جشنواره فجر

  • سه‌شنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۶:۲۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1403111612102
  • خبرنگار : 71573

در افتتاحیه جشنواره شعر فجر مطرح شد

تأسیس انجمن بین‌المللی شاعران فارسی‌زبان

تأسیس انجمن بین‌المللی شاعران فارسی‌زبان

مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در محفل افتتاحیه نوزدهمین جشنواره شعر فجر گفت: در آینده انجمن بین‌المللی شاعران فارسی‌زبان ایجاد می‌شود و شاعران سرزمینمان این امکان را دارند که با شاعران کشورهای فارسی‌زبان تعامل برقرار کنند و از ظرفیت و تجربه یکدیگر برخوردار شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، محفل افتتاحیه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، یادبود استاد محمدعلی بهمنی، دوشنبه (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با حضور محمدمهدی احمدی، مشاور عالی وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار، مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، دبیران علمی ادوار جشنواره بین‌المللی شعر فجر، جواد محقق، پرویز بیگی حبیب آبادی، رضا اسماعیلی، اسماعیل امینی، محمدکاظم کاظمی، فریبا یوسفی، مدیران و مسئولان فرهنگی، شاعران و اعضای انجمن‌های ادبی استان هرمزگان، در بندرعباس برگزار شد.

محمدمهدی احمدی در این محفل ضمن ابلاغ سلام سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جامعه فرهنگ و ادب بیان کرد: تصمیم اولیه بر حضور ایشان بود، اما به‌دلیل نشست با سران سه قوه امکان حضور محقق نشد.

او ضمن تقدیم سلام و درود خداوندی بر روح محمدعلی بهمنی خواستار آن شد که خواسته‌های این شاعر فقید برای این استان در حوزه فرهنگ و ادبیات تحقق یابد و سپس پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر را برای حاضران خواند.

احمدی در ادامه گفت: جامعه‌شناسان وقتی می‌خواهند امتیاز مقوله فرهنگ بر مقوله اقتصاد را نشان دهند این تحلیل را بیان می‌کنند که در مقوله فرهنگ و ادب و هنر، مقوله استاندارد، تناسب بین ماهیت شغل و شاغل است، اما در مقوله اقتصاد، شغل و شاغل با هم تناسب ندارد، شغل فاقد اندیشه است، اما ابزار است. اما در زمینه فرهنگ، شاغل به عنوان شاعر، هنرمند و یا نویسنده واجد عقلانیت و اندیشه است و مخاطبان آن یعنی انسان‌ها شاغل و مخاطب واجد شعور هستند. پس اینجا خشونت معنا ندارد؛ ولی ماهیت اقتصاد، خشونت است و با برخورد خصمانه می‌توان کار اقتصادی را پیش برد، اما در مقوله فرهنگ، شیوه خشونت و غیر رحمانیت قابل استفاده نیست.

مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره بهمنی، ادامه داد: امیدواریم آنان که حیات استاد بهمنی را درک کردند یا از طریق آثار او با سبک شاعرانه وی آشنا شدند، از ظرفیت وی بهره ببرند زیرا زنده یاد برای استان هرمزگان زحمت زیادی کشید.

احمدی در بخش دیگری از سخنان خود مشی سیدعباس صالحی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را مشی دولت پزشکیان دانست و گفت: این مشی عدالت است که طی آن ایران فقط تهران نیست. عدالت فرهنگی اقتضا می‌کند که برنامه‌ها به تناسب ظرفیت استان‌ها در استان‌ها تحقق پیدا کند.

مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بشارتی برای حوزه ادبیات دارد، ادامه داد: در آینده انجمن بین‌المللی شاعران  فارسی‌زبان ایجاد می‌شود و شاعران سرزمینمان این امکان را دارند که با شاعران کشورهای فارسی‌زبان تعامل برقرار کنند و از ظرفیت و تجربه یکدیگر برخوردار شوند.

احمدی از محمد آشوری تازیانی، استاندار هرمزگان نیز به عنوان یک شخصیت فرهنگی نام برد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گذر هنر در استان‌ها را ایجاد می‌کند و اخیراً گذر هنر در نیشابور گشایش یافته است. این امر به لطف شهرداران مراکز استان و استانداران طبق تفاهم‌نامه‌ای با وزارت فرهنگ و ارشاد انجام خواهد شد و بخشی از هزینه‌ها را وزارت و بخشی را شهرداران متقبل می‌شوند.

مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان عنوان کرد: اینک در شیراز کار گذر فرهنگی آغاز شده است. این مقوله هم توجیه اقتصادی و فرهنگی دارد و هم تنوعی برای مردم است. امیدواریم در آینده نزدیک نیز به همت مهدی نوبانی، شهردار بندرعباس گذر هنر در بندرعباس هم ایجاد شود.

فرشاد محمدی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان نیز در این مراسم با تبریک دهه فجر و ایام شعبانیه، شاه بیت این جشنواره را حضور دبیران ادوار شعر فجر در هرمزگان دانست و گفت: استاد فقید محمدعلی بهمنی همان طور که در دوران حیاتش موجب اعتلای غزل شد، حضور مانای معنوی‌شان موجب شده تا  بزرگان ادبیات به استان هرمزگان سفر کنند.

او در ادامه از وعده استاندار هرمزگان با حمایت ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص ساخت مقبره استاد محمدعلی بهمنی با رعایت همه موازین فنی سخن گفت و اضافه کرد: مرقد استاد بهمنی میعادگاه جامعه فرهنگ و ادب خواهد شد.

فریبا یوسفی، دبیر علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر نیز از خانه کتاب و ادبیات ایران و همه کسانی که این فرصت را به وی داده‌اند تا بتواند در فرصت کم این مسئولیت مهم را اجرایی کند سپاسگزاری کرد.

وی افزود: نگاهم به شعر، صرفاً نگاه به شعر است بدین سبب نیز این مسئولیت را پذیرفتم و تمام تلاشم این بود که بتوانم به قدر وسع کاری برای شعر انجام بدهم و یک گام به سمت اهداف این جشنواره نزدیک‌تر شویم.

دبیر علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر با بیان اینکه این مسئولیت کار دشواری است، گفت: امیدوارم با توجه به تنگنای زمان، همین اندازه از ما پذیرفته شود و آرزو می‌کنم در سال‌های آینده با استفاده از تجربه‌ها نواقص برطرف و اهداف جشنواره بیش از پیش محقق شود.

یوسفی در پایان نیز با بیان اینکه بندرعباس شهر شعر است، ادامه داد: به دلیل اینکه مهمان شاعران عزیز در بندرعباس هستیم و به علت حرمتی که برای شاعران و استاد محمدعلی بهمنی قائلم، شعر نمی‌خوانم و دوست دارم در خدمت دوستان هرمزگانی باشم و از اشعار آن‌ها لذت ببرم.

در این محفل جواد محقق، پرویز بیگی حبیب آبادی، رضا اسماعیلی، اسماعیل امینی، محمد کاظم کاظمی، مهرنوش ایزد پرست، ابراهیم ضعیفی، فاطمه رحمانی، نجمه محمودی، عبدالحمید انصاری نسب، مسلم محبی، معصومه مرشدی، یعقوب سهو زاده، فرزانه فرخی نژاد و امیرحسین والا شعرخوانی کردند.
 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha