• چهارشنبه / ۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۶:۱۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1403080201686
  • خبرنگار : 71461

حمایت شورای توسعه فرهنگ قرآنی از ۷۰ طرح و اثر قرآنی

حمایت شورای توسعه فرهنگ قرآنی از ۷۰ طرح و اثر قرآنی

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: موضوع دریافت برنامه‌ها، طرح‌ها و ایده‌های قرآنی برای اجرا در سال ۱۴۰۳ دهم مرداد امسال در یک فراخوان عمومی اعلام شد. بر اساس این فراخوان از تمامی سازمان‌ها، نهادها و مؤسسات ارائه‌دهنده خدمات عمومی و تخصصی در حوزه قرآن کریم از جمله مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت، مراکز علمی - فرهنگی، خانه‌های قرآن و عترت، شرکت‌های دانش‌بنیان، شتاب‌دهنده‌ها، خانه‌های خلاق و مراکز نوآوری قرآنی یا اشخاص حقیقی برای ارائه ایده، طرح و برنامه اجرایی دعوت شد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی-  دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور و نماینده ولی فقیه در استان زنجان- امروز چهارشنبه( ۲ آبان) در نشست تشریح برنامه‌های اعلام فراخوان حمایت از ایده‌ها، طرح‌ها و برنامه‌های قرآنی که در خبرگزاری ایکنا برگزار شد با تاکید براینکه برای اجرایی شدن این طرح مرداد امسال طی یک فراخوان عمومی اعلام کردیم که هر یک از سازمان‌ها، نهادها و موسسات قرآنی می‌توانند برنامه‌ها و طرح‌های خود را به دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارسال کنند که در این مدت حدود ۳۰۰ طرح و برنامه نوآورانه دریافت شد اظهار کرد: حمایت زیرساختی از موسسات حفظ قرآن، برنامه‌های حوزه پژوهش و آموزش عالی قرآن، طرح بالندگی حافظان، برنامه‌های حوزه آموزش، برنامه‌های مربوط به قرآن و غزه، برنامه‌های مربوط به حوزه‌های فناوری، پرورش استعدادها، موضوع تدبر، جلسات خانگی قرآن، طرح ملی زندگی با آیه‌ها، حوزه بین‌الملل، بحث مطالعات اندیشکده ای و تولیدات هنری و آثار رسانه‌ای ۱۳ عنوان است که ۷۰ برنامه ذیل آن تعریف شد و بر اساس برآوردی که صورت گرفت، به هر یک از این عناوین بر اساس قواعدی تدوین شد و طی چند جلسه شورای راهبری اقدام به سهم بندی  بین این عناوین را داشته باشد.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور با اشاره به اینکه کار ما در شورای توسعه فرهنگ قرآنی از بهمن‌ماه ۱۴۰۲ شروع شد، اظهار کرد: با فاصله یک ماهه از استقرار ما پنجاه و نهمین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در حضور رئیس جمهور شهید برگزار شد در حالی که ۱۴ سال شورا فرصت برگزاری در حضور رئیس جمهور را نداشت. همین جلسه برکات زیادی به همراه داشت. زمانی که در شورا حضور یافتیم با چند مسئله مواجه بودیم، یکی از این مسائل اعتبارات بود. اعتباراتی که از پیش از سال ۱۴۰۲ در دبیرخانه موجود بود که کارسازی نشده بود و دستگاه‌ها این اعتبارات را طلب داشتند، به فضل الهی در مدت دو ماه کل آن اعتبارات کارسازی شد و در اختیار دستگاه‌ها قرار گرفت، در حالی که دستگاه‌ها یکی دو سال بود که در انتظار این لحظه بودند. اتفاق دیگری که در بهمن ماه سال قبل متوجه شدیم این بود که از ۴۰ میلیارد اعتبار سال ۱۴۰۲ فقط یک میلیارد دریافت شده بود، با پیگیری‌هایی که تا آخرین لحظات ادامه داشت نیمی از اعتبارات سال ۱۴۰۲ تخصیص پیدا کرد. در عین متوجه شدیم در شرایطی که بیش از ۱۰ ماه از سال گذشته است هنوز برنامه ۱۴۰۳ در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار نگرفته است. یعنی سال در حال تمام شدن است و بودجه در حال مصوب شدن است اما هنوز شورای توسعه فرهنگ قرآنی برنامه‌ای را تقدیم نکرده است. با تلاش جهادی همکاران در کمیسیون‌ها، اعتبارات سال ۱۴۰۳ هم تقدیم شد.

وی با اشاره به اینکه در جلسه شورای توسعه که با حضور رئیس جمهور شهید برگزار شد پیشنهاد اختصاص هزار میلیارد تومان برای اجرای برنامه‌های را مطرح کردیم، افزود: رئیس جمهور شهید هم این پیشنهاد را قبول کردند و سازمان برنامه و  بودجه هم همین هزار میلیارد تومان را پیشنهاد داده بود اما در مجلس به ۴۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت که امیدواریم با تغییرات ایجاد شده در دولت دوستان کمک کنند در جذب این مبلغ هم موفق باشیم. اگرچه این عدد برای پشتیبانی و اجرای اسناد حوزه قرآن کافی نیست اما برای اولین بار است که چنین عددی پیش بینی می‌شود.

حسینی تصریح کرد: در نهایت و پس از طرح فراخوان در رسانه‌ها و تمدید مهلت دریافت طرح‌ها، ۳۷۰ طرح در حوزه‌های مختلف دریافت شد. برای ارزیابی این طرح‌ها فرایندی سپری شد که یک مرحله از این فرایند، بررسی طرح‌ها در کمیته تلفیق بود. در این کمیته نمایندگان تمامی کمیسیون‌ها حضور داشتند و طی سه روز تمام وقت خود را به بررسی این طرح‌ها اختصاص دادند. در ادامه طرح‌هایی که مورد پذیرش اولیه قرار گرفت به کمیسیون‌ها ارجاع داده شد.ما از ابتدا اعلام کرده بودیم که قادر نخواهیم بود ۱۰۰ درصد اعتبار طرح را پرداخت کنیم و اگر مجموعه‌ای آمادگی ندارد بخشی از هزینه را تأمین کند، قاعدتاً با اعتباری که از اینجا دریافت می‌کند قادر نخواهد بود طرح خود را پیاده و اجرا کند. کاری که الان در شورای توسعه مشغول آن هستیم مرحله انعقاد قرارداد است. یکی از اتفاقات خوب این است که ۹۰ درصد برنامه‌ها از سوی مجموعه‌های مردمی اجرا می‌شود.

در ادامه رحمانی دهقانی-معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی-  به ارائه جزئیات دیگری از این فراخوان پرداخت و گفت: از مجموع برنامه‌های دریافت شده ۲۴۱ برنامه و طرح به کمیسیون‌ها ارجاع شد که ۱۰۸ برنامه برای اجرا در اولویت یک تا سه قرار گرفتند. در نهایت نیز ۶۶ برنامه یعنی حدود ۶۲ درصد طرح‌های ارجاع داده شده به کمیسیون‌ها، مورد حمایت قرار گرفته است.

دهقانی با اشاره به اینکه اجرای این فراخوان تجربه اول شورای توسعه فرهنگ قرآنی در این حوزه بود، به برخی ویژگی‌های این اقدام پرداخت و گفت: به نتایج و کارآیی بیشتر در طول ارزیابی برنامه‌ها توجه خاصی شد؛ اولین بار بود که شاهد مواجهه مستقیم شورای توسعه فرهنگ قرآنی و موسسات مردمی بودیم؛ شفافیت موجود در فرایندها یکی از رویکردهای اصلی این اقدام بود؛ استفاده بهینه از منابع و سرعت عمل در اجرای این اقدام یکی دیگر از ویژگی‌های این موضوع بود.

وی با اشاره به اینکه مرحله انعقاد قرارداد سه کلان‌پروژه منعقد خواهد شد، تصریح کرد: در فرایند برنامه‌ریزی سعی شد تا حد امکان از اعمال سلیقه جلوگیری شود، از هیچ کدام از برنامه‌ها حمایت صد در صدیس نخواهد شد و بحث مشارکت خود موسسات مورد تأکید قرار گرفته است. در رابطه با جنس خود برنامه‌ها هم بیش از ۹۰ درصد مردمی است، حتی برنامه‌هایی که از سوی نهادها پیشنهاد شده بود مقرر شد تا اجرای این برنامه‌ها از سوی موسسات باشد.

معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اینکه در این طرح تنها طرح‌های با اولویت یک را مورد حمایت قرار داده‌ایم، گفت: امیدواریم در مراحل بعدی طرح‌های با اولویت دو و سه که بعضاً برنامه‌های خوبی هم در بین آن هست نیز مورد حمایت قرار بگیرند. طبق مصوبه شورای راهبری اسناد مقرر شده است مجریان طرح بعد از انعقاد قرارداد حداکثر یک ماه مهلت برای عملیاتی کردن داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha