• دوشنبه / ۸ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402030804973
  • خبرنگار : 71145

برای اولین بار در نیم قرن گذشته

اسرائیل هزاران سند مربوط به جنگ اکتبر ۱۹۷۳ را از حالت طبقه بندی خارج کرد

اسرائیل هزاران سند مربوط به جنگ اکتبر ۱۹۷۳ را از حالت طبقه بندی خارج کرد

به مناسبت پنجاهمین سالگرد جنگ اکتبر ۱۹۷۳ (با نام اسرائیلی، جنگ یوم کیپور) ، آرشیو ارتش اسرائیل در وزارت امنیت روز یکشنبه یک وب‌سایت بزرگ و جامع در مورد آن جنگ راه اندازی کرد.

به گزارش ایسنا، رسانه‌های عبری گزارش دادند که از طریق این سایت ده‌ها هزار سند، عکس، فیلم، صدای ضبط شده‌ و شهادت از جنگ مشاهده می‌شود.

این مطالب برای اولین بار نقاط اصلی شکاف اطلاعاتی قبل از وقوع درگیری را آشکار کرد که توسط کمیته "آگرنت" از سوی ژنرال الی عزرا، رئیس سرویس اطلاعات نظامی وقت بررسی شد.

کانال «آی ۲۴» اسرائیل به داده‌های اطلاعاتی از شش اکتبر ۱۹۷۳ اشاره کرد و نوشت: «به نظر ما هماهنگی در گام‌های مصر و سوریه وجود دارد... ارتش مصر و سوریه عملا آماده جنگ هستند. ارتش‌های نزدیک مرزها تا به امروز از قدرت بی‌سابقه‌ای برخوردار هستند. از یک سو می‌توان حدس زد که سطح راهبردی مصر و سوریه از عدم امکان موفقیت در آن و خطرات ناشی از آن آگاه است و از سوی دیگر در سایه آمادگی‌های کنونی بدون نیاز به تجهیزات اضافی شاهد آمادگی‌های نظامی گسترده‌ای هستیم و اطلاعاتی در مورد تمایل به آغاز جنگ در آینده نزدیک داریم.»

همچنین، یادداشت‌های روزانه سرتیپ اسرائیلی یوال بن فورات در مورد شکست اطلاعاتی و عدم وجود بازدارندگی، علیرغم نشانه‌های فراوان، برای اولین بار منتشر شد، که از جمله آن شهادت‌های اولیه‌ای است که پس از سقوط پایگاه نظامی «حرمون» علنی شده است.

یوال بن فورات در بخشی از یادداشت‌های روزانه خود نوشته است: "تلگرافی در ساعت ۲:۳۰ (۳۶ ساعت قبل از تیراندازی) به موساد رسید که با کلمات رمز پیچیده رمزگذاری شده بود."

وی افزود: "دو کلمه از درون آن کاملاً واضح بود: جنگ قریب الوقوع - جنگ فوری. به استثنای این سه (رئیس موساد، رئیس ستاد و رئیس اطلاعات نظامی) - هیچ کس از این اطلاعات خبر نداشت. نه نخست وزیر، نه وزیر جنگ و نه رئیس ستاد.»

علاوه بر این، این سایت برای اولین بار فایل‌های اصلی بزرگ شامل ۱۵۳۰۱ تصویر، ۶۰۸۵ سند، ۲۱۵ نوار ویدئویی، ۴۰ صدای ضبط شده و ۱۶۹ نقشه را در اختیار عموم قرار می‌دهد که می‌تواند صحنه نبردها، ملاحظات و مشورت‌های تصمیم گیرندگان، رویدادهای دراماتیک در نبرد و لحظات کوچک در زندگی جنگجویان را به تصویر بکشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۸ ۰۹:۲۴

کو پس نام یا لینک سایت ؟!