• سه‌شنبه / ۴ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402070402186
  • خبرنگار : 50233

یک مدیر مسوول مطرح کرد:

تصمیم شهرک‌نشینان تازه‌ساز برای بافت‌ فرسوده!

تصمیم شهرک‌نشینان تازه‌ساز برای بافت‌ فرسوده!

ایسنا/سمنان رئیس شورای شهر سمنان از افزایش ناصواب بافت تاریخی این شهر و بیش از ۹ برابر شدن آن به یکباره در طرح جامع به عنوان یک معضل جدی برای توسعه شهر سمنان نام برد.

مهدی خراسانیان ۴مهرماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کل بافت تاریخی شهر سمنان ۴۳ هکتار بوده اما به یک‌باره در طرح جامع همه بافت‌های فرسوده شهر نیز بافت تاریخی در نظر گرفته شده و مساحت بافت تاریخی سمنان در طرح جامع به ۳۸۰ هکتار افزایش می‌یابد و همین امروز به مانعی برای توسعه بخشی از مرکز استان تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه در طرح جامع ابلاغی سال ۹۴ کل بافت تاریخی شهر جدای از اماکن تاریخی پراکنده در شهر ۴۳ هکتار بوده که محدود به حرم مطهر امامزاده یحیی(ع) و مناطق پیرامونی آن بوده ادامه داد: متاسفانه در طرح جامع بعدی در شورای دوره چهارم ، بافت تاریخی ۳۸۰ هکتار شده و ابلاغ می‌شود.

رئیس شورای شهر سمنان با بیان اینکه تقریبا همه بافت فرسوده شهر نیز در این دوره بافت تاریخی در نظر گرفته می‌شود گفت: براساس قانون برای هر نوع ساخت و ساز در بافت تاریخی باید استعلام های لازم اخذ و هر نوع ساخت و ساز و توسعه شهری منوط به قوانین خاص می‌شود.

وی با بیان اینکه دولت در این چند سال تسهیلات بسیار خوبی برای بافت های فرسوده در نظر گرفته تصریح کرد: ارتقا بافت های فرسوده به بافت تاریخی در سمنان سبب شده که شهروندان سمنانی کمتر از این تسهیلات بهره‌مند شوند. ضمن اینکه شورای شهر نیز تخفیفات ویژه ای از جمله تخفیف ۱۰۰درصدی صدور جواز و...در نظر گرفته و همین‌ها می‌توانست به رونق ساخت و ساز و توسعه شهر در بافت های فرسوده شهر کمک کند اما این در حالی ست که هرگونه ساخت و ساز در بافت های تاریخی منوط به رعایت یک سری الزامات قانونی است.
وی با بیان اینکه انبوه‌سازان از ساخت و ساز در بافت تاریخی استقبال نمی کنند ادامه داد: در حال حاضر هرگونه ساخت و ساز در بافت فرسوده سمنان نیز تابع بافت تاریخی است و از همین رو سرمایه‌گذاران و انبوه‌سازان اقبالی به ساخت و ساز در این مناطق ندارند.

این نماینده شورای شهر سمنان ادامه داد: اگر این روند همچنان ادامه بیابد بافت‌های فرسوده در شهر سمنان به تدریج و در آینده نزدیک به بافت‌های مخروبه تبدیل می‌شوند.

انطباق بافت فرسوده و تاریخی در سمنان!

وی با اشاره به برخی محسنات وجود بافت تاریخی اظهار کرد: متاسفانه با وجود گستره بالای بافت تاریخی در شهر سمنان، کمتر از ظرفیت های قانونی این حوزه در راستای نوسازی، بهسازی و توسعه شهری و حفظ و نگهداری بافت نیز استفاده شده است.

 تصمیم شهرک‌نشینان تازه‌ساز برای بافت‌ فرسوده!

خراسانیان گفت: افزایش بافت های تاریخی در شهر سمنان در جریان طرح جامع شهر به گونه‌ای بوده که تقریبا بافت فرسوده و بافت تاریخی در شهر سمنان بر هم منطبق شده و همه بافت های فرسوده نیز بافت تاریخی لحاظ شده است.

وی از تلاش‌های شورای شهر فعلی برای حل این معضل خبر داد و اظهار کرد: شورای شهر سمنان از طریق وزارت مسکن و شهرسازی به این مهم ورود کرده که بافت تاریخی در سمنان صرفا به اماکن تاریخی اطلاق شود.

تصمیم‌گیری برای بافت‌های فرسوده در شهرک‌نشینان تازه‌ساز!

رئیس پارلمان شهری سمنان خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر حتی برخی از باغ‌های پیرامونی و یا داخل شهر نیز، بافت تاریخی در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه در این چند سال نیز کمتر اعتباری برای بافت های تاریخی شهر نیز جذب شده افزود: یکی از مشکلات این حوزه این است که متاسفانه برخی  از مدیران که در مناطق شمالی و بالادست و تازه‌ساز شهر نشستند برای مناطق جنوبی و قدیمی شهر تصمیم می‌گیرند و این در حالی‌ست که عده‌ای از شهروندان در همین بافت قدیمی شهر زندگی می‌کنند و به دلیل مشکلات این حوزه با مشکلات جدی روبرو هستند.

رئیس پارلمان شهری سمنان با بیان اینکه عدم توسعه در مناطق قدیمی و بافت فرسوده به یک معضل تبدیل شده ادامه داد: قوانین مربوط به حداکثر مجوز تراکم در بافت تاریخی و قدیمی شهر به گونه‌ای‌ست که انبوه‌سازان از ساخت و ساز در این مناطق استقبال نمی‌کنند چرا که سود چندانی از آن نمی‌برند.

 تصمیم شهرک‌نشینان تازه‌ساز برای بافت‌ فرسوده!

هیچ انبوه‌سازی برای دو طبقه نمی‌آید

وی با بیان اینکه هیچ انبوه‌سازی برای ساخت دو طبقه تراکم سرمایه‌گذاری نمی‌کند گفت: باید تراکم ها در این مناطق افزایش بیابد و تحقق این مهم منوط به این است که بافت های فرسوده شهر، بافت فرسوده در نظر گرفته شود.

خراسانیان وعده داد: با پیگیری اعضای شورای شهر، معضل بافت های فرسوده در شهر تاریخی سمنان حل و زمینه برای توسعه بهتر این مناطق بیش از پیش فراهم شود.

وی از پیش‌بینی تخفیف‌های مناسب برای نوسازی بافت‌های فرسوده شهر خبر داد و اظهار کرد: انتظار می‌رود با رفع مشکلات و موانع این بخش، به توسعه شهری در بافت قدیمی شهر کمک شود.

به گزارش ایسنا-بافت تاریخی شهر سمنان که دربرگیرنده آثاری از دوره ایلخانی تا قاجار است یکی از غنی‌ترین و ارزشمندترین بافت‌های شهری در کشور است.

بافت تاریخی سمنان بین ۳۵۰ تا ۳۸۰ هکتار وسعت، داشته و از کهن‌ترین و مهم‌ترین بافت‌های تاریخی در کشور محسوب می‌شود.

در گذشته بافت تاریخی شهر یک محدوده بیش از چهل هکتاری اعلام شده بود که هسته مرکزی شهر سمنان را تشکیل می‌داد.

این محدوده تقریبا از دو محله قدیمی اسفنجان در قسمت جنوبی و ناسار در قسمت شمالی بافت تاریخی تشکیل شده است. بسیاری از بومیان سمنان از دیرباز در همین منطقه سکونت داشتند. اما به مرور زمان به دلیل قدیمی شدن بافت و ضعف در اجرای برخی زیرساخت‌ها این مناطق به تدریج به مناطق کمتربرخوردار شهر تبدیل شده و جمعیت در آن نیز کاهش یافت.

این کاهش جمعیت و خصوصا جمعیت بومی شهر سبب بروز برخی آسیب‌های اجتماعی در این بافت تاریخی شد. همچنین فقدان برخی زیرساخت‌ها در این محدوده تاریخی سبب شده که به مرور با کاهش جمعیت مردم بومی و افزایش جمعیت مهاجران در این بافت ارزشمند روبرو باشیم که این نیز پیامدهای دیگری را برای این بخش از شهر به همراه داشته است.

 تصمیم شهرک‌نشینان تازه‌ساز برای بافت‌ فرسوده!

 تصمیم شهرک‌نشینان تازه‌ساز برای بافت‌ فرسوده!

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha