• شنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۸:۲۵
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1402071510010
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل امور عشایر استان خبر داد

اجرای چهار طرح معیشت عشایر در کهگیلویه و بویراحمد

اجرای چهار طرح معیشت عشایر در کهگیلویه و بویراحمد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح‌های چهارگانه معیشت عشایر شامل زنجیره تولید گوشت قرمز، کشت گیاهان دارویی، گردشگری و صنایع دستی اجرا می شود.

«فضل الله آذرفر» روز شنبه ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۲ در جمع خبرنگاران افزود: ۱۲ هزار خانوار با جمعیت ۷۲ هزار نفر معادل ۱۰ درصد جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد را عشایر تشکیل می‌دهند.

وی اظهار کرد: ۶۰ درصد گوشت قرمز استان کهگیلویه و بویراحمد توسط عشایر تامین می شود.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: ۲۷ درصد عرصه زراعی و ۱۷ درصد عرصه باغی استان در اختیار عشایر استان است.

آذرفر با اشاره به طرح‌های چهارگانه معیشت عشایر شامل زنجیره تولید گوشت قرمز، کشت گیاهان دارویی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح و پیش بینی طرح‌های کمک معیشتی این است که اتکای عشایر تنها به دام نشود. تسهیلات لازم برای اجرای این طرح‌ها در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: براساس طرح زنجیره تولید گوشت قرمز، دولت به ازای هر راس دام ۱۸۰ کیلوگرم جو برای عشایر اختصاص می دهد.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: عشایر تا چهار ماه پس از دریافت این نهاده دامی ملزم به پرداخت هیچ گونه وجهی نخواهد بود، پس از گذشت این مدت دامدار می‌تواند گزینه‌های فروش گوشت خود در بازار آزاد، پرداخت هزینه‌های نهاده دامی و یا فروش محصول خود به شرکت پشتیبانی امور دام را انتخاب کند.

آذرفر تاکید کرد: انتظار می‌رود این طرح بتواند علاوه بر بهبود درآمد جامعه عشایری باعث اضافه شدن ۴۰ هزار راس دام عشایر استان شود.

وی اظهار کرد: تامین تجهیزات آبرسانی سیار برای عشایر از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان بود که در مراحل تبادل موافقتنامه است. بر اساس این مصوبه پیشنهاد تامین ۳۰ دستگاه تانکر برای آبرسانی سیار به عشایر استان داده شده است.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: تنها ۲۳ درصد از جامعه عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد به آب پایدار سالم و بهداشتی دسترسی دارند و مابقی جامعه عشایر استان با تانکر سیار آبرسانی می‌شوند.

آذرفر تصریح کرد: ۳۷.۵ درصد از ناوگان آبرسانی سیار مناطق عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد فرسوده و از رده خارج هستند و این اداره با کمبود تجهیزات برای آبرسانی مواجه است به طوری که از ۱۰ دستگاه تانکر آبرسانی سیار ۱۲ هزار لیتری مناطق عشایری استان ۶ دستگاه از این تعداد فرسوده و قابل استفاده نیستند.

وی ادامه داد: مناطق گردشگری مناطق عشایری استان شناسایی شده اند و طرح‌های تحقیقاتی در حال انجام است که در این راستا کمپ‌هایی ایجاد و تورهای گردشگری در راستای توسعه گردشگری عشایری ایجاد و راه اندازی شود.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: از سرمایه گذاری در مناطق عشایری استان و ایجاد طرح‌های گردشگری در این مناطق حمایت می‌کنیم.

آذرفر با اشاره به طرح ساماندهی استقرارگاه‌های عشایری کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در مناطق عشایری یک سکو به همراه سرویس بهداشتی و حمام ساخته خواهد شد تا عشایر آنها از حوادث غیر مترقبه ایمن باشند، این طرح از امسال اجرا شده و همچنان ادامه دارد.

وی اظهار کرد: ۴۰۰۰ کیلومتر راه عشایری در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که برای بازگشایی و ساماندهی آنها نیاز به اعتبار ویژه‌ای داریم.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: کل اعتبار سالانه عشایر استان در این زمینه چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان است که این میزان اعتبار ناچیز است و جوابگو نیست.

آذرفر افزود: ۱۵ پروژه آبرسانی در دست مطالعه داشتیم که تاکنون ۵ پروژه از این تعداد به بهره برداری رسید و مابقی در حال پیگیری هستند.

وی تصریح کرد: برای بهسازی چشمه‌ها و قنوات عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد طی دو سال اخیر حدود ۶ میلیارد تومان هزینه شده است.ماهانه ۸۷۰ تن آرد بین عشایر این استان توزیع می‌شود.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: سال گذشته یک هزار و ۱۵۰ دستگاه پنل خورشیدی بین عشایر استان توزیع شده است و امسال بنا داریم حدود ۱۴۰۰ دستگاه توزیع کنیم.

آذرفر افزود: عشایر جز این جامعه هستند و نیاز به خدمات دارند و امور عشایر به تنهایی قادر به ارائه خدمات به این قشر زحمتکش نیست بنابراین تمام ادارات موظف به خدمات رسانی به عشایر هستند اما این کار انجام نمی‌شود و عشایر را شهروند درجه دو حساب می‌کنند.

وی تصریح کرد: کاروان سلامت و معیشت با همکاری گروه‌های جهادی، دامپزشکی، بسیج عشایر، علوم پزشکی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ماهیانه در مناطق محروم عشایری راه اندازی می‌شود و به این قشر از جامعه خدمات ارائه می دهند.

مدیر کل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به انتخابات ۱۱ اسفند ماه امسال تاکید کرد: همیشه با انتخابات پرشور و سالم در استان کهگیلویه و بویراحمد، مشارکت بالا بوده است. عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در انتخابات‌های گذشته پیش قدم بوده و حضور فعال داشتند.

وی اظهار کرد: امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد به هیچ عنوان مسائل سیاسی و انتخاباتی را را در خدمات رسانی خود به عشایر و حتی در انتخاب مدیران و مسئولان واحدها دخالت نمی‌دهد و این مسأله را اجحاف به جامعه عشایری می‌داند. تاکنون این کار را نکرده‌ایم و در آینده نیز نخواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه مهم‌ترین اصل در انتخابات پیش رو مشارکت است، بیان کرد: عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد همچون سال‌های قبل حضور پرشور و گسترده‌ای در انتخابات ۱۱ اسفند خواهند داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۷-۱۹ ۲۳:۵۹

این پنل های خورشیدی از طرف شرکت توزیع برق استان تهیه و توزیع شده