• دوشنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402081511022
  • خبرنگار : 30189

شصت‌ویکمین جایزه البرز دانش‌آموزی به ایستگاه پایانی رسید

شصت‌ویکمین جایزه البرز دانش‌آموزی به ایستگاه پایانی رسید

آیین اختتامیه شصت‌ویکمین سال جایزه البرز امروز دوشنبه (۱۵ آبان‌ماه) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس‌سازمان اوقاف و امور خیریه و رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در هتل ارم برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در ابتدا این مراسم حیدر ارشدی -مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز- ضمن محکوم کردن حملات رژیم صهیونیستی به مردم بی‌دفاع مظلوم غزه خصوصا کودکان و زنان و زیرساخت‌های علمی و مدارس و مراکز بهداشتی اظهار کرد: حسینعلی البرز تمام اموال خود را برای تشویق دانش‌آموزان و دانشمندان ایرانی وقف کرده است و نیم قرن از عمر جایزه نوبل ایرانی می‌گذرد.

وی با بیان اینکه صدها نفر از این جایزه بهره‌مند شده‌اند، اظهار کرد: امروز مقارن با ۶۱‌امین سال تاسیس این جایزه از۴۲ دانش‌آموز برتر در جایزه البرز تقدیر می‌شود. در مجموع امسال بیش از دو میلیارد جایزه برای دانش‌آموزان درنظر گرفته شده است.

در بخش دیگری از این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی -رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه- با بیان اینکه در قرآن تصریح شده است کسی که عالم است خداترس است، گفت: اینجا منظور این است انسان احساس عبودیت، بندگی و احتیاج در برابر خداوند خالق هستی را داشته باشد.  

وی به بیانات اولیا دین درخصوص علم پرداخت و تصریح کرد: پدر و مادر و رفتار نیک خانواده و تربیت درست خانواده‌ها دانش‌آموزان را به این مسیر می‌کشاند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به اتفاقات اخیر در سرزمین فلسطین اشاره کرد و افزود: استعمار و استکبار علمی درحال انجام است. ۶۵ درصد کامنت‌های جهان به‌ سود مظلومین غزه است. نظام سلطه‌ معتقد است ما حق تولید علم نداریم اما ما باید سر از این پوسته بیرون بزنیم.

حجت‌الاسلام خاموشی بومی‌سازی علم را برکت انقلاب اسلامی و مبارزه در ۱۳ آبان دانست و تاکید کرد: جوانان و نوجوانان ما در ۱۳ آبان استعمار و استکبار علمی را عقب زدند. نباید فراموش کنیم که امام راحل با انقلابی که رقم زد رشد دانش‌آموزان در شرایط کنونی نسبت به گذشته قابل مقایسه نیست.

وی اظهار کرد: یکی از دانشمندان ما در حوزه اطلاعات شرکت‌های نفتی داشبوردی را طراحی کردند که دیگر از داشبوردهای خارجی استفاده نکنیم، این اتفاق مهمی است زیرا اگر اطلاعات داشبوردهای شرکت‌های نفتی در اختیار دشمن باشد، خیلی بد است. این یک تولید در درون بوده است و هیچ‌کس به او کمکی نکرده است. باید خودمان تلاش و کوشش کنیم و اندیشه خودمان مولد علم باشد تا قله‌ها را فتح کنیم.

در ادامه، محمدمهدی اسماعیلی -وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- با محکومیت حملات رژیم صهیونیستی به غزه اظهار کرد: این رژیم آنقدر وقیح شده است که یکی از مسئولان این رژیم در برنامه تلویزیونی اعلام می‌کند که ما باید در غزه بمب اتم بزنیم تا همه مردم آنجا از بین بروند. این جمله را از هیچ یک از قدرت‌ها در طول تاریخ نشنیده بودیم.

وی ادامه داد: آنچه درگذشته ما با عنوان پیروزی خون بر شمشیر بیان می‌کردیم امروز در غزه شاهد آن هستیم. این خون باعث شده که امروز در قلب آمریکا و سایر کشورهای غربی شاهد اجتماعات فراوان در حمایت از مردم غزه هستیم و این نشان می‌دهد که پیروزی به زودی نزدیک است و این به خاطر خون انسان‌ها و کودکان معصوم غزه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به موضوع وقف در تاریخ ایران خاطرنشان کرد: اگر سنت وقف را نگاه کنید در همه تاریخ ایران پس از اسلام شاهد رشد آموزش هستیم، قبل از اسلام تحصیلات در انحصار عده‌ای از نخبگان‌ بود اما پس از اسلام شاهد برپایی در امر عدالت آموزشی هستیم و همه امکان تحصیل را آموختن را دارند، در همین زمان وقف و آموزش با هم‌ گره خوردند و مدارس علمی و آموزشی ما اکثرا وقف شدند. همین امروز هم مدارس وقفی بسیای درکشور داریم که این خیرات و برکات به همه واقفین می‌رسد. مرحوم البرز کار فوق‌العاده‌ای کرد و به همه فرزندان ‌ایران زمین این فرصت را داد که همه بتوانند در امر آموزش موفق باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: ما در حوزه وقف نیاز به گسترش این فرهنگ هستیم. امروز وقف وارد حوزه‌های علمی و فناوری، اقتصاد دریا و حوزه دانش‌بنیان شده و ارتقای جدی در خدمات عمرانی و اجتماعی و همچنین طرح‌های اقتصادی حوزه وقف را شاهد هستیم. ضمنا درحوزه پژوهش، مسکن، علم و فناوری و آموزش حضور وقف را می‌بنیم و این معنای واقعی وقف است.

اسماعیلی اظهار کرد: ما باید منافع وقف را در حوزه گسترش فرهنگ مبتنی بر نیات واقفین هزینه کنیم زیرا اقتصاد فرهنگ امروز نیازمند استفاده از منافع وقف است. فرهنگ اصل و پایه پیشرفت در کشور است و محیط اقتصاد و سیاست را پوشش می‌دهد و امید است با این تدابیر شاهد تحولات مهمی در این حوزه باشیم.

رضامراد صحرایی -وزیر آموزش و پرورش- نیز در این مراسم، ضمن محکوم کردن حملات رژیم صهیونیستی به غزه و شهادت مردم مظلوم و کودکان معصوم اظهار کرد: آموزش و پرورش هر کشوری سیمای آینده آن کشور است. اقتصاد، فرهنگ و قدرت جامعه آینده ما از آموزش و پرورش نشات می‌گیرد. در واقع آینده هر کشوری در دنیا از آموزش و پروش آن تصویر می‌شود، جمع دانش‌آموزان برتر کشور تصویر بسیار امیدبخشی از آینده ایران ما است.

وی ادامه داد: نخبگان در هر کشوری بین یک و نیم تا سه درصد جامعه را تشکیل می‌دهند، به همین‌منظور  رهبر معظم انقلاب فرمودند «در شناسایی، جذب، هدایت، ساماندهی، شنیدن و درمان دردهای نخبگان شب و روز نشناسید». زیرا نخبگان موتورهای پیش‌ران تحول هر جامعه هستند و از هر حیث اصلی‌ترین سرمایه هر کشوری همین نخبگان محسوب می‌شوند.  

وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: این روزها که دل ما برای مردم و دانش‌آموزان مظلوم غزه خون است، همگان بدانند که اگر نخبگان برای یک ماه آمریکا را تحریم کنند، هیچ چیزی برای آن‌ها باقی نخواهد ماند. تمام آن‌ چیزی که آمریکایی‌ها دارند، به واسطه دزدیدن و به‌کارگیری نخبگان سایر کشورها است.

صحرایی با بیان اینکه راه‌کار دیگر آمریکا برای ایجاد مشکلات و ضعف در جوامع مختلف، القای ناامیدی است  خاطرنشان کرد: نخبگان باید از مسائلی ‌که برای جذب آن‌ها در دنیا اتفاق می‌افتد، آگاه باشند تا اسیر دشمن نشوند. امروز باید نخبگان برای آینده کشور تربیت شوند. ‌ شناخت جهان آینده نیز از کارهای نخبگان است که باید آن را پیگیری کنند. شناخت مهمترین تحولات پیش روی جامعه نیز از دیگر اموری است که نخبگان باید بدان بپردازند.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های دنیای امروز تحولات سریع و عمیق است. به همین‌منظور امروز باید معلمانی را به کار بگیریم که نسل جدید را بشناسند و آن‌ها را درک کنند.

وزیر آموزش و پرورش ابراز کرد: امروز شکاف ادراکی و شناختی که بین والدین، معلمان و دانش‌آموزان به وجود آمده، اجتناب‌ناپذیر است‌ و به همین دلیل آموزش خانواده‌ها و معلمان برای درک بهتر نسل جدید ضروری است. بیش از نیمی از مشاغل در ۲۰ سال آینده وجود نخواهد داشت و ما باید برای تربیت نسل جدید با این تحولات سریع، برنامه‌ریزی کرده و به ایجاد نشاط و همدلی و کار گروهی بپردازیم.

صحرایی  ادامه داد: ویژگی مهم دیگر در این تحولات سریع، رقابت‌های رسانه‌ای است. لذا امروز با جنگ روایت‌ها مواجه هستیم. در این موضوع هوش مصنوعی و الزامات تعلیم و تربیتی تحولات زیادی ایجاد می‌کند و ما باید برای این موضوع آماده باشیم. نخبگان باید حلقه واسط بین نسل‌ها را به خوبی بشناسند.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی دیگر آینده جهان، موضوع رقابت است. در دنیای پیش روی ما رقابت عامل ریزش و رویش است. امروز رقابت ما رقابت تمدن‌ها است و رقابت در آینده نیز در همین موضوع خواهد بود. افرادی که نتوانند جایگاه و منزلت تمدنی خود را پیدا کنند، در میانه این رقابت از حرکت باز می‌مانند. هویت رقابتی یکی از ویژگی‌های دنیای آینده خواهد بود و دشمن به دنبال گرفتن هویت ملی و تمدنی نخبگان است.

صحرایی اضافه کرد: موضوع فرارشته‌ای امروز ارتباط عمیق با هویت و ریشه و جایگاه تمدنی انسان‌ها دارد. برای اینکه نخبگان را به داشتن نگاه تحلیلی سوق دهیم، باید زمینه‌ای فراهم کنیم تا رابطه‌ای تطبیقی بین تمدن‌ها رخ دهد. خواندن تاریخ ناظر به همین مسئله است. بزرگان در همه ادیان تاکید بر خوانده شدن تاریخ از سوی نخبگان دارند؛ چراکه نخبه‌ای که تاریخ می‌خواند در جنگ رقابت‌ها و تمدن‌ها بازنده نیست.

صحرایی ادامه داد: در رقابت پیش رو، نقش خانواده و نظام تربیت بسیار مهم است. در سند تحول بنیادین به طور جدی بر ارتقای خلاقیت و نوآوری در دانش‌آموزان تاکید شده است. همچنین در این سند بر توسعه و تجهیز آزمایشگاه‌ها تاکید شده و امروز مفتخریم که بیش از ۶۰۰ پژوهش‌سرای دانش‌آموزی در کشور ایجاد کرده‌ایم. ‌

وی بیان کرد: امروز باید سنت الهی وقف را در جامعه و در کتاب‌های آموزشی کشور بگنجانیم. ‌ نخبگان باید بزرگانی همچون مرحوم البرز را شناخته و به جامعه معرفی کنند. به دانش‌آموزان توصیه می‌کنم که کتاب فرمول را بخوانند. ‌ در این کتاب آمده است که برای مثال نیوتن از باقی فیزیک‌دانان دوره خود بزرگتر نبود اما دلیل ماندگاری امثال این دانشمندان، شبکه‌سازی از سوی چنین دانشمندانی بوده است.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: پیام‌ ما این است که ما می‌توانیم در اصالت و رقابت جایزه البرز را بین‌المللی کنیم. تقاضای بنده این است ‌که در سال آینده این جایزه که چندبعدی است، ناظر به آینده و با رویکرد آینده‌نگری برگزار شود. همچنین، از امروز صفحه‌ای در اپلیکیشن شاد به جایزه البرز اختصاص داده خواهد شد و امیدواریم دانش‌آموزان کشور روز به روز توانمندتر شده و هرچه بیشتر در راستای اعتلای کشور گام بردارند.

گفتنی است، در پایان این‌ مراسم از ۴۲‌دانش‌آموز برگزیده تجلیل شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha