به گزارش ایسنا، در روز شنبه چهارم اسفند ماه در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا به اخبار گوناگونی پرداختیم که در ادامه نگاهی به خلاصهای از این اخبار میاندازیم. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید.
هوش مصنوعی مساله ۱۰ ساله دانشمندان را ۲ روزه حل کرد!
هوش مصنوعی یک مساله مربوط به مقاومت آنتیبیوتیکی را در عرض دو روز حل کرد. این در حالی بود که حل چنین مسالهای برای میکروبیولوژیستها سالها زمان برده بود.
برنامههای شبکه آزمایشگاهی کشور برای گسترش تعاملات بینالمللی و ارتقای بهرهوری صنعت و کشاورزی
رئیس شبکه آزمایشگاهی کشور گفت: شبکه آزمایشگاهی کشور در برنامه راهبردی جدید خود، ارتقای بهرهوری، تحول در حوزه کشاورزی و غذا به کمک آزمایشگاههای عضو، تولید صنعتی، سهولت در دسترسی صنعتگران، محققان و فناوران به خدمات آزمایشگاهی کارآمد و تعاملات در ابعاد بینالمللی را در دستور کار قرار داده است.
بهرهگیری از توان مهندسان خلاق جهاد دانشگاهی برای کاهش ناترازیهای انرژی در کشور
رئیس جهاددانشگاهی در پیامی با تبریک فرارسیدن زادروز دانشمند بزرگ و مهندس فرهیخته ایرانی، خواجهنصیرالدین طوسی که به نام «روز ملی مهندسی» نامگذاری شده است، از بهرهگیری از توان مهندسان خلاق این نهاد برای کاهش ناترازیهای انرژی در کشور سخن گفت.
شهید نصرالله مدافع سرسخت وحدت اسلامی بود
فعال حوزه دانشجویی گفت: شهید نصرالله از وحدت ملی حمایت میکرد. او معتقد بود که قدرت لبنان در تنوع آن نهفته است. حزبالله تحت رهبری او با جوامع مختلف مذهبی و فرقهای، از جمله مسیحیان و اهلسنت، ارتباط برقرار کرد تا جبههای فراگیر برای مقاومت شکل دهد.
کانون علوم و فناوریهای نوین ایران گشایش مییابد
کانون علوم و فناوریهای نوین ایران در حالی روز ۶ اسفند ۱۴۰۳ با حضور وزیر آموزش و پرورش گشایش مییابد که نمایشگاهی در حاشیه این آیین با حضور ۱۷ نهاد و شرکت علمی برگزار میشود.
یک برچسب شفاف روی پوست، هوای سلامتی شما را دارد
آزمایشهای اولیه عملکرد موفقیتآمیز نوعی برچسب گرافنی را نشان میدهد؛ برچسبهایی که شفاف بوده و اصلا احساس هم نمیشود. این فناوری به رصد عواملی نظیر فشار خون، قند خون و سطح استرس میپردازد.
لباس خواب هوشمندی که اختلال خواب را تشخیص میدهد
حسگرهای یک لباس خواب جدید، ارتعاشات ظریفی را که به عضلات بیرونی حنجره منتقل میشود، تشخیص میدهد تا نیاز به خوابیدن در کلینیکهای خواب را از بین ببرد.
آخرین مهلت ثبت درخواست عضویت در مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس
بیست و دومین دوره «فراخوان مسیر» جهت پذیرش عضویت در مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس آغاز شد. مهلت ثبت درخواست در این فراخوان تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ اعلام شده است.
جزئیات مراحل اجرایی فراخوان سوم جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با توجه به نزدیک شدن به اتمام فرآیند بررسی و معرفی برگزیدگان طرح جذب به دستگاههای اجرایی ذی ربط، جزئیات مراحل اجرایی فراخوان سوم جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی را جهت اطلاع متقاضیان و شفافیت بیشتر تشریح کرد.
دانشجویان مشمول غایب میتوانند ۳ بار در سال به ایران سفر کنند
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت خارجه با بیان اینکه «شیوهنامه اجرایی صدور مجوز معافیت تحصیلی دانشجویان خارج از کشور به کلیه نمایندگیهای ایران در خارج از کشور ابلاغ شده است»، گفت: مشمولان غایب خارج از کشور که در دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم و بهداشت تحصیل میکنند، میتوانند سه بار در سال به ایران سفر کنند و در مجموع چهار ماه در سال در ایران اقامت داشته باشند.
ابداع برنجی که خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد
محققان چینی موفق به تولید یک نوع برنج خاص شدهاند که خطر بیماری قلبی را با مصرف وعدههای غذایی روزانه حاوی این برنج کاهش میدهد.
جدیدترین ربات انساننما برای انجام دادن کارهای خانه رونمایی شد
جدیدترین ربات انساننما ساخت یک شرکت نروژی میتواند کارهای روزمره خانه را انجام دهد و جایگزین نمونههای پیشین خود شود.
راهبرد جدید سنتز کاتالیستهای تکاتمی برای تصفیه آب
آب برای زندگی ضروری است، اما فرایند تصفیه آب میتواند انرژیبر باشد و این موضوع موجب توجه و علاقهمندی به بهبود این فرآیند شده است. پژوهشگران دانشگاه توهوکو راهبرد جدیدی را برای توسعه کاتالیستهای تکاتمی (SACs) بهمنظور تصفیه بهینه آب ارائه دادهاند. این رویکرد مبتنی بر پیشبینیهای دادهمحور و سنتز دقیق، به تسریع فرآیند توسعه این کاتالیزگرها و افزایش کارایی تصفیه آب کمک میکند.
راهبردهای توسعه صنعت میکروالکترونیک در ایران
میکروالکترونیک بهعنوان یکی از مهمترین صنایع پیشرفته، نقش اساسی در اقتصاد جهانی ایفا میکند. این صنعت در حوزههایی مانند کامپیوتر، ارتباطات، خودروسازی، لوازمخانگی، سامانههای دفاعی، هوافضا، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء کاربرد دارد. با توجه به اهمیت این موضوع، چه راهبردهایی برای توسعه صنعت میکروالکترونیک در ایران وجود دارد و سیاستگذاری و برنامهریزی در این حوزه با چه چالشهایی روبرو است؟
رویداد روز بینالملل دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار میشود
با حضور مهمانان ویژه، رویداد «روز بینالملل دانشگاه»، دوشنبه ۶ اسفندماه ۱۴۰۳ در سالن آمفیتئاتر شهید بهرامی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار میشود.
جوایز جشنوارههای خوارزمی اعلام شد
جوایز سی و هشتمین جشنواره بینالمللی و بیست و ششمین جشنواره جوان خوارزمی اعلام شد.
مکتب شهید نصرالله و شهید سلیمانی؛ دو رکن اصلی مبارزه با استکبار در جهان اسلام
فعال حوزه دانشجویی گفت: مکتب شهید نصرالله و مکتب شهید سلیمانی در واقع دو رکن اساسی مبارزه با ظلم و استکبار در جهان اسلام هستند. هر دو شخصیت با تأکید بر آرمان فلسطین و حمایت از مقاومت، توانستهاند الهامبخش نسلهای جدیدی از مبارزین باشند. آنها به نوعی همدیگر را تکمیل میکنند و با داشتن رویکردی مشترک به مقاومت میتوانند وحدت را در صفوف مسلمانان تقویت کنند.
چین برای اولین ماموریت جمعآوری نمونههای سیارک آماده میشود
اولین ماموریت چین برای آوردن نمونههای جمعآوریشده از یک سیارک به زمین قرار است در چند ماه آینده پرتاب شود.
کوچک کردن تومورهای پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد
پژوهشگران از امواج متمرکز فراصوت برای کوچک کردن تومورهای پروستات، آن هم بدون نیاز به جراحی استفاده میکنند.
نانوذرات لیپیدی برای عبور از سد خونی مغز مناسب هستند
در یک دستاورد جالب علمی که میتواند روشهای درمانی بیماریهای عصبی را متحول کند، محققان راهی برای رساندن RNA پیامرسان (mRNA) به طور مستقیم به مغز از طریق یک تزریق ساده وریدی ارائه کردهاند. این یافته یکی از چالشهای اساسی پزشکی را که همان «عبور مولکولهای درمانی از سد محافظتی مغز» است، حل کرده است.
۱۸ برگزیده جشنواره بینالمللی خوارزمی فردا تقدیر میشوند
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با بیان اینکه فردا با حضور رئیس جمهور از ۱۸ برگزیده جشنواره بینالمللی خوارزمی تقدیر خواهد شد، گفت: ۹ نفر از این افراد در جشنواره بینالمللی خوارزمی و ۹ نفر نیز در جشنواره جوان خوارزمی مورد تقدیر خواهند گرفت.
آخرین وضعیت پروندههای جذب دانشگاهها/ فراخوان بیستم تا پایان سال تعیین تکلیف میشود
رئیس مرکز هیئت علمی وزارت بهداشت از تعیین تکلیف پروندههای فراخوان جذب بیستم دانشگاهها خبر داد و گفت: در مجموع حدود ۱۵۰۰ نفر در فراخوان بیستم و بیست و یکم جذب دانشگاههای علوم پزشکی کشور میشوند.
عکس روز ناسا با آشکار کردن رنگهای گوناگون، ترکیب معدنی خاک ماه را نشان میدهد.
صفحات خورشیدی قدیمی به کفش تبدیل میشوند
انرژی خورشیدی برای آیندهای پاک بسیار مهم است، اما صفحات خورشیدی دور ریخته شده اغلب به محلهای دفن زباله ختم میشوند.
نتایج دو آزمون دانشگاه آزاد اعلام شد
نتایج آزمون EPT و آزمون فراگیر مهارتهای عربی بهمن ماه سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد.
ماموریت گردشگری فضایی «بلو اوریجین» روز ۲۵ فوریه پرتاب میشود
شرکت «بلو اوریجین» روز ۲۵ فوریه را برای پرتاب دهمین ماموریت گردشگری فضایی خود هدف قرار داده است و قصد دارد ۶ نفر را به مرز نهایی اعزام کند.
رمزارزها؛ گزینهای متفاوت برای سرمایهگذاری در ایران
در دنیای پرنوسان اقتصاد و سرمایهگذاری، ارتباط بین بازارهای مختلف مالی یکی از موضوعاتی است که همواره مورد توجه پژوهشگران و سرمایهگذاران بوده است. اما آیا بازار رمزارزها و بازار بورس، بهعنوان دو عرصه مالی متفاوت، به یکدیگر وابستگی دارند یا مستقل عمل میکنند؟
مرگ ۱۲ دانشجو در سانحه رانندگی در برزیل
مقامات سائوپائولو برزیل عصر روز جمعه اعلام کردند که یک اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه و یک کامیون در بزرگراهی در جنوب شرقی برزیل با یکدیگر برخورد کردند که بر اثر آن ۱۲ مسافر اتوبوس کشته و ۲۱ نفر دیگر زخمی شدند.
کاوشگر ژاپن برای اولین بار از نزدیک به ماه نگاه کرد
ماهنشین خصوصی رزیلینس (Resilience) اولین نگاه از نزدیک را به ماه داشته است.
علل ژنتیکی پنهان در بیماری قلبی مادرزادی شناسایی شد
دانشمندان در دانشکده پزشکی آیکان (Icahn) در کوه سینا و همکارانش فعل و انفعالات ژنتیکی جدیدی را شناسایی کردهاند که ممکن است به بیماری مادرزادی قلبی (CHD) که یک نقص مادرزادی رایج است، کمک کند.
تونل زیرزمینی پارک علم و فناوری شهید سلیمانی در اختیار پژوهشگران قرار گرفت
مجری طرح تونل زیرزمینی پارک علم و فناوری شهید سلیمانی از تکمیل پروژه تونل زیرزمینی در این پارک خبر داد و گفت: این پروژه به دانشگاهها، پیمانکاران، مشاوران و تولیدکنندگان اجازه میدهد تا از فضا و امکانات پارک علم و فناوری شهید سلیمانی بهرهمند شوند؛ از اینرو با همه آنها همکاری کامل داریم تا دانش و فناوری را ارتقاء دهیم.
انتهای پیام
نظرات