• دوشنبه / ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403031409357
  • خبرنگار : 50046

آغاز برداشت دانه های روغنی کاملینا در خراسان شمالی

آغاز برداشت دانه های روغنی کاملینا در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مانه و سملقان از آغاز برداشت دانه روغنی کاملینا از مزارع خراسان شمالی و در این شهرستان خبر داد.

ایزدی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در سال زراعی جاری ۱۲۰۰هکتار از اراضی این شهرستان  زیر کشت گیاه کاملینا رفته و پیش بینی می‌شود بالغ بر ۱۰۰۰ تن محصول از این مزارع برداشت شود.

وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار در استان در سال زراعی گذشته (۱۴۰۳ - ۱۴۰۲) بیش از ۱۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی به زیر کشت این محصول رفت، افزود: دانه روغنی «کاملینا» در ردیف مهمترین  گیاهان اقتصادی، سازگار و دارای تناوب مناسب کشت با غلات قرار دارد.

مدیر جهاد کشاورزی سملقان گفت: میانگین عملکرد گیاه کاملینا در مزارع دیم ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد می‌شود.

وی اضافه کرد: قیمت خرید تضمینی برای هر کیلوگرم کاملینا (با ۲ درصد ناخالصی و حداکثر ۱۰ درصد رطوبت)۳۳۰ هزار ریال تعیین شده‌ است.

ایزدی ادامه داد: جهت خرید محصول کاملینا به قیمت تضمینی اقدامات لازم انجام شده و با کارگزاری تعاون روستایی خرید محصول  انجام می شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: کاملینا یکی از دانه های روغنی است که تولید آن در خودکفایی به واردات روغن تاثیر خیلی زیادی دارد.

وحید صباغ با اشاره به اینکه خراسان شمالی یکی از استان های پیشرو در کشت این محصول است، اظهار کرد: این گیاه در دیم زارها کشت می شود و اگر در زمین‌های آبی نیز کشت شود فقط نیاز به یکی دو آب دارد.

وی افزود: این گیاه به شدت به سرمازدگی و کم آبی مقاوم است به همین دلیل به کشاورزان برای کشت آن توصیه می شود.

صباغ ادامه داد: می توان این گیاه را در تناوب کشت با محصول گندم و جو در مزارع استان کشت کرد و در فصل پاییز از آب سبز برای رشد استفاده می کند.

وی تصریح کرد: میزان تولید این محصول در هر هکتار در شرایط معمول ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم است و برای کشت در هر هکتار نیاز به هشت تا ۱۰ کیلوگرم بذر است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه این گیاه نسبت به دانه روغنی کلزا مقاوم تر است، بیان کرد: در کلزا باید تقویم کشت و برداشت محصول رعایت شود، بطوری که اگر تقویم برداشت رعایت نشود دچار ریزش محصول می شود، اما در این محصول این طور نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha