ثریا قربانی در نشست خبری امروز (۱۳ بهمن) با اشاره به مناطق تحت مدیریت محیط زیست کرمانشاه، گفت: این مناطق شامل پنج منطقه حفاظت شده، سه پناهگاه حیات وحش و دو اثرطبیعی ملی است. به علاوه سه منطقه را نیز به عنوان مناطق شکار و تیراندازی ممنوع داریم.
وی با بیان اینکه منطقه شیاکوه اخیرا به عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع معرفی شده است و وسعتی حدود ۴۰ هزار هکتار دارد، افزود: بنا داریم این منطقه را که در نزدیکی پناهگاه حیات وحش زلهزرد با وسعت حدود ۸۰ هزار هکتار قرار دارد، به عنوان پارک ملی معرفی کنیم.
معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: معرفی «نان ویژه» به عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع در دست پیگیری است که امیدواریم تا اوایل سال آیند محقق شود. در این صورت میتوانیم این منطقه و همچنین بوزین و مرهخیل را که در نزدیکی آن قرار دارد و در نهایت نیز به مناطق دارای ظرفیت اکولوژیک در کردستان عراق متصل میشود به عنوان ذخیرهگاه زیست کره معرفی کنیم.
او وضعیت حیات وحش موجود در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان را نیز مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: در سرشماری پستانداران سال گذشته، تعداد گونههای شاخص ما از جمله کل و بز افزایش ۳۰ درصدی داشت و امیدواریم در سرشماری امسال نیز که به پایان رسیده و نتایج آن به زودی مشخص میشود، دوباره این افزایش را شاهد باشیم.
به گفته این مسئول، در منطقه قراویز حدود ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ راس آهوی ایرانی سرشماری شده است.
وی اظهار کرد: خشکسالیهای چند سال اخیر نیز تاثیر جدی بر حیات وحش استان نداشته است، زیرا در اکثر مناطق چشمه و آبشخور داریم و از نظر پوشش گیاهی و علوفه نیز مشکل جدی وجود ندارد.
پیگیریم امسال آب رازآور را به تالاب هشیلان بیاوریم
معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه به وضعیت تالاب هشیلان نیز اشاره کرد و گفت: اکنون وضعیت این تالاب مطلوب است و امسال نیز با اقداماتی که انجام شد، بعد از چند سال خشکی، این تالاب خشک نشد.
وی از ورود آب رودخانه رازآور به تالاب در فاصله زمانی بهمن سال گذشته تا اردیبهشت امسال یاد کرد و افزود: امسال نیز پیگیریم که دوباره آب رازآور در فصل غیرکشاورزی وارد تالاب هشیلان شود.
قربانی همچنین از شناسایی و مسدود کردن ۱۹ حلقه چاه غیرمجاز در حاشیه این تالاب خبر داد که کمک بسزایی به بهود وضعیت آن کرده است.
معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه در صورت خشک شدن تالاب هشیلان خطر آتشسوزی در آن وجود دارد، گفت: این تالاب به صورت توربزار است و ذغال سنگ ناقص موجود در آن میتواند خطر آتش را تشدید کند.
وی در ادامه از برنامهریزی برای ساماندهی زون تفرجگاهی منطقه چالابه نیز خبر داد و ابراز امیدواری کرد در یک یا دو ماه آینده شرکت سرمایهگذار در این خصوص پای کار بیاید. فرآیند انتخاب این شرکت حدود ۱.۵ سال زمان برد و قرار است در این منطقه به سمت حفاظت مشارکتی پیش برویم.
انتهای پیام
نظرات