلات گوارشی جلوگیری شود.

نوری تامین مایعات بدن از فاصله شام تا آخر شب را ضروری دانست و افزود: آب هویج نیز گزینه مناسبی برای تقویت بدن نوجوانان است. همچنین، مصرف یک تا دو واحد میوه و تنقلات سالم مانند انواع مغزیجات و شیرینی‌های برنجی یا نارگیلی را به عنوان میان‌وعده توصیه می‌شود.

وی با توصیه به پرهیز از مصرف موادغذایی پرکالری و مضر مانند زولبیا و بامیه در ماه رمضان، گفت: با رعایت این نکات تغذیه‌ای، نوجوانان روزه‌اولی می‌توانند به سلامتی روزه بگیرند، از فواید آن بهره‌مند شوند و از هر گونه آسیبی به بدن خود جلوگیری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha