فرشید رضایی، مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در آیین افتتاح دومین کانون سلامت محله قم که امروز 14 آذرماه برگزار شد، گفت: کانونهای فرهنگی و اجتماعی سلامت از مهمترین برنامههای معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای مشارکت ساختارمند مردم در مدیریت شرایط اقتصادی و اجتماعی محلات و اعتلای فرهنگ و سواد سلامت هستند.
وی افزود: این کانونها با همافزایی، تعامل مستقیم و سازنده مردم و نمایندگان دولتی در محلات، تشکلها مردمی و ظرفیتهای اجتماعی محله را فعالیت میکند.
رضایی ادامه داد: در «برنامه سلامت خانواده با رویکرد محله محور» ساکنان محله و تیم سلامت با همراهی معتمدین و سازمانهای فعال در امور فرهنگی اجتماعی محلات، پس از نیازسنجی و شناسایی اولویتهای اجتماعی فرهنگی و مسائل اصلی سلامت محله به برنامهریزی و سیاستگذاری مشترک محلهمحور میپردازند.
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه بررسی نتایج فعالیتهای اینگونه همکاریها در سال گذشته نشان داد که اثربخشی بالا و قابل قبولی داشته است، افزود: دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم که طی سالهای اخیر گامهای ارزشمندی در جلب مشارکت مردمی و توانمندسازی داوطلبان سلامت محلات برداشته و انتظار میرود طی ماهها و سالهای آینده با مشارکت مردمی، شاهد بهبود شرایط اجتماعی در محلات هدف در این استان باشیم.
رضایی در ادامه با اشاره به چند وجهی بودن سلامت اظهار کرد: سلامت، پدیدهای پیچیده است که ریشه در شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه دارد؛ بنابراین رویکرد کانونهای فرهنگی و اجتماعی سلامت محلات، رویکرد بالینی و درمانگر نبوده و سیاست تقدم پیشگیری بر درمان و نقش مردم در اعتلای فرهنگ سلامت را دنبال میکند.
وی با بیان این که در طرح سلامت مردم محور اصلی پیگیری و حل مشکلات اجتماعی محلات هستند، خاطرنشان کرد: با پررنگ کردن نقش مردم امیدواریم مشکلات بهداشتی و اجتماعی در محلات پر آسیب تا حد زیادی کاهش یابد.
به گزارش ایسنا؛ در ۹ محله استان قم که دارای اولویت بیشتری برای انجام مداخلات بهداشتی هستند با هدف کاهش معضلات و مشکلات محلهها، کانونهای فرهنگی اجتماعی سلامت، افتتاح شود تا با بهره گیری از ظرفیت مردمی در کاهش و از بین بردن آسیبها و چالشهای اجتماعی و بهداشتی استفاده شود.
انتهای پیام
نظرات