• شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402021609836
  • خبرنگار : 50026

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور:

یک درصد هزینه‌ شرکت‌های دولتی و بانک‌ها به حوزه فرهنگ اختصاص یابد

یک درصد هزینه‌ شرکت‌های دولتی و بانک‌ها به حوزه فرهنگ اختصاص یابد

ایسنا/خراسان جنوبی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: یک درصد هزینه‌های شرکت‌های دولتی و بانک‌ها الزاما باید به حوزه فرهنگ اختصاص یابد و آیین‌نامه آن آماده و در مراحل نهایی تصویب قرار دارد.

سید مجید امامی، امروز شنبه ۱۶ اردیبهشت در شورای فرهنگ عمومی استان اظهار کرد: پنج اولویت از سخنان رهبر معظم انقلاب که البته برخی اولویت‌های عمومی نظام فرهنگی کشور است احصاء و شاخص‌های کمی و دقیقی ذیل آن شناسایی شد.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه ما وضعیت ملی آن شاخص‌ها را تا پایان اردیبهشت ماه ارائه می‌دهیم، افزود: البته یکی سری از آنها داده‌های غیرثبتی و نیازمند نظرسنجی‌های استان است که درخواست داریم استاندار این موضوع را با کمک جهاددانشگاهی انجام دهد

امامی ادامه داد: با مجموعه دستگاه‌های فرهنگی در نظام، شوراهای فرهنگی عمومی استان‌ها و تلاش ائمه جمعه باید بر مواردی تمرکز کنیم که طی یکسال به صورت محسوس نتیجه بگیریم.

وی افزود: همیشه این ایراد بوده است که جدای از اولویت‌های استانی و موردی که در شهرستان گاهی به اقتضا پیش می‌آید چرا راهبری کلان در نظام فرهنگی کشور صورت نمی‌گیرد که باید از دل نقشه مهندسی فرهنگی و مباحث مقام معظم رهبری در روزهای آغازین سال و متناسب با رویکرد ایشان مبنی بر تحول انقلابی در ساختار فرهنگی کشور محقق شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: نرخ تمایل به مهاجرت در کشور ۳۹ درصد و در بازه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال میل به مهاجرت ۶۰ درصد است و این خیلی خطرناک است البته بسیاری از اینها پس لرزه‌های اتفاقات دهه گذشته، ماجرای کرونا و بحران اقتصادی است.

وی بیان کرد: اگر در برخی از این شاخص‌ها رشد کنیم یا نگذاریم وضعیت بدتر شود یعنی کار ما در شورای فرهنگ عمومی نتیجه داده است.

امامی با اشاره به اینکه اولویت اول فرهنگ کار و تولید است که چهار شاخص ذیل آن وجود دارد، گفت: پایداری خانواده و زیست عفیفانه، انسجام اجتماعی و اعتماد به نفس ملی، پرهیز از اسراف و تجمل و نیز افزایش سرانه و مصرف فرهنگی از دیگر اولویت‌های اعلام شده از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سال ۱۴۰۲ شورای فرهنگ عمومی است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به ورود به ماجرای فرهنگ سقط غیرقانونی جنین در حوزه پایداری خانواده و زیست عفیفانه، افزود: بسیاری از مشکلاتمان در حوزه بحران جمعیت را به واسطه جلوگیری از سقط جنین می‌توانیم حل کنیم و اینکه در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۲ در اجرای قانون جوانی جمعیت پسرفت داشتیم یکی از دلایل آن بخاطر عدم کنترل سقط جنین بود.

وی با بیان اینکه مشکل جدی در حوزه انسجام اجتماعی و امید به آینده داریم که نتیجه‌اش را در افزایش نرخ میل به مهاجرت یا در خصوص منازعات خیابانی و خشونت خانوادگی نشان می‌دهد، افزود: وقتی ساختار محله قوی باشد ما دچار بسیاری از خشونت‌های اجتماعی و شهری نمی‌شویم.

امامی به اولویت پرهیز از اسراف و تجمل در حوزه فرهنگ عمومی اشاره کرد و گفت: با این وضعیت افزایش مصرف بنزین و برق دچار بحران خواهیم شد که کاهش مصرف انرژی باید فرهنگ‌سازی عمومی شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به افزایش سرانه و ارتقای کمی و کیفی مصرف فرهنگی، تصریح کرد: اگر کالا و صنایع فرهنگی ایرانی را مصرف می‌کردیم امروز درگیر قهرمانان پوشالی و شخصیت‌های تبلیغی بر روی جوانان نبودیم.

وی به پایدارسازی منابع و اعتبارات غیرمستقیم اشاره کرد و ادامه داد: در سال جاری باید پنج درصد اعتبارات شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان به حوزه فرهنگ، جمعیت، میراث و مساجد اختصاص یابد و دیوان محاسبات ناظر بر این موضوع خواهد بود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha