به گزارش ایسنا، سردار نائینی که در مراسم رونمایی از کتاب دو جلدی «به اروند رسیدیم» خاطرات سردار کریم نصر اصفهانی سخن میگفت، اظهار کرد: ملت ایران در این جنگ سنگین با جبهه استکبار در ۲۲ بهمن امسال و در ادامه آن در انتخابات اسفندماه اثبات کرد، همچنان پای کار نظام و در صحنه دفاع از انقلاب اسلامی حضور جدی، معنی دار و بازدارنده دارد و این جلسه در حقیقت آئین تکریم و تجلیل از یکی از سرآمدان، مفاخر و چهره های ماندگار و پیشکسوت دفاع مقدس، سردار جانباز پاسدار کریم نصر اصفهانی فرمانده قهرمان تیپ و لشکر ۴۴ قمر بنیهاشم علیه السلام سپاه در دوران دفاع مقدس است.از طرف دیگر این جلسه جشن رونمایی از کتاب دو جلدی تاریخ شفاهی و خاطرات این عزیز است که یک اثر ارزشمند و فاخر در مجموعه میراث فرهنگی تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و هویت پاسداری از انقلاب اسلامی می باشد.
وی ادامه داد: تکریم قهرمانان ملی دوران دفاع مقدس و چهرههای ماندگار آن در دنیایی که امروز از بی هویتی رنج می برد، حفظ و انتقال هویت ملی و دینی است و برای نسل های جدید درس آموز هستند. محتوای تاریخ شفاهی، حتی در صورت مکتوب شدن، صبغهای گفتاری دارد زیرا در فرایند گفت و گو شکل میگیرد. فرایندی که طی آن مصاحبهکننده و راوی ارتباطی رودررو دارند. مصاحبهکننده، بهعنوان یک شنونده فعال، باید نقشی را ایفا کند تا مصاحبهشونده و راوی بتواند در فضایی بیدغدغه به شرح دیدگاههای خود بپردازد.سردار جانباز کریم نصر اصفهانی از فرماندهان شاخص یگانهای رزم سپاه در دفاع مقدس است که فرماندهی تیپ و لشکر ۴۴ قمر بنی هاشم علیه السلام سپاه را به عهده داشته است.در گنجینه اسنادی مرکز ۲۱ دفترچه راوی، ۱۰ گزارش عملیات، ۷۰ نوار کاست صوتی از جلسات طرح ریزی و هدایت عملیات ها و ۲۹ سند نظامی از دوره مسئولیت ایشان وجود دارد.
سردار نائینی گفت: سردار کریم نصر؛ بزرگمردی که در عملیات خیبر در هفتم اسفند، چهل و یک سال قبل، جانباز می شوند. ایشان جانباز هفتاد درصد دفاع مقدس هستند. ایشان یکی از پاسداران تربیت شده در مکتب امام خمینی رضوان الله تعالی علیه، مومن و ولایتمدار به آرمان ها و اهداف انقلاب اسلامی هستند. پاسداری که با عبور از حماسه آفرینی در شرق کشور و حضور در معرکه کردستان و فرماندهی بر حساس ترین پاسگاه ها در محاصره و مناطق امنیتی، با شروع جنگ تحمیلی به دارخوین و به کمک شهید حسین خرازی و یارانش می پیوندد. این فرمانده دوست داشتنی و در قد قامت قهرمان کشتی، یک الگوی رشد یافته از جوانانی است که دم مسیحایی حضرت امام رضوان الله علیه او را در سیر الی الله قرار داد. در اولین حضور در نبرد طریق القدس با فرماندهی بر گردانی خط شکن به چزابه می رسد و با احساس مسؤولیتی سنگین در برابر دوستان و همرزمان شهید، حماسه آفرین در عین خوش و نقش آفرین در فتح المبین شد.
وی اظهار کرد: وقتی به شهید حسین خرازی مأموریت محاصره خرمشهر در عملیات بیت المقدس واگذار می شود. بدون اندک تردید مهم ترین محور تک را به گردان خط شکن خود یعنی گردان موسی بن جعفر علیه السلام به فرماندهی کریم نصر واگذار می کند. این گردان پس از تصرف پاسگاه زید و عبور از خط بارلو در یک نبرد ۲۳ روزه، محاصره نیروهای دشمن در خرمشهر را کامل می کند و صدای قهرمان این نبرد " به اروند رسیدیم " از همه بی سیم ها رزمندگان جبهه ی حق را به سجده وا دارد.این مجاهدتها مقدمهای برای شروع مسئولیت جدید این فرمانده مخلص و شجاع و یکی از پاسداران مکتب امام خمینی رضوان الله علیه بود که توسط فرمانده محترم کل سپاه، در عملیات محرم و در سال ۱۳۶۱ ماموریت تشکیل و فرماندهی تیپ قمر بنی هاشم علیه السلام به برادر پاسدار کریم نصر واگذار شد.
سردار نائینی گفت:هم اکنون سردار عزیز جانباز آقای کریم نصر از مصادیق عبور کنندگان از سیم خادار نفس و " و منهم من ینتظر" در نگاه همرزمان خود شهیدان حسین خرازی و مصطفی رادانی پور می باشند.تیپ عملیاتی ۴۴ قمربنیهاشم علیه السلام در دوران دفاع مقدس کارنامه درخشانی دارد. این یگان سپاه از سال ۱۳۶۱ همزمان با عملیات محرم و با نیروهای استان چهار محال و بختیاری و بخشی از نیروهای اصفهان به فرماندهی آقای کریم نصر تشکیل می شود.فرماندهانی دیگری مانند سرداران پرافتخار سپاه علی زاهدی و اصغر صبوری در ادامه تیپ را فرماندهی کرده اند. لازم می دانم از شهید والامقام و نقش آفرین این یگان سپاه، شهید شاهمرادی بعنوان مسئول طرح و عملیات و جانشین لشکر قمر بنی هاشم علیه السلام که در روزهای آغازین عملیات کربلای پنج به شهادت رسیدند، یاد کنیم.
وی ادامه داد: بر اساس رسالت و ماموریت مرکز در ثبت و ضبط تاریخ شفاهی فرماندهان دفاع مقدس، سردار کریم نصر اصفهانی در فهرست ۴۵۰ نفره فرماندهان تاریخ شفاهی سپاه، مصوب سردار فرمانده محترم کل سپاه بودند. زمانی که برای تاریخ شفاهی ایشان اقدام کردیم، متوجه شدیم که خاطرات ایشان را ابتدا جناب آقای محمود افقری، در ۶۷ فایل و بالغ بر ۱۳۶۴ صفحه از تیر ۱۳۹۵ تا شهریور ۱۳۹۶جمعآوری شده است. کاری که انجام شده بود توسط کارشناسان مرکز بررسی شد. با توجه به جنس کار و نوع روایت جذاب ایشان تنظیم، تدوین و نگارش این اثر به عهده گروه مطالعات اجتماعی مرکز واگذار شد.در ادامه گفتگوها تکمیل شد و توسط نویسنده محترم آقای دکتر مرتضی مساح مجموعه دوجلدی در ۶۷۰ صفحه و ۴۴ فصل با عنوان " به اورند رسیدیم" آماده و منتشر شد و نقش گروه مطالعات اجتماعی و تیم مجرب این گروه در آماده سازی اثر و پیگیری های سردار سید علی بنی لوحی و جواد استگی در اصفهان قابل تقدیر است. در همین زمینه از اردیبهشت ۱۳۹۹ مصاحبههای تکمیلی با ایشان و سایر افراد توسط محقق آغاز و برای تحقق این امر به استانها و شهرستانهای اطراف سفر شده تا اطلاعات و اسناد مرتبط نیز در کنار گنجینه اسنادی مرکز به غنای محتوایی این اثر کمک نماید.
به گفته وی، حاصل کار مجموعه دوجلدی است که هریک بالغ بر پانصد صفحه در خود جای داده است. صفحات هر دو جلد با اسامی و خاطرات و مجاهدت های دهها شهید و رزمنده جان برکف مزین شده است. آشنایی با زندگی و خانوادۀ سردار کریم نصر اصفهانی؛ مبارزات تا پیروزی انقلاب اسلامی؛ ماموریت های سیستان و کردستان؛ فضای آشوب روزهای آغازین انقلاب؛ دو سال ابتدایی و بسیار حساس و پرتنش جنگ و صدها روایت ماندگار از زبان ایشان و همرزمانش در این اثر خواندنی موجود است. ایشان با اینکه قریب به چهل سال است که یا ویلچرنشین است یا بر تخت خوابیده، خالصانه و از هر راستقامتی استوارتر پای کار ایستاد تا هیچ روایتی از دوستانش ناگفته نماند و لابهلای تاریخ گم نشود و تجارب ارزشمند جنگ را به آیندگان انتقال دهد.
نکات مهم در مورد این اثر ارزشمند عبارت است:
۱) قدرت و تسلط کافی راوی برای بیان خاطرات و توصیف دقیق حوادث
۲) پرهیز از بزرگنمایی و افزودن نظرات شخصی بر روایت مستند و معتبر حوادث و خاطرات توسط راوی و نویسنده
۳) بهرهگیری از مصاحبه با مهارت و خبرگی با طراحی سؤالات مناسب از راوی
۴) سازماندهی محتوا و تدوین بسیار خوب اثر
سردار نائینی ادامه داد: امیدواریم این اثر در توسعه و بسط معارف دفاع مقدس مورد توجه همه رزمندگان و همرزمان ایشان و همه علاقه مندان به مطالعه آثار دفاع مقدس قرار گیرد. در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس تا امروز اطلس و شناسنامه لشکر ۱۴ امام حسین علیه السلام چاپ شده است. نبرد لشکر ۱۴ در عملیات های بیت المقدس، محرم و کربلای پنج هم در حال انجام است. در مورد لشکر ۸ نجف شناسنامه و اطلس در شرف چاپ هست و کتاب نبرد لشکر ۸ در عملیات محرم چاپ شده است و نبردهای لشکر ۸ در عملیات فتح المبین، رمضان و بیت المقدس و همچنین کارنامه تدارکات لشکر ۱۴ در حال پژوهش هست. همچنین شناسنامه تیپ توپخانه ۱۵ خرداد، تیپ ۲۸ زرهی صفر و تیپ ۴۰ مهندسی صاحب الزمان عج در حال انجام هست. یکی از آثار ارزشمند، مجموعه دوجلدی نقش استان اصفهان در کردستان به قلم سردار پر افتخار استان سردار جواد استکی است که جلد اول چاپ شده و جلد دوم در شرف چاپ است. در مورد استان چهارمحال و بختیاری ، شناسنامه تیپ ۴۴ قمر بنی هاشم علیه السلام در حال پژوهش است. همچنین کتاب های نبرد تیپ در عملیاتهای والفجر ۴، ۸ و ۱۰ و اطلس تیپ قمر و اطلس نقش استان در دفاع مقدس هم در شرف شروع پژوهش هستند.
رمز پیروزی در دفاع مقدس؛ اتحاد و هماهنگی میان ستاد و صف
در ادامه سردار کریم نصر اصفهانی فرمانده تیپ 44 قمر بنیهاشم (ع) در دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه در ابتدا برای بیان خاطرات و تاریخ شفاهی خود تمایل نداشته است، گفت: بعد از بیانات مقام معظم رهبری و تأکید ایشان بر بیان خاطرات دوران دفاع مقدس و همچنین تأکید سردار صفوی بر این مهم، تصمیم گرفتم تا خاطرات خود را ثبت و ضبط نمایم.
وی رمز پیروزی در دفاع مقدس را اتحاد و هماهنگی میان ستاد و صف مطرح و بیان کرد: این دو همیشه باهم حرکت میکردند. هیچوقت صف و ستاد از هم جدا نشده بودیم. برای مثال برادر شهید خرازی یا شهید باکری یا شهید زینالدین یا شهید همت در جلسه بودند و یک ساعت بعد در خط اول بودند. هر چه جلوتر میرفتیم معمولاً این جلسات قرارگاهها به هم نزدیکتر میشدند.
ثبت خاطرات شفاهی؛ درخواست فرمانده از همرزمان خود
در خاتمه سرلشکر پاسدار دکتر یحیی (رحیم) صفوی دستیار و مشاور فرماندهی معظم کل قوا و رئیس پژوهشگاه شهید سلیمانی به ویژگیهای شخصیت سردار کریم نصر اصفهانی پرداخت و گفت: سردار کریم نصر یک فرمانده شجاع بود و بارها زخمی شد. آقای کریم نصر اندیشه قرآنی دارند و یک محب چهارده معصوم، همراه با نبوغ و با استعداد فراوانی هستند.
وی به کتاب خاطرات سردار نصر اصفهانی اشاره کرد و گفت: کتاب «به اروند رسیدیم» بسیار کتاب ارزشمندی است. به حافظه سردار نصر تبریک میگویم، ایشان در این کتاب به جزئیات، بهخوبی پرداخته و حتی اسامی را هم بهدقت مطرح کرده است.
دستیار و مشاور فرماندهی معظم کل قوا با بیان اینکه کتاب «به اروند رسیدیم» تاکتیکی نوشته شده است، گفت: با توجه به اینکه کتاب «به اروند رسیدیم» به جزئیات اشاره دارد، بنابراین تاکتیکی است. و انصافاً خوب هم نوشته است و قلم نویسنده بیتأثیر نبوده است؛ مثلاً ایشان عملیات بیتالمقدس و یا عملیات محرم را بسیار زیبا تشریح کرده است.
وی به تأکید رهبر معظم انقلاب بر نهضت خاطره گفت و بیان کرد: من از آقای کریم نصر و از همه عزیزانی که در جبهههای حق علیه باطل حضور داشتند، خواهشمندم آنچه را که در سینههایمان داریم به زبان بیاوریم و برای نسل آینده ثبت نماییم.
همچنین این مراسم از خانواده شهید محمدعلی شاهمرادی فرمانده لشکر 44 قمر بنیهاشم (ع) تجلیل به عمل آمد.
در حاشیه آیین رونمایی از کتاب دوجلدی «به اروند رسیدیم» خاطرات جانباز کریم نصر اصفهانی فرمانده تیپ قمر بنیهاشم (ع) از عوامل این کتاب راوی، محقق و نویسنده تجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات