• سه‌شنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۸:۳۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403111612195
  • خبرنگار : 71661

ادعای رویترز: ترامپ فشار حداکثری را علیه ایران از سر می‌گیرد

ادعای رویترز: ترامپ فشار حداکثری را علیه ایران از سر می‌گیرد

یک منبع ارشد آمریکایی مدعی شد که رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد، سیاست فشار حداکثری علیه ایران را دوباره از سر بگیرد.

به گزارش ایسنا، یک مقام ارشد آمریکایی گفت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا امروز (سه‌شنبه) یک فرمان اجرایی صادر خواهد کرد تا سازوکار «فشار حداکثری» علیه ایران را از سر بگیرد.

این مقام ارشد آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری رویترز گفت که این فرمان احتمالی ترامپ درباره ایران با هدف «مسدودکردن تمامی مسیرهای دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای» و مقابله با «نفوذ مخرب» ایران در منطقه صادر خواهد شد.

به گزارش رویترز، ترامپ در این فرمان اجرایی وزارت خزانه‌داری آمریکا را موظف می‌کند که «حداکثر فشار اقتصادی» را علیه ایران اعمال کند، از جمله وضع تحریم‌ها و سازوکارهای اجرایی علیه کسانی که تحریم‌های موجود را نقض می‌کنند.

در حالی‌که خبرگزاری رویترز در ابتدا مدعی شده بود که ترامپ قرار است در این رابطه فرمان اجرایی صادر کند اما پس از آن خبر خود را اصلاح کرد و فرمان اجرایی را به «یادداشت ریاست‌جمهوری» تغییر داد.

این منبع آگاه همچنین گفت وزیر امور خارجه آمریکا معافیت‌های تحریمی موجود را اصلاح یا لغو خواهد کرد و با وزارت خزانه‌داری همکاری می‌کند تا کارزاری را برای «کاهش صادرات نفت ایران» و به صفر رساندن آن اجرا کند.

این اقدام درحالی است که به گفته مقام‌های آمریکایی، سیاست فشار حداکثری ترامپ در دوره اول حضور او در کاخ سفید، سیاستی شکست خورده است.

این مقام آمریکایی همچنین مدعی شد سفیر آمریکا در سازمان ملل یا متحدان کلیدی این کشور بر روی «کامل‌کردن بازگشت تحریم‌ها و محدودیت‌ها بر ایران» کار خواهد کرد.

پیش از این، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره خبرها مبنی بر اینکه ایران در پاسخ به تهدید اروپایی‌ها درباره اجرای مکانیسم ماشه، تهدید کرده از ان‌پی‌تی خارج خواهد شد، گفت: این موضوع تازه‌ای نیست. از همان زمان که بحث آن در دولت دوازدهم مطرح شد، ما مشخص کردیم که اگر بخواهند از این اهرم برای فشار یا امتیازگیری سوءاستفاده شود، واکنش ما هم متناسب و متقابل خواهد بود و یکی از مواردی که صریح گفته شده، با سوءاستفاده از این سازوکار اساسا توجیه و دلیلی برای ماندن ایران در برخی موافقتنامه‌های مربوطه وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha