به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران در یکصد و نودو یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران بررسی اساسنامه سازمان نوسازی شهرداری تهران را در دستور کار داشتند که در همین راستا احمد صادقی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: سازمان نوسازی شهرداری در حال تبدیل به یک سازمان املاک دیگر است.
وی افزود: در ماده ۱۰ نیز ایجاد سامانه های متمرکز توسط سازمان انجام نمی شود و زیرساخت ها توسط سازمان فناوری ایجاد می شود. پیشنهاد بنده این است که برنامه ریزی برای ایجاد این سامانه توسط سازمان صورت بگیرد و اجازه ندهیم مستقلاً وارد عمل شود و سازمان فاوا سامانه را ایجاد کند.
در ادامه ناصر امانی با بیان اینکه سازمان املاک مسئول املاک شهرداری است، یادآور شد: سازمان نوسازی ناچار است برای نوسازی برخی مناطق، از املاک شهرداری تهران استفاده کند و در این زمینه باید تأییدیه سازمان املاک را بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه تمام بندهای ما به تسهیل گری اشاره دارد، خاطرنشان کرد: محلاتی که سازمان نوسازی وارد شده، محلاتی است که شهروندان آن توان ساخت و ساز ندارند.
سید مهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران نیز باحضور در صحن شورای شهر تهران تأکید کرد: در نوسازی، در محدودهای بازآفرینی و بافت فرسوده فعالیت می کنیم. برای مثال در نفرآباد پروژه های تملکی، مشارکتی معوض و پروژه های خدماتی داریم. مأموریت ما با سازمان املاک متفاوت است و تنها در این محدودهها مجوز فعالیت میخواهیم.
وی ادامه داد: مصوبهای در گذشته داشتیم و میتوانستیم بابت زمین ۱.۲ برابر آپارتمان ارائه دهیم و این اقدام تنها در بافت فرسوده است. ما مسائل اقتصادی نداریم و برای مثال در نفرآباد، سازمان مشارکتهای شهرداری تهران وارد نمیشود چون سود اقتصادی ندارد.
هدایت با بیان اینکه به محض ایجاد ارزش افزوده در محدوده های بازآفرینی و ورود مردم، ما خارج می شویم، تاکید کرد: مسکن ما فقط مسکن جایگزین است. مأموریت ما اقتصادی نیست و تنها مسکن معوض ارائه می دهیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با بیان اینکه ما در ولنجک مسکن نمی سازیم، یادآور شد: مسکنی که سازمان نوسازی ایجاد می کند، در نفرآباد و گلاب دره و سیمین قلعه است.
تشکری هاشمی عضو شورای شهر تهران در ادامه با بیان اینکه ایرادی که در اساسنامه وجود دارد، نشان دهنده تصدی گری است، یادآور شد: ما این نقش را پررنگ میکنیم؛ وقتی تهران ۴۵۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد، کدام منطق حکم میکند که سازمانی چند بلوک ساختمانی بسازد؟ ما به جای اینکه تسهیل گری برای سازندگان ایجاد کنیم وارد ساخت و ساز میشویم. ما نمیتوانیم هم «کلاننگر» باشیم هم «خردنگر».
وی با بیان اینکه باید از سیاست بنگاه داری خارج شویم، گفت: ما باید به سمت خروج تهران از بحران برویم؛ اینگونه عمل میشود که تا پایان دوره چند بلوک می سازیم و یا سود میکنیم و یا ضرر.
میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه ما در ۹۹ درصد موارد، محدوده های بازآفرینی تسهیل گری داریم و در یک درصد موارد به ناچار وارد میشویم، اظهارکرد: نیازی نیست دغدغههای شورا به جزئیات در اساسنامه لحاظ شود. پیشنهاد میکنیم که تأییدیه سازمان املاک شهرداری تهران در بندها حذف شود و خرید، فروش، تهاتر و سایر امور تسهیل گر با اطلاع سازمان املاک باشد.
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با تأکید بر اینکه در نهایت کار، شهردار تهران تصمیم گیری می کند و اگر اختلافی وجود داشته باشد، سازمان املاک را وارد عمل میکند، یادآور شد: در بافت فرسوده، اطلاعات کافی است اما در بافتهای غیرفرسوده، سازمان املاک مرتباً برای خرید و فروش و تهاتر املاک، تصمیم میگیرد و نمیتوان شرایطی ایجاد کرد که سازمان املاک و سازمان نوسازی، هریک جداگانه تصمیم بگیرند.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه ساخت ملک باید با اجازه و تأیید سازمان املاک شهرداری تهران باشد، تصریح کرد: نوشتن این موضوع که باید ساخت با اطلاع و تأیید سازمان املاک باشد، اضافی است. اینجا بحث صرفه و صلاح شهرداری نیست، بلکه صرفه و صلاح شهر مطرح است. اگر نیاز به مجوز از سازمان املاک است از سازمان مجوز میگیرد و در غیر این صورت، خیر. لذا باید با رعایت قوانین و مقررات، مجوزها اخذ شود.
انتهای پیام
نظرات