• یکشنبه / ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۹
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402061911568
  • خبرنگار : 50210

طرح جامع حفظ باغات سنجان و کرهرود منتظر ابلاغ به شهرداری اراک

طرح جامع حفظ باغات سنجان و کرهرود منتظر ابلاغ به شهرداری اراک

ایسنا/مرکزی رییس کمیسیون نظارت شورای شهر اراک گفت: با ابلاغ طرح جامع، باید به صورت جدی نسبت به حفظ باغات سنجان و کرهرود اقدام کرد.

سید وحید میرنظامی در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر لزوم حفظ باغات سنجان و کرهرود در اراک، اظهار کرد: در ابتدای فعالیت دوره ششم شورای شهر اراک، به عنوان رییس شورا و امروز به عنوان رییس کمیسیون نظارت شورا، بارها از وضعیت باغات سنجان و کرهرود بازدید کرده ایم تا بتوانیم مدیریت درستی برای آن تدوین و اعمال کنیم.

وی با اشاره به بازدید از باغ‌شهرهای کشور و استفاده از تجربیات آنان، گفت: به منظور الگوگیری از شیراز و اصفهان، بازدیدی از این شهرها صورت گرفت است. در شیراز ذیل سازمان املاک و معاونت شهرسازی و فضای سبز شهرداری این شهر، اداره حفظ باغات شیراز ایجاد شده که جهت حفظ باغات این شهر فعالیت می کند. پیرو این بازدیدها و مطالعات، جلساتی در شورای شهر و شهر داری اراک برگزار شد تا اقدامات موثر انجام گیرد، اما مسئله اینجاست که اراده قوی برای حفظ باغات سنجان و کرهرود در شهرداری اراک نیاز است و به صرف سفر و بازدید نمی توان کاری را به پیش برد.

میرنظامی با اشاره به قانون "حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی" مصوب مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: متاسفانه این قانون، قانون جامعی نیست. باغات شهرها، شریان ها و رگ های شهرها محسوب می شوند که لکه های بسیاری را اشغال کرده اند و از نظر تجاری، اقتصادی و مسکونی ارزش بالایی دارند، شهرهایی که از گذشته باغ شهر بوده اند باید همچنان به مانند باغ شهر حفظ شوند و اگر نسبت به این موضوع نگران و دغدغه مند نباشیم در میان‌مدت باغات را از دست خواهیم داد.

وی تصریح کرد: در اراک، باغات سنجان و کرهرود با وسعتی بالغ بر ۷۲۰ هکتار، چسبیده به شهر هستند و از نظر اقتصادی ارزش بالایی دارند که در صورت بی توجهی، در کوتاه مدت از دست می روند. خوشبختانه در سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ به علت برداشته شدن تنش آبی در منطقه، تعداد درخت ها نیز افزایش یافته است و حتی با نگاهی به تصاویر هوایی، در کنار رشد ویلاها و خانه باغ ها در منطقه، افزایش چشم‌گیر درخت را نیز شاهدیم، اما حفظ این شرایط به شدت نیازمند توجه و برنامه ریزی درست است.

رییس کمیسیون نظارت شورای شهر اراک با اشاره به نهایی شدن طرح جامع حفظ باغات سنجان و کرهرود، افزود: در حال حاضر منتظر ابلاغ این طرح به شهرداری اراک هستیم که هنوز انجام نشده است و باید برای اجرای آن نیز اراده ای قوی شکل گیرد.

وی اضافه کرد: مالکین این باغات یا باید در منطقه کشاورزی و سبزیکاری داشته باشند که به دلیل کمبود آب ممکن نیست یا باید برای ایجاد انگیزه جهت حفظ باغات و صرفه اقتصادی، تغییر قانون را دنبال کرد، اما در حال حاضر قانون مذکور اجازه نمی دهد که باغ ویلا در این منطقه ایجاد شود و همین امر انگیزه مالکین برای نگهداری باغات را از بین می برد.

میرنظامی تاکید کرد: چه ایرادی دارد که مالکین در باغات خود ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر ویلا یا عمارت بسازند که ضمن سکونت در آن، انگیزه ای برای حفظ باغات داشته باشند؟

وی بیان کرد: قطعا اجرای درست و قوی طرح جامع می تواند به حفظ باغات کمک کند البته اگر در جایی مالکین در حفظ باغات سهل انگاری یا کم کاری کنند و آبیاری را انجام ندهند تا درختان خشک شود و اقدام به تغییر کاربری کنند، شهرداری در مرحله اول برای آنها اخطار صادر می کند و در صورت بی توجهی، خود راسا نسبت به آبیاری درختان اقدام می کند، اما تا امروز توقعات بسیاری برای حفظ این باغات وجود داشته که متاسفانه برآورده نشده است و باید برنامه های درستی اجرایی شود. قطعا شورای ششم سعی دارد که این لکه های باغی در اراک حفظ شود و از کوچک شدن آنها جلوگیری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۶-۱۹ ۱۲:۰۹

سلام چرا دیگه اسمی از قنات نمیارید؟ یعنی دیگه جز این طرح نیست؟؟

avatar
۱۴۰۲-۰۶-۱۹ ۱۴:۰۰

سلام برای اراک که تلودکی داره کاشت درختان برگ پهن کم آب بر زیاد در همه جا خارج شدن از حالت عبوری بزیر زمین رفتن قطار در محدوده مسکونی کشاورزی و جابجا شدن ایستگاه قطار جابجا شدن سیلو استانداردسازی کنربندی نمک کوه جلو اوندندجاده مهاجران برهدخنداب رسیدکی به شهرک‌های اطراف شهر تعریض خیابان‌ها واتصال اونا سریعتر منطقی‌تر توسعه بازار روزها زیباتر نمایشگاه توسعه زیباتر دریاچه شمال اراک آب نما محصور پارکها آلاچیق و رسیدگی به جادها و افزایش وردی وخروجیهای شهر زیباتر انتقال مشاغل مزاحم رسیدکی به آسیب‌های اجتماعی و توجه جدی به نشکلات مناطق محروم شهر روستا استان ترمینال وردیش پهن‌تر نوسازی بیمارستان امیر کبیر افزایش فضای درمانگاه‌ها در کل استان و نوسازیراونا توجه به نشگلات روستاییان

avatar
۱۴۰۲-۰۶-۱۹ ۱۷:۵۷

جهت حفظ باغات و زمین‌های کشاورزی باید چند کار انجام شود اولا بدلیل وجود سگها و پراکندگی در زمین‌های کشاورزی و آلوده شدن علوفه و تغدیه دام و...فنس کشی باید اجباری شود و در کنار آن جهت جلوگیری از تغییر کاربری ،بصورت قانونی به همه باغداران و زمین داران اجازه ساخت یک بنا و دستشویی و انباری داده شود مشروط به اخذ تعهد بمنظور حفظ کاربری و یا کاشت درختان مثمر. اجبار به لوله کشی آب و کمک دولت جهت این امر .البته بخاطر افزایش فضای سبز و درختکاری بهتر است این طرح در تمام شهرهای کشور اجرا شود.

avatar
۱۴۰۲-۰۶-۱۹ ۲۳:۲۰

اگر موضوع حفظ با غات سنجان‌وکرهرود با جدیت دنبال نشود با زد وبند دلالان با بعضی از مسولین به زودی شاهد ازبین رفتن این باغات که تنفس گاه شهر اراک‌است می باشیم

avatar
۱۴۰۲-۰۶-۲۰ ۰۰:۵۰

چرا از زمین های قنات ناصری حرف نمی زنید ۲۵ ساله مستاجریم لطفا یه فکری برای زمین های قنات بکنید

avatar
۱۴۰۲-۰۶-۲۰ ۱۴:۰۶

من خودم در محدوده فیجان باغ دار هستم در حال حاضر مشکل کم آبی قنوات و چاه های آب از جمله قنات سه لاله تمام باعث شده کشاورزی مختل بشه اگه به همین منوال ادامه یابد باغات نیز خشک خواهد شد

avatar
۱۴۰۲-۰۶-۲۰ ۲۰:۲۰

تا ابلاغ تمام باغات را ازبین میبرن،قبلادر خیابان شریعتی،خرم،راه آهن وطالقانی رخ داده،امیدواریم زودتر ابلاغ وباقاطعیت مانع ازبین رفت این ریه های طبیعت بشن.

avatar
۱۴۰۲-۰۶-۲۴ ۰۹:۲۶

منطقه گلشن آباد.گوار وعقیل آباد چطور اونا حساب نمیشن کسی دیگه کشاورزی نمیکنه اکثرا زمینارو قطعه بندی کرده ومیفروشن به نظر من خیلی هم خوبه درست کردن خونه باغ ودرختکاری هم تو زیبایی وهم هوا تاثیر زیادی داره که متاسفانه جهاد کشاورزی هرروز هرروز تهدید به تخریب میکنه و تبعات خوبی نداره درختکاری خیلی قشنگتر از بیابان خشک وخالی و خار وخاشاک وتیغه

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۸ ۱۷:۰۷

لطفا زمین های قنات ناصری را تعیین تکلیف کنید شده محل زباله