• یکشنبه / ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403032717995
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

هشدارها نسبت به تب کریمه کنگو جدی است

روز عید قربان از رهاسازی خونابه دام به معابر عمومی خودداری شود

روز عید قربان از رهاسازی خونابه دام به معابر عمومی خودداری شود

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ضمن تاکید بر رعایت نکات بهداشتی از مردم خواست تا در آستانه روز عید قربان، توصیه های بهداشتی دامپزشکی را برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مشترک انسان و دام جدی بگیرند.

دکتر غلامرضا سرگزی در گفت وگو با ایسنا، افزود: در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در راستای اطلاع‌رسانی و افزایش سطح آگاهی هم استانی‌های عزیز بر اساس دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور با اجرای طرح تشدید نظارتی بهداشتی و شرعی نسبت به ارائه خدمات به هم استانی های عزیز اقدام می‌کند.

سرگزی ادامه داد: آنچه در اجرای این طرح موثر است ارائه توصیه‌های بهداشتی و شرعی است و یکی از این جایگاه‌ها محل برگزاری نماز عید است. هم‌اکنون کارشناسان دامپزشکی در مکان‌های عرضه دام آماده خدمت‌رسانی و نظارت بهداشتی بر دام‌ها هستند و در روز عید قربان ۶۷ اکیپ ثابت و سیار دامپزشکی استان متشکل از ۱۲۵ نفر ناظر  بهداشتی شامل ۴۵ دامپزشک و ۸۰ نفر کارشناس نظارت بر فرآورده های خام دامی، ۱۳ ناظر شرعی و ۶۰ ذابح ساماندهی و در مراکز عرضه دام، کشتارگاه‌ها آماده ارائه خدمات از قبیل نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام در مکان‌های مشخص شده و کشتارگاه‌ها به هم استانی های عزیز خواهند بود.

سرگزی با تاکید بر تعیین میدان عرضه دام و حضور ناظرین بهداشتی در میادین اصلی جهت ارائه خدمات بهداشتی و شرعی از شهروندان خواست:  از ذبح دام در منازل و رهاسازی خونابه به معابر عمومی خودداری کنند که این منجر به آلودگی محیط زیست و انتشار بیماری کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می‌شود. همچنین دام قربانی را از مکان‌های مشخص شده عرضه دام تهیه کنند و برای قربانی کردن، دام را به کشتارگاه‌ها منتقل کنند. کشتارگاه‌های استان جهت ارائه خدمات کشتار به هم استانی‌های عزیز با حضور ناظرین بهداشتی و شرعی در این روز آماده خدمت هستند.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: توصیه مهم و تاکید ما بر کشتار دام در کشتارگاه‌های استان است و گوشت استحصالی بعد از ۲۴ ساعت در دمای یخچال و آلایش خوراکی بعد از ۷۲ ساعت مصرف و در زمان خرد کردن گوشت از وسایل دستکش و عینک استفاده کنید.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون ۱۹ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در استان شناسایی شده که ۹ مورد آن در زاهدان بوده و ۲ نفر از این افراد در این شهرستان فوت شده‌اند.

وی گفت: دام سالم و بدون علامت نیز می‌تواند باعث انتقال بیماری تب کنگو به انسان شود و در راستای پیشگیری حتماً گوشت بعد از ذبح باید ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و بعد مصرف شود.

سرگزی اظهارکرد: مردم حتماً در عید قربان دقت و برای ذبح دام عید به کشتارگاه‌ها مراجعه کنند در این زمینه میدان «کوثر» زاهدان به هیچ عنوان برای کشتار و خرید دام مورد تایید نیست که در این راستا مقرر شده شهرداری مکانی را جهت عرضه دام آماده کند.

وی گفت: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه نگهداری حیوانات در مکان‌های عمومی موضوع را به شماره ۱۵۱۲ گزارش دهند تا پیگیری لازم صورت گیرد.

سرگزی تصریح کرد: در صورت بروز هر گونه مشکل و یا مشاهده موارد غیر طبیعی از قبیل کیست های انگلی بر روی جگر یا گوشت، زردی گوشت، مرطوب بودن لاشه( نشانه تب هست) و یا وجود برآمدگی های شبیه برنج از مصرف آن گوشت و یا بافت های غیر طبیعی جدا خودداری کنند و در این راه می توانند از راهنمایی همکاران دامپزشکی در شهرستان ها و یا از طریق سامانه ۱۵۱۲ مشکلات خود را در میان بگذارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha