• پنجشنبه / ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402121006582
  • خبرنگار : 50184

چرا مشارکت بالا در انتخابات اهمیت دارد؟

چرا مشارکت بالا در انتخابات اهمیت دارد؟

ایسنا/کرمانشاه رئیس بسیج اساتید استان کرمانشاه مشارکت بالا و انتخاب آگاهانه را زمینه ساز انتخاب نمایندگانی شایسته و اصلح، رشد سرمایه های اجتماعی کشور، شایسته گزینی و جلوگیری از انتخاب‌های قومی و قبیله‌ای، بالا بردن قدرت چانه زنی ایران در مجامع بین المللی، تشکیل مجلسی قوی و آینده‌ای امیدوارکننده برای کشور دانست.

دکتر نامدار یوسفوند در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت مشارکت بالا و انتخاب آگاهانه در انتخابات، اظهار کرد: مشارکت بالا و انتخاب آگاهانه در ابعاد مختلف آثار و برکات زیاد و نتایج و پیامدهای ارزشمند و مفیدی برای کشور و استان مان به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه با مشارکت بالا و انتخاب هوشمندانه و دقیق احتمال انتخاب نمایندگان اصلح و شایسته بیشتر می شود، افزود: نمایندگان شایسته و اصلح تراز مجلس را بالاتر می‌برند و چنین مجلسی بهتر می تواند پیگیر مطالبات مردم در سطح داخلی و خارجی باشد.

رئیس بسیج اساتید استان کرمانشاه تصریح کرد: همچنین خود مشارکت بالا و افزایش درصد شرکت کنندگان در انتخابات تا حدودی بیانگر رشد سرمایه های اجتماعی است و از طرفی با وجود مشارکت بالا، یک همگرایی و اعتناکردن به سرنوشت خود در بین مردم دیده خواهد شد.

وی تاکید کرد: همچنین در شرایط مشارکت بالا احتمال شایسته گزینی با تجمیع خرد جمعی افزایش پیدا می کند و نمایندگانی که با رای بالا و حداکثری انتخاب شوند پشتوانه بیشتری را احساس خواهند کرد و این پشتوانه انگیزه و  اعتماد به نفس بیشتری به آنها خواهد داد که پیگیر حل مشکلات و مطالبات مردم باشند. 

یوسفوند عنوان کرد: هرچه تعداد رای هایی که به یک نماینده داده می شود، بیشتر باشد، او احساس دین بیشتری خواهد کرد و وامدار افراد بیشتری خواهد شد، لذا در این شرایط انتظار طبیعی این خواهد بود که آن نماینده بصورت شبانه روزی و جهادی در خدمت مردم، کشور و اهداف و آرمان های آنها باشد.

رئیس بسیج اساتید استان ادامه داد: مشارکت بالا و آگاهانه باعث می شود کاندیداهایی که از ابزار پول و قبیله و ابزارهای نامعقول دیگر برای رای آوری استفاده می کنند خلع سلاح شوند و به مجلس راه پیدا نکنند، چرا که آگاهی رای دهندگان و انتخاب آگاهانه خنثی کننده این ابزارهاست و در شرایط حضور حداکثری، استفاده کننده از این ابزارها در اقلیت قرار خواهد گرفت، زیرا این منابع محدود و معدود هستند.

وی با بیان اینکه مشارکت بالا قدرت چانه زنی کشور در مسائل خارجی را بالاتر می برد، تاکید کرد: از طرفی مشارکت بالا باعث اقتدار کشور می شود که نه فقط پشتوانه خوبی برای امنیت کشور خواهد بود، بلکه  پیگیری منافع ملی را قوت می بخشد. دشمن نیز با مشاهده صحنه و واقعیت حضور بیشتر مردم حساب کار دستش خواهد آمد.

یوسفوند در ادامه با یادآوری نمایش قدرت ایران در پایگاه عین الاسد و ترس آمریکا از پاسخ دادن به ایران، اظهار کرد: آمریکای جنایتکار بعد از کوبیده شدن پایگاه عین الاسد تهدید کرده بود که ۵۰ نقطه و مرکز حساس ایران را خواهد زد، ولی عملا این کار را عملی نکرد و زمانی که هواپیمای بدون سرنشین آنها را زدیم تازه تشکر هم کردند که هواپیمای با سرنشین آنها را نزده ایم. این نتیجه طبیعی اقتدار و بازدارندگی است که بخش عمده آن ناشی از قدرت دفاعی کشور است که با میدان آمدن ۴۰ میلیون نفر در مراسم بزرگداشت سردار اسطوره‌ای دلها حمایت و تقویت شد. این تجربه یک الگوی عملی از حضور مردم در راستای ارتقای سطح بازدارندگی و امنیت آفرینی کشور است.

این عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه با تاکید براینکه در مشارکت بالا و آگاهانه مردم نمایندگانی انتخاب خواهند شد که به عصاره فضائل ملت نزدیک تر هستند، خاطرنشان کرد: در این شرایط این نمایندگان فاضل و دانا در زمان رای دادن به وزرا افراد قوی‌تری را برای سیستم اجرایی انتخاب خواهند کرد و این فرآیند نتیجه طبیعی شایسته گزینی با مشارکت آگاهانه و مسئولانه مردم در انتخابات است.

وی تصریح کرد: مشارکت حداکثری و آگاهانه مردم در ابعاد داخلی و خارجی و ترسیم آینده‌ای امیدوار کننده هم بسیار موثر است. البته ممکن است گفته شود که در گذشته و در دوره ای خاص یک نماینده با مشارکت و رای بالا انتخاب شده ولی در بُعد پیگیری منافع حوزه انتخابیه خوب عمل نکرده که در این رابطه هم باید گفت، بخشی عمده ای از کارآیی نمایندگان و تحرک آنها مشروط به مطالبات مردم و نخبگان بعد از انتخاب نماینده است و از سویی نمایندگان هم در طول نمایندگی باید خواست، مطالبات، نظرات و خرد جمعی حوزه انتخابیه خود را نمایندگی و پیگیری کنند تا پویایی موضوع حفظ شود.

رئیس بسیج اساتید استان کرمانشاه در بخش دیگری از این گفت و گو در پاسخ به این سوال که آیا الزمات لازم برای مشارکت بالای مردم در انتخابات فراهم شده، گفت: در ایام تبلیغات کاندیداها با رصد میدانی موضوع کاملا روشن شد که بستر و الزامات شرکت حداکثری مردم در انتخابات فراهم شده است.

وی اشاره ای به پاره ای از الزمات فراهم شده برای مشارکت بالای مردم در انتخابات هم داشت و افزود: در انتخابات پیش رو برای گزینش تعداد معدودی نماینده، داوطلبان زیادی خود را در معرض رای و انتخاب مردم گذاشته اند. از طرفی افراد زیادی با سلائق مختلف هم در این عرصه تائید صلاحیت شده اند.

رئیس بسیج اساتید استان با بیان اینکه پراکندگی مناسب صندوق های رای در مناطق مختلف شهرها و روستاها دسترسی مردم به صندق اخذ رای را مهیا کرده، عنوان کرد: همچنین حاکمیت از مردم می خواهد که در تعیین سرنوشت خود مشارکت نمایند که این خود نعمت بزرگی است، زیرا در بعضی از کشورهای اطراف ما مردم با واژه و شکل صندوق رای بیگانه اند و در فرهنگ و زیست اجتماعی آنها چنین واژه هایی جایی ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha