به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، به گفته الیز بائر (Elise Bauer) کارشناس در پژوهشهای مواد غذایی از دانشگاه استنفورد و بنیانگذار وبسایت «Simply Recipes» (وبسایتی در زمینه آشپزی) روشهای مختلفی برای تهیه نان سیر وجود دارد که سادهترین آنها این است که سیر را چرخ کرده [با مخلوط کن یا غذاساز ریز ریز کرده] و روی برشهای نان فرانسوی یا هر نوع نان دیگری که میتواند مقدار زیادی کره یا روغن را به خود جذب کند، پخش کنید. [پیش از آن] روغن زیتون یا کره را [با قلم موی آشپزی] روی نان تست بمالید. با این حال، یک نان سیر عالی به یکی از این دو روش تهیه میشود: برشته شده [ترد] یا نرم.
نان سیر که به عنوان یک پیشغذا یا عصرانه شناخته میشود، نوعی نان برشته است که معمولا با باگت یا نان تست، سیر و روغن زیتون یا کره تهیه میشود. پونه، جعفری، انواع پنیر یا فلفل سیاه را نیز میتوان به روی این نان اضافه کرد. نان سیر یک غذای ایتالیایی-آمریکایی محسوب میشود که از دهه چهل قرن بیستم در آمریکا ابداع شد. منشا این نان را به « بروسکتا» (یک نوع پیش غذای ایتالیایی) نسبت میدهند که حدود قرن پانزدهم متولد شد و میتوان تاریخچه آن را در روم باستان جستجو کرد.
برای تهیه نان سیر برشته شده [ترد]، نان را از طول به دو نیم کرده، کره و سیر را روی آن میمالیم و به مدت ۱۰ دقیقه در فر با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتیگراد) میپزیم تا خوب ترد شود.
چنانچه بخواهید پنیر پارمزان به آن اضافه کنید، سینی را از فر خارج کرده، پنیر رنده شده را روی نان بپاشید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در بالاترین طبقه در فر قرار دهید تا لبههای نان شروع به برشته شدن و پنیر شروع به ذوب شدن کند. بسیار مراقب باشید در حین برشته شدن نان به راحتی نسوزد.
برای تهیه نان سیر نرم، نان را به صورت آکاردئونی برش زده زده، مخلوط کره و سیر را در میان شیارهای خالی قرار داده و نان را قبل از پخت _ به مدت ۱۵ دقیقه در همان دمای گفته شده_ در فویل آلومینیومی بپیچید تا نرم بماند و مخلوط در هر برش پخش شود.
امکان آماده سازی از قبل و حتی فریز کردن آن
الیز بائر میگوید: «نان سیر را میتوان از قبل آماده کرد، سپس در فویل آلومینیومی پیچیده و تا ۳ ماه در فریزر نگهداری کرد تا در هر زمان آماده پخت باشد.
او هشدار میدهد که نان سیر صرف نظر از اینکه ترد یا نرم باشد، بهترین زمان مصرف آن وقتی است که مستقیما از فر بیرون میآید، در نتیجه باقی مانده آن به هیچ عنوان نباید نگهداری شود.
پیشنهاد پیازچه به جای جعفری
جولیانا ماری، وبلاگ نویس و آشپز خانگی پیشنهاد میدهد جعفری را کنار بگذاریم و از پیازچه ریز شده در تهیه نان سیر بهره ببریم.
فواید نان سیر تهیه شده با آرد گندم کامل
ادیبل کوینترو (Edibel Quintero)، پزشک متخصص در زمینه چاقی و تغذیه به وبسایت « Health Reporters» میگوید: «خوردن غذاهایی که حاوی فواید متعددی هستند، مانند نان سیر تهیه شده با آرد گندم کامل، همیشه مفید است. مهمترین فواید نان سیر تهیه شده با آرد گندم کامل و روغن زیتون عبارت است از:
- بهبود دستگاه گوارش: مصرف روزانه ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر یکی از راههای بهبود سلامت دستگاه گوارش است. خوردن نان تهیه شده با آرد گندم کامل با کیفیت بالا در هر وعده ۶ گرم فیبر به ما میدهد که این امر در کنار فواید گوارشی سیر، به سلامت روده به طور کلی کمک میکند.
- فایده برای قلب: افراد در معرض خطر بیماریهای قلبی عروقی میتوانند از خوردن سیر بهره ببرند. به این ترتیب که به کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید کمک میکند.
- کاهش خطر ابتلا به بیماریهای احتمالی؛ زیرا سیر حاوی خواص ضد باکتریایی به علاوه طیف گستردهای از مواد فعال است که میتواند بر سلامتی تاثیر مثبت بگذارد.
- تامین آنتی اکسیدانها: سیر صرف نظر از اینکه کامل باشد یا خرد شده یا سرخ شده، حاوی ویتامین و مواد معدنی از جمله ترکیبهای گوگرد و آنتی اکسیدانهایی است که از سازوکارهای محافظتی بدن در برابر اکسیداسیون حمایت میکند و به مبارزه با پیری زودرس و آسیب سلولی که باعث بیماریهایی مانند آلزایمر میشود، کمک میکند.
ـ کمک به پیشگیری از سرطان: پژوهشهای متعددی در مورد اثرات سیر در مبارزه با سرطان انجام شده است و نتایج آنها، سیر را به کاهش سرطان معده، دهان، گلو، مری و روده بزرگ مرتبط دانستهاند.
روزانه یک وعده نان سیر کافی است
طبق اعلام وزارت کشاورزی آمریکا، یک وعده ۱۰۰ گرمی نان سیر تهیه شده با آرد سفید و کره حاوی مقدار زیادی قند پنهان (۳.۶۹ گرم)، چربی (۱۶.۶ گرم)، کربوهیدرات (۴۱.۷ گرم)، سدیم (۵۴۴ میلی گرم) و کالری (۳۵۰ کالری) در مقابل مقدار کمتری پروتئین (۸.۳۶ گرم، این مقدار به ۱۰.۹ گرم افزایش مییابد اگر پنیر به آن اضافه شود) است.
از آنجایی که اکتفا کردن تنها به یک وعده ممکن است برای اکثر دوستداران نان سیر دشوار باشد، کریستینا راس (Christina Ross) در مقاله خود در وبسایت « healthyfoodforliving» به کسانی که همیشه در وعدههای غذایی خود به نان سیر اتکا میکنند توصیه میکند به منظور جلوگیری از تغییر در بوی دهان و اختلالات سیستم گوارشی به خصوص قبل از رفتن به باشگاه - و سایر مشکلات مربوط به سلامتی مانند سردرد (برای کسانی که به سیر حساسیت دارند) از مصرف بیش از حد آن خودداری کنند. او میافزاید: «اگر از یک سبک زندگی سالم پیروی میکنید، یک وعده نان سیر در روز کافی است».
برای کاهش کالری و قند، بهتر است نان سیر از مواد با کیفیت، از نان تهیه شده با آرد گندم کامل یا نان خمیر ترش و نیز روغن زیتون تهیه شود تا کره که حاوی مقدار زیادی چربیهای اشباع است. ادیبل کوینترو همچنین توصیه میکند از نان سیر که در رستورانها سرو میشود پرهیز کنید و آن را در خانه درست کنید تا مطمئن شوید از [خوردن] آن لذت و از فواید آن بهره میبرید.
انتهای پیام
نظرات