• جمعه / ۲۱ مهر ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402072114572
  • منبع : دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی

در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی

مرکز تحقیقات اختلالات عصبی- عضلانی-اسکلتی راه‌اندازی می‌شود

مرکز تحقیقات اختلالات عصبی- عضلانی-اسکلتی راه‌اندازی می‌شود
عکس تزئینی است

در جلسه شورای پژوهشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گزارشی از پروپوزال‌های کلان پروژه‌های رصد اجتماعی، مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال، اخذ کد اخلاق؛ کلان پروژه‌های در دست اجرای مرکز تحقیقات ژنتیک، مرکز تحقیقات سالمندی (اجرای کوهورت)، کلان‌پروژه مرکز تحقیقات SDH، کلان پروژه مرکز تحقیقات سوء مصرف مواد، مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و فوریت‌ها و مرکز تحقیقات سایکوز مورد بحث و بررسی رئیس دانشگاه، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و شورای پژوهشی دانشگاه قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، دکتر سیدعلی حسینی،  رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در جلسه شورای پژوهشی این دانشگاه با اشاره به طرح کهورت سالمندی اردکان، برنامه‌های برگزار شده در روز سالمند از سوی مرکز تحقیقات سالمندی در جامعه و آگاه‌سازی جامعه در رسانه‌ها به همت دکتر دلبری، رئیس مرکز تحقیقات سالمندی این دانشگاه را حائز اهمیت دانست و از زحمات دکتر دلبری و همراهان در این طرح کشوری تشکر کرد و  با توجه به ماموریت‌های دانشگاه، پرداختن به طرح‌های کلان با هدف رفع مشکلات ملی را ضروری عنوان کرد.

دکتر حمیدرضا خانکه، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ضمن اهمیت و تاکید بر حمایت معاونت تحقیقات و فناوری این دانشگاه از طرح‌های پژوهشی که در راستای سیاست‌ها، رسالت‌های دانشگاه و نیازهای ملی طراحی شده‌اند، گفت: بر اساس میزان امتیاز کسب شده در سال گذشته و برخی ضوابط، با طرح‌های پژوهشی موافقت می‌شود.

وی اهتمام بیش از پیش استادان در ارائه طرح‌های اثرگذار در راستای رفع نیازهای ملی را خواستار شد و کهورت سالمندی را با توجه به داده بیولوژیک، تعدد نفرات شرکت کننده در طرح، در دسترس بودن، پشتوانه علمی و آمار رو به رشد سالمندی کشور و ... یکی از موفق‌ترین طرح های این دانشگاه دانست و بازدید دانشجویان در قالب تورهای علمی از کهورت سالمندی، بیمارستان‌های رازی و بیمارستان رفیده که با توجه به نیاز رو به رشد کشور به ارائه خدمات تخصصی توانبخشی می‌پردازند، یک ضرورت عنوان کرد.

دکتر محمدعلی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: آمار بالای معلولیت‌ها در تصادفات جاده‌ای، کم تحرکی، بیماری‌های قلبی و عروقی، سالمندی و ... نشان می‌دهند که باید استراتژی‌ها نیز در مقابل بیماری‌های نوپدید تغییر کند.

عضو هیات علمی گروه آموزشی فیزیوتراپی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تصریح کرد: نظام سلامت در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، به فیزیوتراپی توجه ویژه‌ای دارند، زیرا چهره بیماری‌ها تغییر کرده و از بیماری‌های واگیر به سمت بیماری‌های غیرواگیر رفته‌ایم.

وی با توجه به مشکلات متعدد اسکلتی عضلانی در کشور به تشریح طرح توجیهی راه‌اندازی مرکز تحقیقات اختلالات عصبی- عضلانی-اسکلتی پرداخت.

دکتر رباب تیموری، مسؤول دبیرخانه شورای پژوهش دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز به تشریح گزارش پروپوزال‌های کلان پروژه‌ها پرداخت و به دستورالعمل ارزشیابی فعالیت‌های پژوهشی این دانشگاه و مراکز تحقیقات در سال ۲۰۲۲، پیگیری خلاصه سیاستی، پروتکل، برنامه، راهنمای بالینی و ... در طرح‌های اثرگذار؛ گزارش ارزشیابی واحد توسعه تحقیقات بالینی رفیده در ۱۴۰۱؛ گزارش پرداخت حق داوری علمی و اخلاقی طرح‌ها و پایان‌نامه‌ها و ... پرداخت و نظرات کارشناسی اعضای شورای پژوهشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در خصوص این موارد اشاره کرد.

دکتر شهرزاد پاکجویی، مسؤول واحد ارزشیابی فعالیت‌های پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز به ارائه گزارشی در خصوص تغییرات راهنمای ارزشیابی جامع فعالیت‌های تحقیقات و فناوری دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کشور، محورهای ارزشیابی دانشگاه‌های علوم پزشکی سال ۱۴۰۱، مقایسه محورهای ارزشیابی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، طرح‌های اثرگذار بر حوزه آموزش، شاخص‌های اثربخشی اجتماعی اقتصادی در حوزه علم‌سنجی، طرح‌های اثرگذار بر وضعیت سلامت، طرح‌های اثرگذار برتصمیم‌گیری، طرح‌های اثرگذار بر ارائه خدمت  و ... پرداخت.

به نقل از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر مریم رنجبر، مدیر سیستم اطلاعات پژوهشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز در این نشست با ارائه گزارش آماری به  میزان همکاری گروه‌های آموزشی، مراکز تحقیقات و اعضای هیات علمی با سامانه پژوهان اشاره کرد و به تشریح میانگین طول زمان و تعداد پایان‌نامه‌های ارسال شده از سوی کارشناس گروه/مرکز برای کارشناس کمیته اخلاق در سال ۱۴۰۲، میانگین طول زمان و تعداد پایان‌نامه‌های ارسال شده از سوی کارشناس گروه/مرکز ، برای کارشناس کمیته اخلاق در سال ۱۴۰۱، کل تعداد داوری‌های ثبت شده از سال ۱۴۰۰ تا ۶ ماهه اول ۱۴۰۲، تعداد پایان‌نام‌ها و طرح‌ها (از سال ۱۴۰۰ تا ۶ ماهه اول ۱۴۰۲) که داوری اخلاق شده و کد اخلاق دریافت کرده‌اند، نسبت اعضای هیات علمی همکار با کمیته اخلاق، وضعیت همکاری اعضای هیات علمی با کمیته اخلاق، تعداد داوری‌های اخلاقی پایان‌نامه‌های اعضای هیات علمی با بیشترین همکاری  و ... پرداخت  و پیگیری اعضای هیات علمی را نسبت به  مباحث سامانه پژوهان و دستورالعمل‌های مرتبط خواستار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha