به گزارش ایسنا، غروب شنبه ـ چهارم اسفندماه ـ منتخبان هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در آیین اختتامیهای در تالار وحدت با حضور نادره رضایی ـ معاون هنری وزیر ارشاد ـ و همچنین زهرا بهروز آذر ـ معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور ـ معرفی شدند.
این جشنواره که با رویکردی ملی در ۳۱ استان برگزار شد، منتخبان خود را از میان هنرمندان سراسر کشور برگزید.
در ابتدای این برنامه که اجرای آن را محمد سلوکی برعهده داشت، بهرام کلهرنیا ـ دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ـ گفت: ما به پایان یک راه رسیدیم. گامهای من خسته شد از سختی و پیچیدگی راه، ولی از پیروزیهایی که به دست آوردیم خرسندم. جشن امسال مهر و شادی را به خود اختصاص داد. در این دوره کارهای نوینی را انجام دادیم و کوشیدیم نظام اندیشمندی دیگری را اعمال کنیم. تلاش کردیم این جشن، به جشن دوستی، عدالت و برابری تبدیل شود. نکوشیدیم رقابت کنیم. ما رقیب هم نیستیم، ما همپیمان هستیم و همدیگر را پشتیبانی کردیم. تمام خطاها به من تعلق دارد و دستاوردها به شما.
او ادامه داد: جشن فجر تعهداتی مانند اندیشیدن را بر دوش خود گذاشته است. فجر باید بتواند آکادمی هنرهای تجسمی و ملی را به مثابه یک جشن میان مردم و هنرمندان تحقق دهد و این خواسته حقیقی ما است. امسال جشن از تهران به تمام ولایتهای ایران رفت؛ هر جا به فراخور امکانات خود. در این دوره میان جشن و صنوف هنری مختلف ارتباطی شکل گرفت. ما آرزوی دگرگونی، تحول و پیشتازی داریم و حق داریم آرزوهای خود را به بلندی سرو کهن ایرانی ببینیم.
دومین سخنران پس از کلهرنیا، امیر راد ـ دبیر هنری جشنواره ـ بود که گفت: در هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تلاش شد تا جشن همه فعالان از جمله هنرمندان، ناشران و گالریداران باشد. در این جشنواره بنا بر حرکت به سوی هنر گذاشته شد، به همین دلیل فعالان این عرصه بدون هیچ وابستگی به جناح یا جایی، مورد پایش قرار گرفتند. این پژوهش میتوانست در هر نهاد دیگر و توسط گروهی دیگر انجام شود اما تفاوت این سفارش که از سوی دبیرخانه اتفاق افتاد، امکان بهکارگیری نتایج این پایش برای عموم است.
سومین سخنران اما بها عبدالحسین مجید، نماینده انجمن هنرهای تجسمی عراق بود که به عنوان نماینده مهمانان خارجی حاضر در هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی گفت: امسال اتفاق خوبی در جشنواره هنرهای تجسمی فجر افتاد و آن هم دعوت از مدیران انجمنهای هنری از کشورهای همسایه بود. ما میتوانیم سفیر فرهنگی ایران در کشورهای دیگر باشیم.
در این زمینه تماشا کنید:
نادره رضایی، معاون هنری وزیر ارشاد هم در بخش پایانی مراسم بیان کرد: از همراهان در جشنواره تجسمی فجر و از همکارانم در ماراتنهای جشنوارههای فجر تشکر میکنم. امیدوارم این جشنواره بتواند مقدمهای برای گامهای فردا باشد. الان باید کسی اینجا میبود که حامی ما در برگزاری این جشنوارههای فجر بود؛ آقای سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حتما باید میبودند اما جلسهای در هیات دولت داشتند و نتوانستند حضور داشته باشند.
اسامی برگزیدگان هفدهمین جشنواره تجسمی فجر
در این مراسم در بخش «نماینده استان برتر»، اسما حجازی از استان فارس، مهدی جعفری از استان کرمان تندیس و لوح تقدیر دریافت کردند و وحید سلیمانی از استان قوم و بهارک زرگروفا از استان البرز موفق به دریافت لوح تقدیر شدند.
در بخش «مدیران هنری برتر»، ابوذر نوروزینژاد از استان هرمزگان، فاطمه پرینژاد از استان مازندران، محمدجواد زارع مهذبیه از استان فارس شایسته دریافت جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس جشنواره شدند. همچنین روزبه حبیبیان از استان کرمانشاه، فاطمه ابراهیمی از استان بوشهر، بهداد نجفی اسدالهی از استان تهران، حمید بهجت از استان آذربایجان غربی، مهدی جعفری از استان کرمان و علی سلطانی از استان قم جایزه نقدی و لوح تقدیر دریافت کردند.
در حوزه «زنان برتر» مربوط به بخش «سرزمین من» جشنواره هفدهم، فاطمه (سحر) رحمانیان از استان فارس، مریم کاشی از استان خراسان جنوبی، طیبه ظاهری از استان ایلام و فرزانه نصیری از استان زنجان حائز دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی شدند.
همچنین در بخش مفاخر هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، مسعود زنده روح کرمانی، محمدرضا ذبیحالهزاده، علی رضاییان، فتحالله زیارتی و احمد وکیلی تندیس جشنواره، مدال و هدیه نقدی دریافت کردند.
در مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره تجسمی فجر علی زند وکیلی به اجرای قطعاتی پرداخت.
انتهای پیام
نظرات