• یکشنبه / ۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403110704985
  • خبرنگار : 50181

رَد کم بارشی بر پاییز و دی‌ماه کرمانشاه

رَد کم بارشی بر پاییز و دی‌ماه کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه امسال پاییز پُربارشی در کرمانشاه نداشتیم و اکنون که بیش از یک ماه از شروع فصل زمستان گذشته نیز بارش‌های این فصل چنگی به دل نزده و حالا امید آن می‌رود که در دو ماه باقی مانده از زمستان و بهار سال آینده، این کم بارشی‌ها جبران شود.

علی محمد زورآوند مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، میانگین بارش‌های سال زراعی جاری- از ابتدای مهرماه تا  امروز(هفتم بهمن) - در استان را ۱۲۵ میلی‌متر اعلام کرد و گفت: بارش‌های استان نسبت به میانگین بلندمدت که حدود ۱۸۴ میلی‌متر بوده، ۳۲ درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو درصد کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه وضعیت بارش در شهر کرمانشاه نیز چندان مناسب نبوده، گفت: بارش‌های امسال شهر کرمانشاه هم نسبت به میانگین بلندمدت ۳۲ درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو درصد کاهش یافته است.

زورآوند با اشاره به اینکه امسال تقریبا در تمامی شهرهای استان بجز ثلاث باباجانی و سرپل‌ذهاب نسبت به میانگین بلندمدت کاهش بارندگی را شاهد بوده‌ایم، اظهار کرد: حتی در پاوه که بیشترین بارش سال زراعی جاری به میزان ۳۲۸ میلی‌متر را داشته، نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت پنج درصد کاهش بارش داشتیم.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی‌ها برای حدود ۱۰ روز آینده هم بارش چندان چشمگیری را برای استان نشان نمی‌دهد، یادآور شد: البته امکان تغییر نقشه‌ها و پیش‌بینی‌ها و بهبود وضعیت بارش‌ها وجود دارد.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه ابراز امیدواری کرد، در مدت زمان باقی مانده تا پایان زمستان و همچنین فصل بهار سال آینده، بارش‌های مناسبی در استان داشته باشیم و بخشی از این کم بارشی جبران شود.

به گزارش ایسنا، وضعیت نامناسب بارش‌های سال زراعی جاری در کرمانشاه صرفا به بارش باران محدود نمی‌شود و طی این مدت بارش موثری از برف را نیز در سطح استان شاهد نبوده‌ایم که بتواند منابع آب زیرزمینی را تغذیه کند.

کم بارشی امسال در وضعیت آورد و ذخیره سدهای استان نیز خود را نشان داده، بگونه‌ای که بر اساس آخرین آمار شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه، آورد سدهای استان از ابتدای سال آبی جاری(اول مهر) تنها ۳۲۶ میلیون مترمکعب بوده است.

به گفته مرتضی حسن‌آبادی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه، از ظرفیت یک میلیارد و ۳۴۵ میلیون مترمکعبی سدهای استان کرمانشاه، ۵۷ درصد آن پُر بوده و ۴۳ درصد ظرفیت سدهای استان خالی است. 

آورد سدهای استان در سال آبی گذشته (ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا پایان شهریور ۱۴۰۳) حدود ۲.۵ میلیارد مترمکعب بوده، اما در سال آبی جاری با گذشت نزدیک به نیمی از فصل بارش، هنوز آورد مناسبی در سدهای استان نداشته‌ایم.

قطعا ادامه این وضعیت می‌تواند منابع آبی سطحی و زیرزمینی کرمانشاه را دچار چالش کند که نمود آن را در فصل گرمای سال آینده شاهد خواهیم بود و از همین رو ضروری است دستگاه‌های مرتبط با بخش آب برنامه‌های خود را متناسب با شرایط آبی و بارشی فعلی استان تنظیم و مدیریت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha