به گزارش ایسنا، دکتر حسین فرشیدی در حاشیه همایش تبیین جایگاه، خدمات ماندگار در نظام سلامت و آیین نکوداشت دکتر عباس شیبانی (بنیانگذار هیئت امنای صرفهجویی ارزی)، که در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: تامین تجهیزات بهداشت و کیتهای تشخیصی آزمایشگاهی توسط هیئت امنای ارزی انجام میشود.
او درباره وضعیت اجرای پویش ملی سلامت با هدف غربالگری پرفشاری خون و دیابت، گفت: به ۱۰ روز پایانی پویش نزدیک هستیم. مهم ترین هدف این بود که بتوانیم برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع را به مردم بشناسانیم و در کنار آن درباره دو عامل خطر مهم سلامتی به مردم آگاهی دهیم.
وی افزود: جمعیت بالای ۱۸ سال ۵۴ میلیون نفر برآورد شدند که در پویش شرکت داده شوند. الان حدود ۲۳ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال و ۳۳ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال دچار پرفشاری خون هستند. در ۱۰ روز نهایی پویش قصد داریم با همکاری هلال احمر و بسیج کار را پیش ببریم تا تعداد غربالگریها افزایش یابد.
به گفته وی، تا صبح امروز ۲۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در این غربالگری شرکت کردند و روزانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزارنفر غربالگری میشوند.
فرشیدی گفت: حدود ۵۰۰ هزارنفر پرفشاری خون و نزدیک ۲۵۰ هزارنفر مشکوک به دیابت هستند و باید آزمایش تخصصیتر بدهند تا در مورد بیماری آنها به یقین برسیم.
او تاکید کرد: پرفشارخون هیچ علامتی ندارد بنابراین اصلاح سبک زندگی و پیشگیری ضروری است و مردم در هر سنی باید حداقل سالی یکبار فشارخون و قندخون خود را اندازهگیری کنند.
فرشیدی گفت: ذیل پویش هر کد ملی که به ما مراجعه کرده است ثبت میشود و اگر بیمار یا مشکوک شناخته شوند به مراقب سلامت منطقه مربوطه ارجاع داده میشوند.
وی افزود: اکنون ۱۸۲ شهر در برنامه سلامت خانواده حضور دارند. تقریبا تمام شهرها درگیر برنامه هستند. با تکمیل کار در شهرها بحث ارجاع استاندارد بیمار از سطح یک به بالاتر انجام میشود و تمام سطوح ارائه خدمت در استانها کامل میشود.
به گفته وی، هر زمان احساس شود نظام شبکه بهداشتی در تشخیص بیماریها دچار کمبود شود، پویشهای مشابهی هم اجرا خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات