به گزارش ایسنا، کتاب «جویبارِ جاریِ عُمر: نوشتهها و سرودههای رهبرآقا خضرائی در زادروز نودمین سال زندگی» به سعیِ محمد ولیزاده در ۲۲۰ صفحه با شمارگان ۳۰۰ نسخه در نشر بامداد نو عرضه شده است.
در مقدمه ولیزاده بر این کتاب میخوانیم: پای سن و سال و زادروز هم که در میان نباشد، گفتن و نوشتن از رهبرآقا خضرائی، بهانه نمیخواهد؛ معلمی شریف، انسانی صادق، ادیبی نکتهسنج، پدری بااحساس و همراهی یگانه، که مجلسشان، خلوتِ اُنس است و محضرشان، گنجِ حُسن. و اندکی از همینها کافی است تا به برکت ۹۰ سال شرافتمندانهزیستن، پیش پایشان برخاست و سر تعظیم فرودآورد؛ دانشیمردی آزاده و دور از حاشیه و هیاهو که همه عمر شریف خود را در آبادیِ صُغاد و آباده، به تعلیم و تربیت چند نسل از جوانان آن دیار گذرانده و به یُمنِ میدانداریِ ایشان، اغلب آنها در جایجای این سرزمین، صاحبِ آوازه و مقامی شایسته هستند.
اما چه بهتر که بهانه این سطر شتابزده و مختصر، انتشار دفتری از دلسرودهها و نوشتههای رهبرآقای خضرائی باشد در آستانه دهمین دهه از عمر پُربرکت گرانمایهشان، که در زمانی محدود، به زیور طبع آراسته میشود.
بد نیست بدانید که زمان زیادی از عصری تابستانی که ایشان، صفحاتی از نوشتهها و به قول خودشان «مکنوناتِ قلبی»شان را به اصرار و خواهش من برایمان خواند، نمیگذرد. همان هنگام جرقهای انتشار و آمادهسازی این نوشتهها، همزمان با زادروز تولد ۹۰ سالگیشان در ذهنم زده شد.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: زندگی بسته به مویی است، خودم میدانم
عزمِ هر لحظه به سویی است، خودم میدانم
دل مبندید به این خاک، که این کار خطاست
عمر، چون آب به جویی است، خودم میدانم
همچنین کتاب «توسعه دریایی از ایده تا عمل» نوشته محمد راستاد در ۳۰۴ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و بهای ۱۸۰ هزار تومان در نشر یادشده عرضه شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب عنوان شده است: ایران به لحاظ دارابودن مزیت طبیعی دسترسی به دریا، بهصورت بالقوه میتواند به قدرتی دریایی در سطح منطقه و جهان مبدل گردد. این امر همواره مورد توجه و تمرکز بسیاری از مراجع کلان تصمیمگیری و مدیریت کشور بوده و با راهکارهای گوناگون از جمله تدوین و تصویب مباحث مرتبط با توسعه دریایی در اسناد کلان و بالادستی، به آن پرداخته شده است. بدیهی است که فقدان نگرش جامع در مقوله توسعه دریایی کشور و تصمیمگیریهای مقطعی و بدون جامعیت، نهتنها ما را از مسیر صحیح و اصولی خارج میکند، بلکه میتواند منجر به عقبماندگی و جاماندن از قافله کشورهای روبهتوسعه در عرصه دریا شود.
با این رویکرد، در این کتاب تلاش میشود تا حتیالمقدور فارغ از آمار و ارقام جهانی، منطقهای و ملی در حوزه دریایی، به صورت مبنایی و نظری بهمقوله دریا، فرصتهای نهفته در آن و مسیر منتهی به رشد و توسعه دریایی پرداخته شود. برای این منظور، ابتدا لازم است بدانیم که بهطور دقیق با چه پدیدهای مواجه هستیم و تمام جوانب متنوع آن را بشناسیم؛ سپس کلیه عواملی را که بهطور مستقیم با غیرمستقیم بر آن تأثیر میگذارند، شناسایی کنیم. برای تشریح موضوعات مختلف بر مبنای چهارچوب اشارهشده، مباحث مختلفی از جوانب عدیده فعالیتهای دریایی در کتاب مطرح میشود که مخاطبان خاص و فعالان بخش دریایی با آنها آشنایی دارند، اما برای تعمیم فرهنگ توسعه بر مبنای دریا، لازم است تا علاوه بر آحاد جامعه و مخاطبانی که با دریا ارتباط کاری مستقیم ندارند، به طور ویژه مدیرانی که در سطوح کلانِِ تصمیمگیری میتوانند تأثیرگذار باشند، با این جزئیات آشنا شوند.
انتهای پیام
نظرات