• جمعه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۰:۲۷
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1403013117641
  • خبرنگار : 71635

۳ درگذشت و خبرهای جدید از «نون خ» و «مست عشق»

۳ درگذشت و خبرهای جدید از «نون خ» و «مست عشق»

انتخاب چهره هنر انقلاب سال ۱۴۰۲، تعویق اکران مست عشق، فهرست جدید از ۳۰ فیلم پرفروش تاریخ سینما، سرانجام حریم تئاتر شهر، خبرهایی از نمایشگاه کتاب،‌ واکنش‌ها به عملیات «وعده صادق»،‌ ۱۳ زبان و گویش ایرانی در معرض نابودی، ۳ درگذشت، راه‌اندازی «گردشگری مقاومت» در ایران، آخرین وضعیت پرونده ثبت جهانی ۸ روستای ایران و... از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، سازمان حج و زیارت سرانجام پس از وقفه ۹ ساله، از آغاز اعزام حدود ۵هزار زائر ایرانی به عمره از سوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ خبر داد و آخرین وضعیت اعزام کاروان‌های حج تمتع و عتبات عالیات عراق را تشریح کرد. همچنین اعضای کاروان قرآنی جمهوری اسلامی ایران اعزامی به حج تمتع سال ١۴٠۳ موسوم به کاروان نور مشخص شدند.

اعلام آمار سفرهای نوروز و عید فطر

با پایان تعطیلات بلند ابتدای سال ۱۴۰۳، ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، جزئیات و آمارهایی از سفرهای نوروزی، سوانح، تخلف‌ها و خدمات را اعلام کرد.

آخرین وضعیت پرونده ثبت جهانی ۸ روستای ایران

معاون گردشگری کشور گفت: پرونده ۸ روستای ایران برای ثبت جهانی در حال تدوین است تا پیش از موعد ارسال (۱۸ اردیبهشت‌ماه)، به سازمان گردشگری ملل متحد ارسال شود.

راه‌اندازی «گردشگری مقاومت» در ایران

در دو سال گذشته بیش از ۴۰ میز برای گردشگری راه‌اندازی شده است، از گردشگری ادبی تا اسب، خوراک و جنگ. حالا مدتی است «میز گردشگری مقاومت» نیز فعال شده که به گفته مسئول دبیرخانه آن قرار است عمق تاریخ مقاومت در حوزه ملی را نشان دهد و مفاهیم و گفتمان مقاومت را در بستر گردشگری انتقال دهد.

واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت و بهره‌برداری

مدیرعامل صندوق توسعه و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی از هدف‌گذاری برای واگذاری نزدیک به ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت و بهره‌برداری خبر داد.

۱۳ میلیون تومان سرانه حفاظت و مرمت هر بنای تاریخی!

معاون میراث ‌فرهنگی گفت: سرانه حفاظت و مرمت برای هر بنای تاریخی حدود ۱۳۰ میلیون ریال، معادل ۱۳ میلیون تومان و سرانه هر محوطه برای نگهداری ۹ میلیون ریال، معادل ۹۰۰ هزار تومان بوده است.

۳ درگذشت

منوچهر پناهی‌نژاد هنرمند پیشکسوت موسیقی و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت در ۸۲ سالگی درگذشت.

همچنین «روبرتو کاوالی» طراح مُد معروف ایتالیایی در سن ۸۳ سالگی درگذشت.

«النور کاپولا» فیلمساز آمریکایی نیز که برای ساخت مستندی درباره فیلم معروف «اینک آخرالزمان» ساخته همسرش «فرانسیس فورد کاپولا» شناخته می‌شود در ۸۷ سالگی درگذشت.

۱۳ زبان و گویش ایرانی در معرض نابودی است!

دبیر شورای فرهنگ عمومی درباره مسائل مرتبط با میراث فرهنگی ناملموس از جمله نابودی ۱۳ زبان و گویش ایرانی، اهمیت توسعه گردشگری غذا، حفظ برخی دانش‌های بومی و محلی و... توضیحاتی ارائه کرد.

واکنش‌ها به عملیات «وعده صادق»

پس از عملیات «وعده صادق»، جمعی از شاعران، مداحان و منبری‌ها در حمایت از این اقدام، در فضای مجازی با هشتگ «تنبیه متجاوز» یا «انتقام سخت» واکنش نشان دادند.

اهالی فرهنگ و هنر و رسانه همزمان با عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، با انتشار مطالبی در فضای مجازی به این اقدام واکنش نشان دادند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز از دقایق نخست عملیات «وعده صادق»، واکنش‌هایی متفاوت و طنز به این اتفاق نشان دادند؛ واکنش‌هایی که در دل خود، اشاره به چندین و چند رویداد داخلی دیگر نیز دارد.

همچنین مراجع تقلید، علما، شخصیت‌ها، نهادها و مراکز حوزوی با صدور پیام‌ها و گفت‌وگوهای جداگانه‌ای از این عملیات تقدیر کردند.

جاماندگی روزنامه‌ها و خلاء خبری صداوسیما در پاسخ موشکی ایران

بهروز بهزادی ـ روزنامه‌نگار باسابقه ـ در پی پاسخ موشکی کشورمان به اسرائیل در شامگاه یکشنبه و جاماندگی روزنامه‌ها در روز بعد، معتقد است: روزنامه‌ها دیگر وظیفه خبررسانی ندارند و در چنین موقعی تنها از طریق فضای مجازی و صفحه آنلاین خودشان است که می‌توانند خودشان را نشان بدهند.

خبرهایی از نمایشگاه کتاب 

ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای حضور در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از چهارشنبه (بیست و نهم فروردین ۱۴۰۳) آغاز شد.

روز یکشنبه، ۲۶ فروردین، مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی این نمایشگاه خبر داد.

رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در دیدار با سفیر هند به عنوان کشور میهمان ویژه نمایشگاه بیان کرد: مشتاق حضور نویسندگان و اهالی ادبیات هند در ایران هستیم تا ادبیات معاصر هند به اندازه کافی به جامعه فرهنگی ایران شناسانده شود. برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فرصت مناسبی برای آشنایی با آثار مکتوب نویسندگان، شاعران و ارتباط با جامعه ادبی ایران و هند است. 

همچنین قائم‌مقام و سخنگوی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اعلام کرد: «بخوانیم و بسازیم» به عنوان شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شد.

هوش مصنوعی و آینده مبهم مترجمان!

در حالی که برخی مترجمان از ابزارهای هوش مصنوعی برای کار خود استفاده می‌کنند، سه‌چهارم از این افراد معتقدند فناوری در حال ظهور تأثیر منفی بر درآمد آینده آن‌ها خواهد گذاشت.

معاون جدید امور بین‌الملل بنیاد سعدی منصوب شد

رییس بنیاد سعدی در حکمی سیدعلی موسوی‌زاده را به عنوان معاون جدید امور بین‌الملل این بنیاد منصوب کرد.

اعلام آخرین مهلت ثبت‌نام در جشنواره کتاب سال دانشجویی

 براساس فراخوان سی‌ویکمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی، دانشجویان مولف و مترجم تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی ارسال کنند.

«سلمان فارسی» از عزا درآمد

ادامه تولید سریال «سلمان فارسی» در سال جدید در شهرک غزالی و مجموعه ماربین از سر گرفته شد.

«نون خ» در صدر سریال‌های فروردین

در نشست اعلام آمار پربیننده‌ترین برنامه‌ها و شبکه‌های تلویزیونی در رمضان و نوروز ۱۴۰۳، از شبکه‌های ۳، ۱ و ۲ به ترتیب به عنوان پربیننده‌ترین‌های تحویل سال نام برده شد.

ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟!

در حالی که در چهار سال اخیر، تبلیغات تجاری از آنتن شبکه کودک حذف شده بود، این شبکه مدتی است که یک آگهی تبلیغاتی را روی آنتن می‌برد.

بقیع تاریخ زنده است

در ادامه کارگاه‌های همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب»، سه کارگاه «شخصیت‌شناسی مدفونان بقیع»، «مطالعات بین‌الملل بقیع» و «مطالعات تاریخی تمدنی بقیع» در ساختمان حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در امور حج و زیارت با حضور پژوهشگران و صاحب‌نظران بقیع‌پژوه از حوزه و دانشگاه برگزار شد.

برگزاری همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب»

از سرانجام حریم تئاتر شهر تا یک حسرت

مدیر کل هنرهای نمایشی درباره آخرین وضعیت حریم تئاتر شهر و چالش‌های برخی جشنواره‌ها سخن گفت. او همچنین با تاکید بر ضرورت بودجه‌ای مستقل برای تولید تئاتر، ابراز تاسف کرد که بخشی از جامعه تئاتری به دلیل مسائل اقتصادی در کشورهایی مانند عمان به اجرای تئاتر می‌پردازند و ما نتوانستیم آنان را جذب کنیم.

فهرست جدید از ۳۰ فیلم پرفروش تاریخ سینما

هر چند سال یک بار فیلمی از راه می‌رسد و با شکستن‌ رکوردهای گیشه به جمع پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما می‌پیوندد.

شمس لنگرودی: هرگز تصور نمی‌کردم روزی بازیگر تئاتر شوم!

محمد شمس لنگرودی که بعد از سال‌ها شعر و شاعری، وارد فضای بازیگری سینما شد، حالا در یک پروژه موسیقایی نمایشی مشغول بازی است تا در این زمینه نیز به کسب تجربه بپردازد.

پسر صدیقه خانم که اروپایی‌ها را شگفت‌زده کرد

پسر صدیقه خانم می‌دانست که دست و بال مادرش بسته است، می‌دانست که فرصتی برای درس خواندن و مدرسه رفتن ندارد ولی رویاهای دور و درازی داشت، او همه تلاشش را کرد و گرچه روزگار چندان هم با او مهربان نبود، ولی به بخشی از آن رویاها رسید.

به سینمای تازه‌ای نیاز داریم

کاوه صباغ‌زاده با اشاره به اینکه اکثر فیلم‌های اجتماعی سینمای ایران آثاری تلخ هستند و از طرفی سینما از فیلم‌های کمدی نیز اشباع شده، تأکید کرد: به نظر من به سینمای تازه‌ای نیاز داریم که بین این دو جریان قرار بگیرد.

واکنش رامبد جوان به «دشمن خدا»

رامبد جوان در شب‌ افتتاحیه نمایش «دُشمنِ خدا» به تماشای این اثر نمایشی نشست و گفت: با دیدن این نمایش با عشق از ته دلم خندیدم.

اکران «مست عشق» به تعویق افتاد

آخرین ساخته حسن فتحی که با جمعی از بازیگران مشهور ایرانی و ترکیه‌ای ساخته شده، قرار بود از  ۲۹ فروردین‌ماه در سینماهای کشور اکران شود که با تایید علی سرتیپی - پخش‌کننده فیلم - فعلا یک هفته به تعویق افتاد.

کارهای بهروز افخمی برای اتمام رمانش از قتل مهرجویی

بهروز افخمی گفت: یکی از برنامه‌های سال جدیدم تمام کردن رمانی است که می‌خواهم در ارتباط با قتل داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدی‌فر بنویسم.

چهره هنر انقلاب سال ۱۴۰۲ انتخاب شد

«مسعود نجابتی» برای "فعالیت‌های مؤثر در حوزه گرافیک از جمله ترسیم دیوارنگاره «و فتح قریب» در مرز سرزمین‌های اشغالی" به‌ عنوان چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ انتخاب شد.

حضور ایران در بینال ونیز با آدم‌های جشنواره فجر چگونه است؟

شیر طلایی بینال هنر ونیز ۱۲۹ ساله شده و ایران قرار است برای نهمین‌بار در این نمایشگاه بزرگ و رویداد بین‌المللی مهم شرکت کند. ایران در سال‌های گذشته حضور در نزدیکی قله این رویداد را تجربه کرده است؛ در دوره پنجاه و هشتم که با تعریف و تمجید بسیار روبه‌رو شد و البته به فاصله یک دوره (پنجاه و نهم) که اصلا در این دوسالانه حضور پیدا نکرد؛ با این وجود شور و اشتیاق متولیان برای حضور در این دوسالانه این انتظار را هم ایجاد می‌کند تا در دوره پیش‌ رو بار دیگر شاهد نزدیکی به قله بینال ونیز یا شاید ایستادن بر قله آن باشیم.

آیا موسیقی‌درمانی برای همه مردم مناسب است؟

موسیقی‌درمانی شکلی از درمان است که از موسیقی برای کمک به دستیابی به اهداف فردی بیمار استفاده می‌کند. این رویکرد مبتنی بر شواهد شامل تکنیک‌هایی مانند گوش دادن، تأمل و ایجاد موسیقی تحت راهنمایی یک موسیقی‌درمانگر آموزش‌دیده است.

پیشنهادهایی برای خواندن:

حراج قرآن سرقتی از ایران این‌بار در ساتبیز لندن!

نابغه‌ای که هیچ چیز را شبیه خودش نمی‌کشید!

«کوچ‌نشینی» و یک تغییر فرهنگی ۸ هزار ساله

بازیگران اصلی بازار سینما

زوال عقل با نویسنده محبوب چه کرد؟

شاملو می‌گفت شعر را ول کن

با زیرابرو برداشتن و شلوار پاره درآمد میلیاردی کسب می‌کنند!

دو شاهکار هوایی ایران در تنبیه متجاوز

گورهای شگفت‌آور

دستاوردهای عملیات «کربلای۱۰»

عطّار نیشابوری؛ از زهد و شریعت تا عشق و طریقت

میراث ماندگار کیومرث پوراحمد چیست؟

سند سِری ارتش درباره آغاز جنگ تحمیلی

عودنوازی ایرانی و فاجعه‌ای که در راه است!

«گالیله» ادای دینی به سمندریان است

سه‌چهارم مسافران از اقامتگاه‌های غیررسمی و بدون مجوز استفاده کردند

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha