• پنجشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403120201163
  • خبرنگار : 50990

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی:

مشوق فناوری سبب یک میلیارد دلار صادرات در طی ۵ سال خواهد شد

مشوق فناوری سبب یک میلیارد دلار صادرات در طی ۵ سال خواهد شد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: پارک خراسان قابلیت صادرات شرق کشور را دارد و می‌تواند در حوزه صادرات کمک کند و ظرف پنج سال به یک میلیارد دلار صادرات برسد، اما نیازمند مشوق‌های فناوری است.

علی اسماعیلی امروز پنجشنبه ۲ اسفند ماه در نشست زیست‌بوم فناوری و نوآوری استان خراسان رضوی که در محل پارک علم و فناوری برگزار شد، اظهار کرد: نکته‌ای که در بازدیدهای اخیر مورد تأکید وزیر علوم قرار گرفت، ضرورت تکمیل زنجیره آموزش و فناوری و نقش پارک‌های فناوری در انتهای این زنجیره بود. امیدواریم که توانسته باشیم با میزبانی شایسته این انتهای زنجیره را به نحو مطلوب به نمایش بگذاریم.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه، ۳۰ شرکت برتر استان خراسان حضور دارند و محصولاتی را ارائه کرده‌اند که همگی در لبه‌های دانش قرار دارند. با حمایت ویژه از این شرکت‌ها می‌توان نقش بسزایی در تولید ناخالص داخلی کشور ایفا کرد.

وی ادامه داد: گزارش‌های بین‌المللی حاکی از آن است که تا سال ۲۰۳۰، حداقل ۷۰ درصد اقتصاد دنیا به موضوعاتی با ارزش افزوده بالا وابسته خواهد بود. این موضوعات ریشه در تحقیق و توسعه دارند. در حال حاضر، سهم تحقیق و توسعه در کشورهایی مانند آمریکا، چین و اروپا حدود ۲.۵ درصد و ایران ۰.۵ درصد است. برای دستیابی به سهم قابل توجهی از این اقتصاد با ارزش افزوده بالا باید این نیم درصد را افزایش دهیم. 

اسماعیلی مطرح کرد: ثمره این افزایش مرهون تصمیماتی است که امروز در مجلس و دولت اتخاذ می‌شود. اتخاذ تصمیماتی در ۲۰ سال پیش منجر به ایجاد پارک‌های فناوری شد و امروز تصمیمات شما، آینده ۱۰ سال آینده ما را رقم خواهد زد.

وی افزود: هرچه بتوانیم در این شرایط کمک کنیم، خروجی‌های دانشگاه‌ها نیز بهبود خواهد یافت. به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی، روزانه شاهد درخواست بهترین دانشجویان برای مهاجرت به دانشگاه‌های خارج از کشور هستم. این در حالی است که ظرفیت‌های بسیاری در داخل کشور وجود دارد. تک تک شرکت‌هایی که با آن‌ها صحبت می‌کنیم، توسط ما و همکارانمان ساخته شده‌اند. این‌ها چیزهایی نیستند که از جایی خریداری شده باشند، زیرا ما با این شرکت‌ها زندگی کرده‌ایم و در نمایشگاه‌های مختلف در کنارشان بوده‌ایم و به آن‌ها کمک کرده‌ایم تا به اهداف خود دست یابند.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان تصریح کرد: به عنوان نمونه ۷۰ شرکت از شرکت‌های ما، حدود ۱۰ درصد از کل شرکت‌ها در این مدت، ۱.۷ میلیارد یورو صرفه‌جویی ارزی داشته‌اند. همچنین، مرکز انرژی ما با نیروی انسانی محدود به ۲ و ۳ نفر که معمولاً شرکتی هستند و استخدام رسمی ندارند، توانسته است این میزان صرفه‌جویی ارزی را رقم بزند. همچنین، در خصوص میزان نشتی گاز از پالایشگاه‌ها پیشنهاد می‌شود از ایستگاه‌ها بازدید به عمل آید تا میزان قابل توجه بوی گاز مشهود شود.

اسماعیلی با بیان اینکه معتقدم دکتر سیمایی نه تنها وزیر علوم، بلکه وزیر صنعت نیز هستند، گفت: تعداد زیادی شرکت دانش‌بنیان و فناور تحت نظر جناب وزیر فعالیت می‌کنند و حمایت از آن‌ها می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

اسماعیلی مطرح کرد: به عنوان مثال در بحث پروانه بهره‌برداری مشکلاتی وجود دارد. قانون شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۸۹ تصویب شد، اما در آن زمان شاید دانش‌بنیان‌ها محدود به شرکت‌های موجود در پارک‌ها بودند. بعدها معاونت علمی ایجاد شد و فرایند دانش‌بنیانی تعریف شد. در حال حاضر برخی از دوستان در حوزه محیط زیست، جزو حوزه فناوری محسوب می‌شوند، اما مجوز پروانه بهره‌برداری ندارند. اگر این موارد در قانون لحاظ شود و بدنه وزارت علوم نیز در این موضوع دخیل باشد، مشکلات شرکت‌ها تا حد زیادی مرتفع خواهد شد.

وی با بیان اینکه بسیاری از شرکت‌ها در خصوص مسائل مالیاتی و معافیت‌های مالیاتی مشکل دارند، اظهار کرد: به عنوان مثال شرکتی از نیشابور یعنی یک شهرستان، توانسته است در سطح کشور اثرگذار باشد، اما اداره مالیاتی شهرستان معافیت مالیاتی را شامل نمی‌شود. چرا که دیوارکشی‌های موجود، تعاریف و بندهای قانونی را محدود کرده است. بنابراین ضرورت دارد که انعقاد قرارداد با صنایع بزرگ در قوانین گنجانده شود یا به عنوان یکی از اقدامات اصلی در نظر گرفته شود، زیرا بخش دولتی دانشگاهی به دلیل عدم اطمینان به فارغ‌التحصیلان، پروژه‌ها را به شرکت‌ها واگذار می‌کند.

اسماعیلی افزود: مشکل دیگر توجه به جنبه پژوهشی قراردادها و بودجه است که با توجه به محدودیت‌های بودجه‌ای کشور عملکردها در این زمینه محدود می‌شود. با وجود در اختیار داشتن ۵۰ هزار هکتار از اراضی استان، فروش بیش از ۱۵ همت رقم می‌خورد و با داشتن پنج مگاوات برق، برای ۲۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد می‌شود که ایجاد اشتغال برای هر فرد، پیچیدگی‌های زیادی دارد. تقریباً ۴۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان استان در داخل پارک مستقر هستند و نیازمند حمایت‌های ویژه می‌باشند. 

رئیس پارک علم و فناوری خراسان توضیح داد: پارک خراسان قابلیت صادراتی شرق کشور را دارد و می‌تواند در حوزه صادرات کمک کند و ظرف پنج سال به یک میلیارد دلار صادرات برسد، اما نیازمند مشوق‌های فناوری است. حجم یک کیلو صادرات در حوزه فناوری، ۶۰ دلار ارزش افزوده برای کشور ایجاد می‌کند که تقریباً ۱۲۰ برابر بیشتر از سایر حوزه‌ها است. بنابراین، ایجاد مشوق برای شرکت‌ها ضروری است و حیف است که مواد خام صادر شود و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی شرایط مناسبی نداشته باشند و مجبور به کار در خارج از کشور شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha