کارآفرینی در جهان فناوری مهمترین مقدمه ورود به توسعه یافتگی، جبران عقبماندگیهای اقتصادی و گذر از رکود بازار کسب و کار است ضمن اینکه به پر شدن خلأها و شکافهای بازار کار در توسعه و رشد کشور کمک میکند. برای گذر از مرحله سنتی به صنعتی باید به ظرفیتها و قابلیتهای کارآفرینان در بهکارگیری روشهای جدید در بازار و خلق نوآوریها اهتمام ورزید تا این قشر بهمنظور توسعه اقتصادی و افزایش درآمد سرانه و گسترش فرصتهای شغلی کمک حال بخش دولتی باشند.
از این رو ایسنا بر آن شد تا مصاحبه هایی با کارآفرینان همدانی داشته باشد تا علاوه بر شنیدن پستی و بلندی های راه رسیدن به کارآفرینی، تجربیات آنها را به جوانانی که قصد ورود به بازار کار دارند، منتقل کند که در ادامه با مدیرعامل کارخانه صنایع غذایی آریا ایده آل که مجموعهاش واقع در شهرک صنعتی بوعلی شهر همدان را از سال ۸۷ تأسیس کرده و در ابتدا با تولید انواع سس سپس با تولید شوریجات، ترشیجات و رب گوجه فرنگی باعث اشتغال مستقیم ۵۰ نفر شده است، صحبت خواهیم کرد.
وحید باغستانینیکو در گفتوگو با ایسنا، درباره فعالیت های اجرایی خود اظهار کرد: کار و فعالیت اقتصادیام از دوران نوجوانی در کنار پدر آغاز شد سپس در سال ۱۳۸۰ کارخانه لوازم بایگانی و اداری را تأسیس کرده و در سال ۱۳۸۷ نیز وارد کار صنایع غذایی و تولید انواع سس های سرد و گرم شده و بعد از گذشت ۱۰ سال از فعالیت در این زمینه، در سال ۱۳۹۷ با یک طرح توسعه ای رب گوجه فرنگی، شوریجات و ترشیجات نیز به سبد محصولات این کارخانه افزوده شدند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یکی از تخصصی ترین کارخانه های تولید سس در ایران هستیم که حدود ۷۰ درصد محصولات این کارخانه صادر و مابقی در بازار ایران پخش می شود، افزود: در حال حاضر در کارخانه در هر شیفت ۵۰ نفر فعال بوده و به طور غیرمستقیم برای ۲۰۰ نفر در شبکه توزیع سراسر کشور اشتغالزایی داشته است.
مدیرعامل کارخانه صنایع غذایی آریا ایده آل با بیان اینکه بیش از ۱۸ طعم مختلف سس در بسته بندی های مختلف رستورانی و مارکتی در این کارخانه تولید می شود، اضافه کرد: این شرکت واحد نمونه تولیدی در استان، منتخب رعایت حقوق مصرف کننده و کارآفرین برتر استانی بوده و محصولات آن به کشورهایی از جمله عراق، افغانستان، کشورهای حوزه خلیجفارس، کشورهای اروپایی و آسیای میانه صادر می شود.
باغستانی با بیان اینکه ۱۵ سال از افتتاح کارخانه گذشته و طی این سال ها با چالش های زیادی مواجه شدیم که با تلاش و توکل به خدا توانستیم مشکلات را با موفقیت پشت سر بگذاریم، ادامه داد: در زمان همه گیری کرونا و تعطیلی بسیاری از رستوران ها و مجالس آسیب زیادی به واحدهای تولیدی مواد غذایی وارد شد و بسیاری از این واحدها تعطیل شدند اما خوشبختانه با سختی زیاد توانستیم از این سختی ها عبور کنیم بنابراین توصیه می کنم کسانی که به طور اصولی کسب و کاری را آغاز کردند در هنگام رویارویی با چالش ها ناامید نشوند چراکه با مشورت و تصمیم گیری درست آن را پشت سر خواهند گذاشت.
وی با بیان اینکه جوانان فارغ التحصیل بعد از دانستن نکات قانونی و اقتصادی مورد نیاز برای کسب و کار مورد نظر خود باید برای تأسیس و ایجاد آن اقدام کنند، گفت: اصلی ترین موضوع هنگام ایجاد کار، نوآوری و خلاقیت در آن نسبت به سایر واحدهای صنفی فعال در آن حوزه است تا از سمت مصرف کنندگان مورد توجه قرار گیرد؛ به عنوان مثال در کشور بالای ۵۰ کارخانه تولید سس وجود دارد و علت اینکه استقبال زیادی از محصولات ما شده است نوآوری ها و خلاقیت در تولید سس بوده که به تازگی یک مدل سس دارویی ثبت اختراع شده که ترکیبی از سس به عنوان یک چاشنی خوشمزه با یک سری از گیاهان دارویی است که معمولا به علت طعم نامناسبی که دارند از آنها کمتر استقبال می شود اما با ترکیب این دوماده یک ترکیب فراسودمند تولید شده که به زودی وارد بازار می شود.
باغستانی با بیان اینکه متأسفانه افزایش تورم و نوسانات قیمت دلار برای واحدهای تولیدی به امری عادی و روزمره تبدیل شده و اغلب تولید را با مشکل مواجه می کند، افزود: در سری دیگری از محصولات عادی نگهدارنده از آنها حذف شده و عملیات پاستوریزاسیون بر روی محصول انجام می گیرد و ماندگاری خوبی دارد بنابراین داشتن خلاقیت و نوآوری در ظاهر، کیفیت و قیمت می تواند عامل محرک کسب و کارهای نوپا نسبت به سایر رقبا باشد.
وی با بیان اینکه در بخش شوریجات از سیر ارگانیک همدان استفاده کرده و سیر مروارید همدان را به کشورهای دیگر صادر کردیم، تصریح کرد: نوشتن برنامه، بررسی نیاز بازار و داشتن توجیه فنی و اقتصادی برای کسب و کار از نخستین و مهمترین موارد مورد نیاز برای آغاز یک کار جدید در حوزه خدماتی یا تولیدی است که باید توسط چند کارشناس مورد بررسی قرار گیرد و به هیچ عنوان با جوزدگی هایی که گفته می شود به هر قیمتی شروع کنید، اطمینان نکرده و از ابتدا باید برای کسب و کار خود توجیه فنی و اقتصادی مورد تأیید کارشناسان را داشته باشند.
باغستانی درباره ارتباط با دانشگاه بیان کرد: ارتباط با دانشگاه صرفا برای بازدید و کارآموزی دانشجویان بوده و در این واحد تولیدی همیشه بر روی دانشجویان به عنوان سرمایه های اصلی کشور باز است اما بخش ارتباط علمی با دانشگاه ضعیف بوده و زیرساختی برای اینکه کارخانجات صنایع غذایی اعلام نیاز کرده و اساتید دانشگاه برای حل آن مشکل اقدام کنند، وجود نداشته و ارتباطی به این شکل با دانشگاه ها وجود ندارد.
وی در پایان یادآور شد: واحد تحقیق و توسعه کارخانه از قوی ترین واحدهای استان بوده و همکاران ما در تلاش هستند تا با افزایش و حفظ کیفیت محصولات همواره استانداردهای بین المللی را به دست آوریم.
انتهای پیام
نظرات