• یکشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402112920620
  • خبرنگار : 30189

سفیر عربستان سعودی با رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد

سفیر عربستان سعودی با رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد

سفیر عربستان سعودی در ایران با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیدار کرد و طرفین درباره موضوعات مختلف در حوزه دیپلماسی فرهنگی با یکدیگر به گفت‌وگو پرداختند.

به گزارش ایسنا ، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور -رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشورمان- در دیدار عبدالله بن سعود العنزی -سفیر جدید عربستان سعودی- بر اهمیت ارتباطات فرهنگی و علمی بین دو کشور در منطقه و جهان تأکید کرد.

وی با اشاره اینکه روابط فرهنگی، نزدیک‌ترین و امن‌ترین مسیر برای نزدیکی بین کشورها است، بیان کرد: اگر چه عربستان سعودی، کشور دوست و برادر ما است اما متأسفانه، 20 سال از برگزاری آخرین هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی می‌گذرد که لازم است این خلاء فرهنگی با مساعدت دو کشور، به سرعت برطرف شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور گفت‌وگوی ادیان را یکی از دغدغه‌های مهم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در عرصه بین‌الملل عنوان کرد و گفت: ما سی سال در این مسیر، به صورت مستمر حرکت می‌کنیم و گفت‌وگوهای مختلف و متعددی را با نمایندگان ادیان مختلف جهان انجام داده‌ایم.

استمرار گفت‌وگوهای فرهنگی و علمی با کشورهای مختلف

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر استمرار انجام گفت‌وگوهای فرهنگی و علمی، بیان کرد: بر همین اساس، اساتید و نخبگان دانشگاه‌های معتبر از کشورهای مختلف به ایران دعوت می‌شوند یا نخبگان دانشگاهی ما به کشورهای دیگر اعزام می‌شوند تا درباره موضوعات مشترکی که طرفین پذیرفته‌اند، به گفت‌وگو می‌پردازند.

وی با بیان اینکه از گروه‌های رسانه‌ای که علاقه‌مند هستند واقعیت‌های جمهوری اسلامی ایران را انعکاس دهند دعوت کرده‌ایم، افزود: در این حضورها، اتفاقات خوبی طی سال‌های گذشته افتاده است و خبرنگاران خارجی، اذعان کرده‌اند تصویری که در رسانه‌های دنیا، اغلب نمایش داده شده است مغایر با آن چیزی است که در ایران اتفاق می‌افتد.

رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اسلام هراسی، مسئله دو کشور است گفت: جهان درگیر استانداردهای دوگانه است در دیپلماسی و فعالیت‌های رسانه‌ای است. به عنوان مثال، جنایتی که امروز توسط رژیم صهیونیستی در غزه اتفاق می‌افتد اگر توسط هر کشور دیگری افتاده بود در جهان با او برخورد جدی می‌شد اما متأسفانه با رژیم اسرائیل این برخورد جدی صورت نمی‌گیرد.
وجود استانداردهای دوگانه در جهان نسبت به اسلام و ایران

وی افزود: وقتی کتاب آیات شیطانی نوشته شد و تعدادی از مسلمانان این کتاب را آتش زدند، رسانه‌های غربی غوغا به پا کردند و این کار را امری قرون وسطایی و مذموم دانستند، اما وقتی قرآن کریم به آتش کشیده شد، همان رسانه‌ها می‌گویند اینها جزو آزادی‌های اجتماعی است و هر کس حق دارد حرف خود را بزند و براساس عقیده خود رفتار کند. این استانداردهای دوگانه، همچنان ادامه دارد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه تأکید کرد: ما تلاش می‌کنیم از طریق رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، تصاویر واقعی از این سرزمین را ارائه کنیم و این استانداردهای دوگانه کشورهای غربی را به رخ جهان بکشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور همچنین با اشاره به اینکه با قطع ارتباط دیپلماتیک بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، بسیاری از مسلمانان جهان اظهار نگرانی کردند، بیان کرد: بعد از برقراری رابطه دیپلماتیک این دو کشور، ما شاهد خرسندی مسلمانان در کشورهای مختلف اسلامی از این رویداد هستیم.

سفیر عربستان سعودی با رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد

آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش مراودات فرهنگی

رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه باید نسبت به تبادل نمایندگان فرهنگی  دو کشور، شرایط مناسب را فراهم سازیم، ادامه داد: بر همین اساس، ما فردی از نخبگان دانشگاهی را به عنوان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به دولت عربستان معرفی کرده‌ایم.

وی در ادامه به تأکید رئیس جمهوری کشورمان بر ارتباط و تعامل با کشورهای همسایه و جهان اسلامی، اشاره کرد و ادامه داد: بر همین اساس، آمادگی داریم هیأت‌های علمی و فرهنگی را از جانب سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، برای سفر به جمهوری اسلامی ایران، دعوت کنیم.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش دیگری از این نشست، با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی ایران، نظریه‌های بسیار خوبی در علوم اسلامی در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های ایران مطرح شده است، اظهار داشت:  بر همین اساس، علاقه‌مندیم با صاحبنظران و کارشناسان کشور عربستان سعودی، این دستاوردها را به اشتراک بگذاریم و در مقابل، یافته‌های جدید علمی اندیشمندان عربستان سعودی را نیز بشنویم.

وی همچنین با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران، آمادگی دارد که هفته فرهنگی عربستان سعودی را میزبانی کند، گفت: برای این منظور از مسئولان فرهنگی عربستان سعودی دعوت می‌کنیم برای انتخاب اماکن و ایجاد شرایط برگزاری این رویداد، به ایران سفر کنند.

سفیر عربستان سعودی با رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد

وجود زمینه‌های زیاد برای همکاری دو کشور

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور در ادامه سخنانش، پیشنهاد کرد بعد از تبادل نظر کارشناسان فرهنگی دو کشور، متن توافق نامه‌ای برای گسترش مرادوات فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی تنظیم و توسط مدیران ارشد فرهنگی دو کشور به امضا برسد و به سرعت، در مسیر اجرا قرار گیرد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که چنین دیدارهایی تدوام داشته باشد و برای تعامل فرهنگ دو کشور تلاش سازنده ای انجام شود.
عربستان و ایران برادر هستند

عبدالله بن سعود العنزی، سفیر جدید عربستان سعودی نیز در این دیدار، با اشاره به اینکه در جریان تلاش‌ها و اقداماتی است که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای تعاملات فرهنگی بین دو کشور انجام می‌دهد، بیان کرد: عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، دو کشور برادر و همسایه هستند. مسائلی که جمع می‌کند و وحدت می‌بخشد بیش از موضوعات تفرقه بخش بین دو کشور است و ارزش‌های مشترک زیادی بین ما وجود دارد.

وی افزود: هر دو کشور، مسلمان هستیم. یک قبله و یک پیامبر داریم. یک نماز داریم. روابط ما براساس ارتباط متقابل، احترام و حسن همجواری است. از سوی دیگر، هر انسانی مذهب و عبادت خاص خودش را دارد و این چارچوب مذهبی نباید دلیل تفرقه بین دو کشور باشد.

سفیر عربستان سعودی در ایران، با بیان اینکه ارزش‌ها و مسائل مشترکی بین دو کشور، عناصری کمک کننده و با اهمیت هستند، ادامه داد: عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، نقش بزرگی در جهان اسلام و جهان دارند. به یاری خدا و با اراده مشترک بین رهبران دو کشور، روابط به صورت طبیعی در مسیر خود قرار دارد. ما نیز، اینجا در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هستیم تا هرگونه برنامه و ایده که در استحکام روابط دو کشور، یاری رسان است را حمایت کنیم.

روشنفکران نقش مهمی در تصحیح مفاهیم دارند

سعود العنزی، عربستان سعودی را کشوری ریشه دار و دارای تمدن و میراث ارزشمند دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز کشوری صاحب تمدن و میراثی گرانبها است. همچنین افراد روشنفکر هر دو طرف، از آنجا که نقش مهمی در جامعه دارند می توانند در تصحیح مفاهیم بین دو کشور، حضوری جدی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، نقش مهمی در سازمان همکاری‌های اسلامی دارند، ابراز کرد: من نیز معتقدم که موضوع خانواده، جایگاه بسیار مهمی دارد. بنابراین لازم است که برای همکاری‌های فی مابین فرهنگی، باید زمان را نیز مورد توجه قرار دهیم و این روند را سرعت ببخشیم.

سفیر عربستان سعودی در ایران، با اشاره به فعالیت‌های چشمگیر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در عرصه گفت‌وگوی ادیان، بیان کرد: با توجه به اینکه عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، کشورهایی هستند که یک دین و یک پیامبر و یک کعبه دارند لذا انتظار می‌رود که همکاری این دو کشور، عمیق تر باشد؛ چراکه این دو، شایسته انواع خیر هستند.

قرآن و مناسبت‌های دینی اساس روابط دو کشور است

سعود العنزی همچنین با بیان اینکه، هر شخصی در سفارت عربستان سعودی در ایران یا در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، از نظر ما یک رایزن فرهنگی است، عنوان کرد: ما اشتراک فرهنگی زیادی با یک دیگر داریم و در بسیاری از مناسب دینی مانند ماه مبارک رمضان و مناسک حج، مشترک هستیم. این مناسبت‌ها نشان دهنده اهمیت صلح در دین ما است. از همه اینها مهم تر، قرآن کریم به عنوان کلام خداوند است که همه ما به آن ایمان داریم. این موضوعات، می‌تواند اساس روابط دو کشور عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران در آینده را تشکیل دهد و هر کشور با قدرت، یار و پشتیبان یکدیگر باشند.

در پایان این دیدار، از سوی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، یک جلد قرآن کریم نفیس که در ایران به چاپ رسیده است، به سفیر عربستان سعودی اعطا شد.

سفیر عربستان سعودی با رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۱-۳۰ ۰۰:۱۹

گفتن و شنیدن، قلم بدست گرفتن و نوشتن، تفکر آفرینند و آیندگان ستایشگر آنند که به شما ارج می نهند و درود.