• شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402041710190
  • خبرنگار : 50181

چرا مشاغل آلاینده کرمانشاه جابجا نمی‌شوند؟

چرا مشاغل آلاینده کرمانشاه جابجا نمی‌شوند؟

ایسنا/کرمانشاه موضوع جابجایی مشاغل آلاینده شهر کرمانشاه قدمت چند دهه‌ای دارد و هر بار موضوع انتقال یک رسته صنفی از بارفروشان تا نمایشگاه‌های اتومبیل سنگین مطرح شده، اما هیچ‌کدام تا کنون به نتیجه نرسیده است.

در حالی‌که بسیاری از کلانشهرهای کشور شهرک‌هایی با فاصله مناسب از شهر برای استقرار مشاغل فنی و آلاینده دارند، اما کلانشهر کرمانشاه هنوز از داشتن چنین شهرک‌هایی محروم است و برخی مشاغل آلاینده درست در دل شهر واقع شده‌اند.

اگرچه برای جابجایی برخی مشاغل فنی و آلاینده کرمانشاه مکان‌هایی هم جانمایی شد، اما به جهت فراهم نبودن زیرساخت‌های اولیه و در برخی موارد عدم وجود مسیرهای دسترسی مناسب و ... در نهایت منجر به نتیجه نشد. برای نمونه طی چند سال اخیر زمینی در شهرک صنعتی برای نمایشگاه داران اتومبیل‌های سنگین یا زمینی در اطراف جاده ماهیدشت برای انتقال میدان بار و یا زمینی در جاده سراب نیلوفر برای انتقال ضایعات فروشان مشخص شد که هیچ‌کدام به سامان نرسید.

به گفته مدیر اجرایی اتاق اصناف کرمانشاه، آنچه که باعث شده در این سال‌ها جابجایی مشاغل فنی و آلاینده کرمانشاه محقق نشود، فراهم نکردن محل مناسب و زیرساخت‌های مربوط به آن بوده که بر اساس ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها وظیفه این امر بر عهده شهرداری است.

شهروز جلیلیان در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه در این سال‌ها خود واحدهای صنفی حاضر به جابجایی به محل مناسب بودند، خاطرنشان کرد: اما لازم بود ابتدا محلی مناسب با زیرساخت‌های اولیه شامل آب، برق، گاز و ... برای آنها فراهم شود که متاسفانه این کار صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: قطعا نمی‌توان بدون آنکه محل جدیدی با امکانات مناسب فراهم باشد، اصناف را وادار کرد محل فعلی خود را که چندین سال در آن فعالیت داشته‌اند رها کنند، اما اگر محل مناسبی برای آنها مهیا شود، آماده همکاری هستند.

مدیر اجرایی اتاق اصناف کرمانشاه با بیان اینکه ۵۲ اتحادیه صنفی در کرمانشاه داریم که برخی از آنها یک یا چند رسته آلاینده و یا فنی دارند، تاکید کرد: چنانچه قرار به جابجایی باشد برخی مشاغل از جمله نمایشگاه‌های اتومبیل سنگین، ضایعات فروشان، درب و پنجره سازان، جوشکاران و خصوصا میدان بار باید در اولویت قرار بگیرند.

جلیلیان از پیامدهای فعالیت مشاغل فنی و آلاینده در دل شهر هم یاد کرد که علاوه برآلودگی محیط زیست و نازیبایی بصری، در برخی موارد به ترافیک منطقه نیز دامن می‌زنند.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر چنانچه یک رسته صنفی به خارج از شهر منتقل شود، فضا برای آغاز به کار صدها واحد صنفی تولیدی و توزیعی در کرمانشاه باز می‌شود که می‌تواند برای چند صد نفر اشتغالزایی به همراه داشته باشد.

مدیر اجرایی اتاق اصناف کرمانشاه یادآور شد: چنانچه یک رسته صنفی فنی به طور کامل از شهر خارج شود، بسیاری از مشاغل دیگر وابسته به آن نیز به خارج از شهر نقل مکان خواهند کرد و بدین  ترتیب علاوه بر باز شدن فضای شهر، شهرک‌های فنی و تخصصی از مجموع مشاغل در خارج از شهر شکل می‌گیرد که  به ارائه خدمات فنی  به مردم در یک نقطه متمرکز نیز کمک خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha