به گزارش ایسنا، امسال دانشگاهها و موسسات آموزش عالی وارد دومین سال آموزش حضوری خود پس از کرونا میشوند و به نظر می رسد مشکلات و محدودیت های صنفی و آموزشی دانشگاه ها برای پذیرش مجدد حضوری دانشجویان رفع شده و آمادگی بیشتری برای بازگشایی این مراکز وجود دارد. در این رابطه دکتر محمد علی زلفی گل در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه های کشور به تفاوت آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها در مقایسه با سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته یک سری از زیرساخت های دانشگاه ها پس از تعطیلی این مراکز به دلیل شیوع کرونا ویروس آسیب دیده بود و تعدادی از خوابگاههای خودگردان تغییر کاربری داده بودند و آزمایشگاهها، سلف سرویسها و سالنهای ورزشی با مشکلاتی مواجه بودند.
وی در ادامه تصریح کرد: همچنین به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی آموزش حضوری در دانشگاه ها یک سری ارتباطات دانشجویان با تشکلهای سیاسی، فرهنگی و کانون ها دچار خدشه شده بود و فعالیت های فوق برنامه دانشگاه ها قطع شده بود که خوشبختانه امسال با تجربه ای که از سال گذشته بدست آوردیم از فرصت تابستان برای رفع این مشکلات استفاده شد.
وزیر علوم خاطر نشان کرد: در سال جدید برنامه ریزی کردیم تمامی برنامه های فرهنگی، آموزشی، ورزشی و فوق برنامه ای دانشگاه ها اجرایی شوند.
دکتر زلفی گل تاکید کرد: ما تلاش کردیم برای سال تحصیلی جدید، علاوه بر فعالیتهای آموزشی معمول علمی، برای ۸۵ ساعت اوقات فراغت دانشجویان برنامه های متنوعی در نظر بگیریم تا نشاط بیشتری در دانشگاه ها جاری کنیم.
وی با بیان اینکه سال تحصیلی دانشگاهها از سوم مهر شروع میشود، خاطر نشان کرد: سال تحصیلی ورودی های جدید دوره کارشناسی دانشگاه ها به دلیل اینکه دانشجو معلمانی که از طریق آموزش و پرورش قرار است پذیرفته شوند باید از نظر صلاحیتهای علمی و گزینشی مورد بررسی قرار بگیرند و این امر نیاز به زمان داشت در نتیجه سال تحصیلی این نو دانشجویان از هفته سوم مهر آغاز میشود.
قول وزیر علوم برای امانتداری از دانشجویان
همچنین دکتر محمدعلی زلفیگل در گفت و گو با ایسنا، به میزان آمادگی دانشگاه ها برای پذیرش دانشجویان و آغاز سال تحصیلی جدید اشاره و اظهار کرد: خوشبختانه اواخر خرداد امسال با پیگیری هایی که انجام شد اعتبار مناسبی برای تعمیر و تجهیز در اختیار دانشگاه ها قرار دادیم و از آنها خواستیم از فرصت تعطیلات تابستان برای بازسازی امکانات رفاهی، تجهیزاتی و بازسازی خوابگاه ها استفاده کنند، تا برای آغاز سال تحصیلی مشکلی نداشته باشیم.
وزیر علوم با بیان اینکه مردم فرزندان خودشان را در دانشگاه ها به امانت می گذارند، گفت: قول میدهم امانتدار امینی برای دانشجویان و جگرگوشههای مردم باشیم تا آنها بتوانند در کمال امنیت و آرامش فعالیتهای علمی،تحقیقاتی، فرهنگی و ورزشی خود را دنبال کرده و از دوران دانشجویی خود نهایت استفاده را ببرند.
زلفی گل همچنین تاکید کرد: خدا را شاکر هستم جامعه دانشگاهی ما فهیم و فرهیخته هستند و ما به وجودشان افتخار می کنیم و چون از سطح فهم و درک بالایی برخوردارند و از این جهت جای نگرانی برای ما وجود ندارد.
وزیر علوم در پایان یادآور شد: گاهی هجمه هایی از بیرون به اساتید و دانشجویان وارد می شود که خوشبختانه جامعه دانشگاهی خیلی زود این هجمه ها را تشخیص می دهد. امیدواریم امسال شاهد حضور پرشور نشاط دانشجویان در دانشگاه ها باشیم.
حضور و غیاب الکترونیکی دانشجویان
الکترونیکی شدن حضور و غیاب یکی از مهم ترین تغییرات سیستم آموزش عالی برای سال تحصیلی جدید است که بر این اساس حضور غیاب دانشجویان به صورت الکترونیکی ثبت می شود. در خصوص مهم ترین تغییرات آموزشی نیز دکتر قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزیر علوم به ایسنا گفت: اخیرا «آئیننامه استاد راهنما یا راهبر آموزشی در دورههای کاردانی و کارشناسی»، «مقررات آموزشی در کلیه مقاطع تحصیلی»، «تدوین و بازنگری ۱۵۰۰ برنامه درسی» و «شیوه نامه اجرایی دروس مهارتی و اشتغال پذیری»، چهار مصوبه جدید آموزشی وزارت علوم هستند که آئیننامه آنها طراحی شد و ابلاغ شد.
معاون آموزشی وزارت علوم همچنین به برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: در صورتی که فصل هفتم این برنامه که به حوزه آموزش عالی، پژوهشی و فناوری مرتبط است در مجلس تصویب نهایی شود، شاهد تحول اساسی در آموزش عالی خواهیم بود که البته این برنامه در کمیسیون تلفیق نهایی شده است.
دکتر عمو عابدینی از الزام آور شدن حضور و غیاب الکترونیکی دانشجویان دانشگاهها خبر داد و گفت: سامانه مرکزی سیستم حضور غیاب الکترونیکی در وزارت علوم در مراحل نهایی تدوین قرار دارد و همه دانشگاهها باید حضور غیاب خود را به صورت «الکترونیکی» ثبت کنند.
وی همچنین با اشاره به ریل گذاری جدید در آموزش عالی اظهار کرد: بر این اساس دانشگاهها باید برنامه محور، استاد محوری و شاگرد محوری را سرلوحه برنامه خود قرار بدهند و در این مسیر ۳۰ دانشگاه کشور که اغلب دانشگاههای معین هستند تا پنج سال باید بر اساس "برنامه محوری"، "استاد محوری" و "شاگرد محوری" حرکت کنند.
معاون آموزشی وزیر علوم با تاکید بر اینکه سال تحصیلی تمامی دانشگاهها از سوم مهر ماه شروع میشود خطرنشان کرد: ما آموزش مجازی در دانشگاهها نداریم و دانشگاهها از سوم مهر ماه آموزش خود را به صورت حضوری آغاز خواهند کرد.
وضعیت نودانشجویان
وزیر علوم همچنین در خصوص زمان آموزش دانشجویان جدیدالورود نیز تصریح کرد: سال تحصیلی ورودی های جدید دوره کارشناسی دانشگاه ها به دلیل اینکه دانشجو معلمانی که از طریق آموزش و پرورش قرار است پذیرفته شوند باید از نظر صلاحیتهای علمی و گزینشی مورد بررسی قرار بگیرند و این امر نیاز به زمان داشت در نتیجه سال تحصیلی این نو دانشجویان از هفته سوم مهر آغاز میشود.
شیوه آموزش مقاطع تحصیلی
در همین رابطه دکتر علی شمسی پور سخنگوی وزارت علوم در تشریح نحوه برگزاری سال تحصیلی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اظهار کرد: تمامی هماهنگیهای لازم برای بازگشایی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و استقبال از دانشجویان از هر جهت انجام شده و وزارت علوم و دانشگاهها با آمادگی کامل وارد سال تحصیلی جدید میشوند.
وی همچنین تاکید کرد: شیوه آموزش تمامی دانشجویان در سال تحصیلی جدید به صورت حضوری خواهد بود و آموزش مجازی نداریم.
وضعیت اسکان در خوابگاهها
صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز اعلام کرد؛ دانشجویان دوره های روزانه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در صورت درخواست اسکان در خوابگاه ها برای نیم سال اول ۱۴۰۳-۱۴۰۲ باید در سامانه جدید این صندوق ثبت نام می کردند.
بر این اساس با توجه به راهاندازی سامانه جدید صندوق رفاه دانشجویان و لزوم ثبت درخواست اقامت توسط دانشجو برای هر نیم سال تحصیلی، آن دسته از دانشجویان که درخواست خوابگاه برای نیمسال اول تحصیلی (۱۴۰۳-۱۴۰۲) دارند، باید حداکثر تا تاریخ ۲۶ شهریور می توانستند به سامانه صندوق رفاه دانشجویان به آدرسrefah.swf.ir مراجعه و درخواست اقامت خود را ثبت کنند.
طبق تاکید صندوق رفاه دانشجویان، دانشجویانی که درخواست خود را برای اسکان در خوابگاه ها ثبت نکنند امکان استفاده از خوابگاه برای نیمسال اول تحصیلی(۱۴۰۳-۱۴۰۲)را نخواهند داشت.
همچنین دانشجویان در صورت داشتن هر گونه سوال یا ابهام در خصوص اسکان در خوابگاه های دانشجویی میتوانند از طریق سامانه پرسش و پاسخ گلستان با کارشناس مربوطه مطرح نموده و در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت کنند.
تغذیه دانشجویان
دکتر مسعود گنجی رییس صندوق رفاه دانشجویان درباره شرایط تغذیه دانشجویان در سال تحصیلی جدید به ایسنا گفت: سعی کردیم برای سال تحصیلی جدید هزینه غذای دانشجویان افزایش حداقلی داشته باشد بر همین اساس، قیمت غذای کم هزینه ۵۰۰۰ تومان، قیمت غذای متوسط هزینه ۸۰۰۰ تومان و قیمت غذای پرهزینه ۱۰ هزار تومان تعیین شده است.
وی تاکید کرد: قیمتهای جدید غذای دانشجویان که معادل حدود ۱۵ درصد قیمت تمام شده غذای دانشجویی است، از مهر ماه یعنی سال تحصیلی جدید اجرا خواهد شد.
رییس صندوق رفاه دانشجویان اظهار کرد: اجرای مدل جدید الگوی غذای دانشجویی که قرار بود براساس آن دانشجویان یارانه تغذیه دریافت کنند به دلیل مهیا نبودن زیرساخت ها در تمام دانشگاه ها فراهم نشد.
بیش از این دکتر هاشم داداش پور رئیس سازمان دانشجویان در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به برنامه جدید وزارت علوم در حوزه تغذیه دانشجویی گفته بود: در حوزه تغذیه دانشجویی ما برنامه ای تحت عنوان "الگوی تامین مالی تغذیه در سطح دانشگاه های کشور "تدوین کردیم و با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و مشورت دانشگاه ها دنبال این هستیم که تحولی در حوزه مدیریت تغذیه دانشجویان صورت بدهیم.
وی در ادامه تاکید کرد: یکی از گزینه های ما در تامین مالی تغذیه در سطح دانشگاه های کشور این است که بجای اینکه منابع در اختیار دانشگاه ها قرار بگیرد را در اختیار مصرف کنندگان یا همان دانشجویان قرار دهیم. یعنی منابع تغذیه دانشجویان که دولت به دانشگاه ها اختصاص میدهد را به مرور زمان از طریق دانشگاه ها به دانشجویان بدهیم در عوض تنوع غذایی را به حداکثر برسانیم. به این ترتیب دانشجویان یارانه تغذیه دریافت خواهند کرد.
رییس سازمان امور دانشجویان خاطر نشان کرد: برنامه فوق در خصوص تغذیه دانشجویان هنوز در مرحله بررسی می باشد و به تصمیم قطعی در خصوص عدد مربوط به تغذیه دانشجویان نرسیدیم.
داداش پور افزود: دولت در مجموع حدود ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بابت تغذیه دانشجویی به دانشگاه های کشور اعتبار تخصیص میدهد این عدد حدود ۲۰ درصد از بودجه کل دانشگاه های کشور است. قرار شد ما نظامی طراحی کنیم که در آن سهم دانشجو، دولت و دانشگاه ها به گونه ای طراحی شود که اولا دانشجویان بدانند چه میزان منابعی در اختیارشان است و از طرفی ما نیز بتوانیم مشکل مربوط به تغذیه را حل کنیم؛ ضمن اینکه تلاش کنیم رضایتمندی دانشجویان در باب تنوع و کیفیت غذا افزایش یابد.
انتهای پیام
نظرات