مرتضی انقانی یکشنبه هفتم بهمنماه ۱۴۰۳ در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر اظهار کرد: مساجد بانیان و پایگاه اصلی شکلگیری انقلاب اسلامی بودند اما به نسبت نقشی که مساجد در انقلاب داشتند، اقدامات لازم برای حفظ این نقش انجام نشده است.
وی به فعالیت کمیته مساجد ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی در استان مرکزی اشاره و اظهار کرد: این کمیته متشکل از نهادهای مرتبط با فعالیت مساجد نظیر اوقاف و امور خیریه، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی، پایگاههای بسیج مساجد، شورای امربهمعروف و نهیازمنکر، ستاد اقامه نماز و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(ع) است که برنامههایی را برای دهه فجر پیشبینی کرده و تدارک دیدهاند.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی مساجد استان مرکزی با بیان اینکه مردمی بودن، مهمترین مؤلفه انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: کمیته مساجد، گستردهترین و عمیقترین شبکه مردمی را در بین ۲۸ کمیته دهه فجر که در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برای انجام فعالیتها تشکیل شده اند، در بردارد و دستگاههای عضو کمیته در نظام اسلامی با کارکرد مردمی تعریف شدهاند.
وی افزود: برنامه های ۶۳۰ کانون فرهنگی و هنری در سراسر استان مرکزی، ۲۰۰۰ پایگاه مقاومت بسیج و گروههای جهادی، بقاع متبرکه و سایر مجموعههای مرتبط با مسجد با کارکرد مردمی تعریف شده و فعالیتهای متنوع و متعددی در کمیته دهه فجر با بهرهگیری از نظرات مردم در قریب به سه هزار مسجد استان پیشبینی شده است.
وی گفت: برگزاری نشستهای تخصصی با موضوع مهدویت و نماز، انتظار و انقلاب اسلامی با نواختن زنگ مهدویت در مدارس، برپایی میز مهدوی به دلیل تقارن دهه فجر با نیمه شعبان و ولادت امام زمان(عج)، برگزاری نماز جماعت باشکوه پس از برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن در مساجد، اجرای سرودهای میدانی و در فضاهای دینی و عمومی، برگزاری مسابقات ورزشی متنوع، برپایی محافل سخنرانی کوتاه با محوریت جهاد تبیین و دستاوردهای انقلاب اسلامی، برپایی جلسات تفسیر قرآن با محوریت آیههای مرتبط با جریانات انقلاب و پخش مستندهای انقلابی، از جمله برنامههای متنوعی است که پیشبینی شده و به اجرا درخواهد آمد.
انقانی همچنین گفت: خاطرهگویی انقلاب در مساجد، مسابقات کتابخوانی برای آشنایی با مبانی انقلاب، فعالیت خیمههای معرفت در بقاع متبرکه با برگزاری محافل انس با قرآن و جلسات پرسش و پاسخ، برگزاری مسابقه روزنامه دیواری با شعار « مقاومت و وحدت، رمز پیروزی امت» و «مهدویت، نقطه امید جهان» که سال قبل با استقبال ۸۰۰ گروه چهار نفره دانشآموزی مواجه شد و فرصتی برای انتقال محتواست، برگزاری روزنامه دیواری تخصصی در ساوه با موضوع فرزندآوری و جمعیت با حضور ۵۰۰ دانشآموز از دیگر برنامههاست.
وی گفت: کانونهای فرهنگی مساجد استان مرکزی نقش تسهیلگری و هدایت فعالیتهای مساجد را عهدهدار است و آنرا وظیفه خود میداند. انتقال تجربیات و تسهیلگری از جمله هماهنگی لازم با شهرداریها و دهیاریها از خدماتی است که می تواند فعالیتها را جذاب و متنوع کند.
انتهای پیام
نظرات