به گزارش ایسنا به نقل از موسسه فرهنگی بزرگمهر حکیم، در سی و سومین نشست تخصصی شاهنامه پژوهی شامگاه ۲۵ آبان ماه با حضور شاهنامهپژوهان و شاهنامهخوانان به دبیری محمد رسولی (شاهنامهپژوه) در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
در ابتدای این نشست هوشنگ طالع، تاریخدان و شاهنامهپژوه اظهار کرد: زال نزد سیمرغ پرورش یافت و چون سیمرغ نماد پزشکی و درمان بود. در واقع باید گفت، سامانه بهداری و پزشکی، در نوزادی زال را یافته و از او مراقبت کرده تا پرورش یافته و بزرگ شده است.
در ادامه، محمد رسولی، با تأکید بر پزشک بودن سیمرغ، گفت: قطعا داستان زال به ما میرساند که سیمرغ پزشک بود و دلایل کافی برای پزشک بودن سیمرغ وجود دارد، از جمله هر زمان که بحث پزشکی و درمان است، وجود سیمرغ را شاهد هستیم مانند زمان زادن «رستم»، و یا زمان مجروحیت «رستم» که «سیمرغ» میآید و درمانش میکند.
او افزود؛: سیمرغ هنگام ناراحتی رودابه ( مادر رستم ) به زال راهنمایی پزشکی میکند که یک جراح بیاورد و بچه را از راه سزارین ! به دنیا آورد:
بیاور یکی خنجر آبگون
یکی مرد بینا دل پر فسون
بکافد تهیگاه سرو سهی
نباشد مر او را ز درد آگهی
در پایان این نشست، به چند تن از افراد هنرجوی فراگیر شاهنامه که از سوی استادان مورد آزمون قرار گرفتند، گواهینامه دوره مقدماتی شاهنامهپژوهی اعطا شد.
انتهای پیام
نظرات