• سه‌شنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۲
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402101208541
  • خبرنگار : 50652

در گفت‌وگوی ایسنا با مشاور تغذیه بخوانید:

دانشجویان شب‌های امتحان چه چیزی بخورند؟ 

دانشجویان شب‌های امتحان چه چیزی بخورند؟ 

ایسنا/گلستان عوامل زیادی برای موفقیت دانشجو در ایام امتحانات اثرگذار هستند؛ از مهمترین آن‌ها می‌توان به تغذیه درست و مناسب در این ایام اشاره کرد، موضوعی که بسیاری از دانشجویان به آن توجه نمی‌کنند.

دکتر آرازمحمد قرنجیک نژاد مشاور تغذیه و رژیم های درمانی در گفت وگو با ایسنا نظم خواب را در ایام امتحانات از مهم‌ترین مسائل برشمرد و افزود:‌ برهم خوردن نظم خواب در این ایام نظم سیستم گوارشی را نیز برهم می‌زند.

وی با تاکید بر اینکه میان وعده‌ها نقش اثرگذاری در یادگیری بهتر مطالب در ایام امتحانات دارند، اظهار کرد:‌ بهتر است در این زمان از وعده‌های اصلی سنگین پرهیز کرد و از میان وعده‌های متعددی مانند میوه و آجیل استفاده کرد.

وی ورزش و نرمش صبحگاهی را از عوامل بهبود در کار سیستم گوارشی دانست، ادامه داد: بهتر است قبل از وعده صبحانه ۵ الی ۱۵ دقیقه وقت خود را به ورزش کردن و حرکات کششی اختصاص داد.

مشاور تغذیه با اشاره به اینکه با کاهش آب بدن کارایی مغز کاهش پیدا می کند، خاطرنشان کرد: مصرف ۶ تا ۸ لیوان آب مخصوصا آب جوشیده ولرم در روز از ضرورت‌های لازم در زندگی روزمره و در ایام امتحانات است.

قرنجیک نژاد یکی از ارکان اصلی تامین انرژی بدن را در ایام امتحانات خوردن صبحانه عنوان کرد و گفت: در وعده صبحانه پیش از مصرف هر ماده غذایی نوشیدن یک لیوان مخلوط آب جوشیده ولرم به همراه اندکی گلاب، آبلیمو و عسل توصیه می شود.

وی صبحانه پیشنهادی ایام امتحانات را به شرح ذیل بیان کرد: نان به همراه پنیر، گردو، خرما و یک قاشق کنجد و یا تخم مرغ آب‌پز به‌علاوه سیب زمینی آب‌پز و پودر سبزیجات معطر همانند نعنا و پونه.

مشاور تغذیه با عنوان اینکه در محصولاتی مانند نان، بیسکویت، پاستا، ماکارانی و... پروتئین گلوتن وجود دارد، تصریح کرد: در ایام امتحانات از این مواد کمتر استفاده شود چرا که گلوتن موجود در آن‌ها تا حدودی فعالیت‌های مغزی را کُند می‌کند.

قرنجیک‌نژاد همچنین مصرف مواد لبنیاتی مانند شیر، ماست و پنیر را به تنهایی مضر دانست و افزود: برای مصرف این مواد حتما باید مصلح های آنان در کنارش استفاده شوند.

وی مصلح های غذایی را اینگونه برشمرد: ماست به همراه آویشن، پونه یا نعنا، پنیر به همراه گردو یا خرما، شیر را قبل از جوشیدن به ازای هر یک لیوان با یک سوم قاشق چای خوری دارچین و زردچوبه مخلوط کرده و پس از جوشیدن با یک یا دو قاشق عسل مصرف کنند.

مشاور تغذیه مصرف میوه جات را به عنوان میان وعده توصیه کرد و افزود: در ایام امتحانات برای بالا رفتن ضریب هوشی از میوه هایی با طبع گرم مانند انبه، آناناس، گلابی، سیب و موز استفاده شود، همچنین بهتر است از مصرف مرکبات ترش و اسیدی پرهیز شود.

وی همچنین از به وجود آمدن بیماری آرتمی قلبی در اثر استفاده زیاده از قهوه خبر داد و گفت: استفاده از قهوه و مواد کافئین دار در شب های امتحان توصیه نمی شود مگر به مقدار کم، به شکلی که در سنین زیر ۲۰سال یک تا دو فنجان و سنین بالا ۲۰ سال یک تا پنج فنجان مصرف شود.

خبرنگار: حانیه نامجو

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha