• سه‌شنبه / ۵ دی ۱۴۰۲ / ۰۷:۲۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402100502791
  • خبرنگار : 50441

پای صحبت چند کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر منطقه‌ای پارس؛

سالن‌های تئاتر شیراز در انتظار ژانرهای متنوع

سالن‌های تئاتر شیراز در انتظار ژانرهای متنوع

ایسنا/فارس کارگردان‌های حاضر در جشنواره تئاتر منطقه‌ای پارس، از دغدغه‌ها و امیدهایشان برای موفقیت در شیراز می‌گویند و به‌نظر می‌رسد در این جشنواره شاهد اجرای ژانرهای متنوع نمایشی باشیم.

جشنواره تئاتر مناطق کشور از امروز سه‌شنبه، ۵ دی‌ماه به میزبانی شیراز آغاز می‌شود و در هفته‌های آتی به میزبانی شهرهای تبریز، سمنان و مشهد ادامه خواهد یافت.

به همین مناسب با چند تن از کارگردان‌هایی که باید کارشان را در شیراز روی صحنه ببرند گفت‌وگو کردیم. نمایش‌هایی از استان‌های هرمزگان، سمنان، قم و کهگیلویه و بویراحمد که به دنبال صعود به جشنواره کشوری هستند.

*کشمکشی بین پدر و پسر

سالن‌های تئاتر شیراز در انتظار ژانرهای متنوع

"وقت خوب مردن" یکی از نمایش‌هایی است که به عنوان نماینده استان هرمزگان در جشنواره تئاتر منطقه‌ای به روی صحنه می‌رود.

کارگردان این نمایش که محصول شهرستان میناب است، با بیان اینکه "وقت خوب مردن" یک نمایش رئالیسم انتزاعی است، به خبرنگار ایسنا گفت: داستان نمایش ما درباره شهدای دفاع مقدس است.

رضا بهنامی افزود: جوانی در آستانه ازدواج با دختر عمویش است، اما عِرق به وطن نمی‌گذارد خاکش را در جبهه رها کند و برگردد. در نهایت کشمکشی بین او و پدرش رخ داده که اصل ماجرا را شکل می‌دهد.

وی در پایان با بیان اینکه در این نمایش از موسیقی و لباس بومی استان هرمزگان استفاده شده است، در خصوص حس و حال خود و گروهش از حضور در جشنواره شیراز اظهار کرد: شیراز بهشت ایران و جای نیکان است. بسیار خوشحالیم که می‌توانیم در این شهر حضور پیدا کنیم و باعث افتخار است که پیش چشم مردم باسواد و مهمان‌نواز شیراز روی صحنه برویم.

*یک کمدیِ سیاسی و تلخ

سالن‌های تئاتر شیراز در انتظار ژانرهای متنوع

نمایش برگزیده استان قم، یکی دیگر از کارهایی است که در جشنواره تئاتر منطقه‌ای پارس روی صحنه خواهد رفت.

کارگردان نمایش "مجلس پنبه‌زنی" با اشاره به اینکه ایده کار را از اتفاقات سال گذشته کشور گرفته است، گفت: به خاطر شرایط خاصی که در سال اخیر به وجود آمد، تصمیم گرفتم در مجلس پنبه‌زنی از هنرجویانی استفاده کنم که سابقه کار چندانی ندارند.

سید محمد حسینی افزود: به لطف خدا توانستیم در جشنواره استان قم برگزیده شویم و کارمان را به خوبی انجام دهیم، اما پاسخ خوبی از سوی مسئولان امر نگرفته‌ ایم.

وی در این باره توضیح داد: سال گذشته به خاطر شرایط خاصی که وجود داشت، مسئولان همه جوره حمایت کردند و هر قدر که از دستشان برمی آمد هزینه کردند تا گروه ها به جشنواره بیایند و به آن رونق دهند، اما امسال ظاهرا فضای پارسال را فراموش کرده‌اند و یادشان رفته که امثال ما بودیم که به جشنواره رونق دادیم.

حسینی ادامه داد: ما محدودیت‌های مالی عزیزان را قبول داریم اما آیا درست است که به ما بگویند فقط ۴۸ ساعت می‌توانید در شیراز اسکان داشته باشید و ظهر جمعه باید این شهر را ترک کنید؟ آن هم در حالی که عصر جمعه مراسم اختتامیه برگزار می‌شود؟ در حالی که با ۴۰ یا ۵۰ میلیون تومان قضیه حل خواهد شد.

وی تاکید کرد: ما گلایه‌ای از مسئولان فارس و شیراز نداریم و صحبت‌های من به مرکز مربوط می‌شود.

کارگردان نمایش مجلس پنبه‌زنی در خصوص داستان این نمایش نیز گفت: مجلس پنبه.زنی را از داستانی نوشته محمدعلی جمال‌زاده به نام رجل سیاسی گرفته‌ایم. داستان پنبه‌زنی که در یک واقعه در اواخر دوره قاجار، پسرش خیلی اتفاقی تیر خورده و کشته می‌شود. به واسطه این اتفاق، عده‌ای از آن پنبه زن بینوای بیسواد، قهرمان می‌سازند و مملکت را به خاطر او به هم می‌ریزند.

محمد حسینی در پایان گفت: مجلس پنبه‌زنی یک کمدیِ سیاسی و نسبتا تلخ است که شاید اگر آن را ببینید، برخی اتفاقات سال گذشته برایتان تداعی شود.

*اتراق در محل سکونت اجنه

سالن‌های تئاتر شیراز در انتظار ژانرهای متنوع

در جشنواره تئاتر منطقه‌ای پارس، نمایشی از شهر گچساران نیز حضور دارد.

"نسناس" به کارگردانی مسلم نارکی، پس از موفقیت در استان کهگیلویه و بویراحمد، حالا به شیراز آمده تا شانس خود را برای رسیدن به جشنواره تئاتر فجر جست‌وجو کند.

نارکی با اشاره به اینکه مقدمات ساخت "نسناس" از تیرماه سال جاری آغاز شده و از مردادماه حالت رسمی به خود گرفته است، گفت: ما توانستیم آبان‌ماه در جشنواره استانی شرکت کرده و برگزیده شویم اما در جشنواره منطقه‌ای کار سخت‌تری داریم و باید ببینیم چه اتفاقاتی در شیراز رخ می‌دهد.

این کارگردان درباره نمایشی که قرار است در شیراز روی صحنه ببرد، توضیح داد: داستان ما یک داستان بومی برگرفته از برخی اعتقادات مردم درباره خرافات و جن است.

وی افزود: نسناس، ماجرای مردمی است که همواره در حال ییلاق و قشلاق بوده‌اند اما حالا می‌خواهند جایی را درست کنند که همانجا بمانند و یکجانشین شوند. غافل از اینکه همان مکانی که برای اتراق انتخاب می‌کنند، محل سکونت اجنه است!

نارکی در پایان ابراز امیدواری کرد که گروهش در شیراز بتواند همانند جشنواره استانی موفق عمل کرده و به جشنواره فجر نیز راه پیدا کند.

*نمایشی در نکوهش افراط

سالن‌های تئاتر شیراز در انتظار ژانرهای متنوع

نمایش "ناگفته‌های گودال ابوفارس" یکی از نمایش‌های راه یافته به جشنواره منطقه‌ای است و باید در شیراز به روی صحنه برود.

کارگردان این نمایش با اشاره به اینکه اولین کارگردانی جدی خود را با این نمایش تجربه کرده است، گفت: در نمایش ناگفته‌های گودال ابو فارس، ما یک نمایشنامه روایی را در قالب فرم در آورده‌ایم و می‌توان گفت یک موقعیت رئالیسم جادویی را ایجاد کرده‌ایم.

مصطفی ولی‌زاده افزود: این داستان که نوشته حمیدرضا قاسمی است، درباره پدری است که فرزندش را طی حادثه‌ای در شهر موسل عراق، گم می‌کند. پسر به دست داعش می‌افتد و پدر باز می‌گردد تا پسرش را نجات دهد.

وی با بیان اینکه نمایش در نکوهش افراط در دین است، اظهار کرد: ما می‌خواهیم بگوییم اگر آن‌ها داعشی شده‌اند، دلیلش این است که در دین افراط کرده‌اند و اگر ما هم افراط کنیم، چیزی کم از آن‌ها نخواهیم داشت.

این کارگردان ۳۸ ساله در ادامه به برخی مشکلاتی که در راه رسیدن گروهش به جشنواره وجود داشته پرداخت و گفت: در حالی که گروه ما شامل ۹ نفر است، به ما اعلام شد که تنها ۵ نفر را می‌توانیم به جشنواره اعزام کنیم. یعنی فقط ۲ نفر بازیگر به همراه سه نفر از عوامل. ما گفتیم که یک گروهیم و چند ماه است مشغول تمرین هستیم. چطور می‌توانیم به چهار نفر آن‌ها بگوییم نیایند؟ یعنی کار آن‌ها ارزش ندارد؟ پاسخ این بود که عواملی چون نویسنده، منشی صحنه و ... پذیرش نخواهند شد!

ولی‌زاده افزود: رایزنی‌های ما نتیجه نداد و در نهایت قرار شد که خود ما سوئیت اجاره کنیم تا بتوانیم همه عوامل را با هزینه خودمان به جشنواره ببریم. ابتدا هم قرار بود به جشنواره مشهد اعزام شویم، اما در نهایت معلوم شد که باید به شیراز برویم. یعنی باید مسافت خیلی بیشتری را طی کنیم، آن هم با هزینه خودمان. خبر بدتری که به ما از مرکز اعلام شد، این بود که گروه‌ها فقط ۴۸ ساعت پذیرش می‌شوند! یعنی گروهی مثل ما باید ۱۶ ساعت مسیر را طی کند، اجرایش را در شیراز انجام دهد و ظهر روز بعد هم جشنواره را ترک کند! بدون اینکه بتوانیم سایر کارها را ببینیم. این که اسمش جشنواره نیست...

وی در پایان گفت: من به خاطر تعهدی که به گروهم داشتم و آن عزیزی که به نیتش، این کار را بستم، با وجود همه این مشکلات و تنگناهای مالی که وجود دارد، وسیله نقلیه‌ای فراهم کردم تا مجبور نشویم هزینه گزاف ایاب و ذهاب را بپردازیم و بتوانیم برای جشنواره خودمان را به شیراز برسانیم.

به گزارش ایسنا، جشنواره تئاتر منطقه‌ای پارس از ساعت ۱۰ صبح امروز سه‌شنبه، ۵ دی‌ماه در شیراز آغاز می‌شود و عصر جمعه، هشتم دی‌ماه با برگزاری مراسم اختتامیه و شناخت گروه‌های صعود کننده به جشنواره تئاتر فجر، به پایان می‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha