محمود کوشش صبا در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از آنجایی که بحث امنیت غذایی و محصولات کشاورزی جزو موارد مهم توسعه امنیت پایدار کشور است، در طول ۴۰ سال گذشته تولید محصولات کشاورزی کشور به حدود ۱۳۵ الی ۱۴۰ تن رسیده است.
وی با بیان اینکه بین محصولات کشاورزی، محصولات باغبانی از اهمیت فوق العادهای برخوردار است، گفت: محصولات باغبانی به لحاظ تامین سلامت جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است و ایران با توجه به ویژگیهای اقلیمی و پتانسیلهایی که دارد جزو کشورهای مدعی در حوزه باغبانی در دنیا است.
کوشش صبا اضافه کرد: در حال حاضر کشور ایران در بحث تولید ۳۲ محصول باغبانی جزو رتبههای برتر در دنیاست که این نشان از پتانسیل فوق العاده کشور در تولید محصولات باغبانی و تاثیر فوق العاده آن بر تامین ارز است.
وی بیان کرد: سالیانه ۶ میلیارد دلار صادرات محصولات باغی انجام میشود که در بین محصولات غیر نفتی جزو مهمترین محصولات و در بین کشاورزی سهم محصولات باغبانی در قسمت صادرات بالای ۵۰ درصد است.
وجود ۲۵۰۰ گیاه دارویی در استان کردستان
محمود کوشش صبا افزود: همچنین استان کردستان با توجه به نوع آب و هوا و منابع آن پتانسیل فوق العادهای در حوزه گیاهان دارویی دارد که پتانسیل فوق العادهای برای استان کردستان محسوب میشود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ گیاه دارویی در استان کردستان وجود دارد که علاوه بر اینکه یک منبع درآمدی مهم است یک ذخیره ارزشمند در بحث گیاهان دارویی است.
این استاد دانشگاه گفت: استان کردستان به لحاظ تولید توت فرنگی، انگور دیم و گردو جزو رتبههای برتر در کشور است.
کوشش صبا بیان کرد: بحث نهضت گلخانهای یکی از مواردی است که در سالهای اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته و به همان نسبت نیز استان کردستان مناطقی دارد که در زمینه تولیدات گلخانهای از پتانسیل بالایی برخوردار است، برای مثال منطقه مریوان پتانسیل فوق العاده در بحث گلخانهای دارد و نزدیک به مرز است.
وی تصریح کرد: با توجه به پتانسیلی که استان کردستان در حوزه کشاورزی و باغبانی دارد، امسال کردستان به عنوان میزبان چهاردهمین کنگره کشور انتخاب شده است.
محمود کوشش صبا افزود: این کنگره میتواند یک پلتفرمی برای تبادل نظرات بین جامعه علمی در سطح کشور باشد که میتواند در میزان تولیدات باغبانی موثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که مد نظر ما در این کنگره است برقراری ارتباط با جامعه علمی و تولید کنندگان استان است که بتوانند از مباحث و مسائل علمی در زمینه تولیدات باغبانی خود استفاده کنند.
کوشش صبا ادامه داد: یکی از مسائل و مشکلاتی که در بحث برگزاری کنگره باغبانی در استان مدنظر است بحث تامین منابع مالی مربوط به کنگره است که امیدواریم بتوانیم با همت استاندار و سایر دستگاهها این مشکل را رفع کنیم.
وی در پایان یادآور شد: این کنگره طی سه روز متوالی برگزار خواهد شد و پیشبینی میشود که ۶۰۰ الی ۷۰۰ مقاله به این کنگره ارسال میشود.
تولیدات گلخانەای ما در استان کردستان بسیار پایین است
علی اکبر مظفری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان، نیز اظهار کرد: با توجه به پتانسیلهای باغبانی موجود، متاسفانه تولیدات گلخانهای ما بسیار کم است که سازوکارهای آن در دست دانشگاه نیست، اما علم آن در دانشگاهها موجود است و امیدواریم زمینهای فراهم شود تا بتوانیم از تولیدات گلخانهای حداکثر استفاده را ببریم.
وی عنوان کرد: در همه دنیا تولیدات گلخانهای افزایش پیدا کرده و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما متاسفانه در استان کردستان به نسبت سایر استانها اقدامات گلخانهای بسیار کمی صورت گرفته است.
مظفری بیان کرد: افزایش دما، ریزگردها و تغییرات اقلیمی سبب شده که همه کشورها به سمت تولیدات گلخانهای پیش بروند.
وی افزود: هدف از برگزاری این کنگره جدای از آشنایی دانشجویان و اساتید و دانشمندان و تبادل علمی میان آنها، شناسایی مشکلات و مسائل حوزه باغبانی و حل آنها است.
چهاردهمین کنگره باغبانی کشور در کردستان برگزار میشود
فرزاد نظری، دبیر علمی چهاردهمین کنگره باغبانی کشور گفت: چهاردهمین کنگره باغبانی کشور در استان کردستان و به میزبانی شهر سنندج برگزار میشود.
وی اظهار کرد: این کنگره یک رویداد کاملاً علمی و تخصصی در همه زمینهها است که هر دو سال یکبار در سطح کشور برگزار میشود.
دبیر علمی چهاردهمین کنگره باغبانی کشور عنوان کرد: در این کنگره پژوهشگران، محققان، اساتید و دانشجویان شرکت میکنند و تمام تجربیات و دستاوردهای خود را ارائه میدهند که از اهمیت بالایی برای استان کردستان برخوردار است.
نظری اضافه کرد: در بخش باغبانی و در بخش امنیت غذایی در گذشته ۱۳ کنگره برگزار شده و استان کردستان میزبان چهاردهمین کنگره باغبانی کشور خواهد بود.
دبیر علمی چهاردهمین کنگره باغبانی کشور ادامه داد: این کنگره در بحث تقویت علمی دانشگاه میتواند بسیار موثر باشد، زیرا این کنگره نمایشی از توانمندی افراد متخصص و دانشمند در حوزه باغبانی است که امیدواریم این تبادلات علمی به بحث توسعه کشاورزی و باغبانی در استان کردستان منجر شود.
انتهای پیام
نظرات