به گزارش ایسنا، افراد و ورزشکاران بسیاری نسبت به کاهش یا اضافهوزن خود حساس هستند و در مورد آن به کارشناسان و افراد متخصص مراجعه میکنند تا نسبت به وزن ایدهآل به نتیجهگیری برسند و بتوانند در مسیر درست حرکت کنند.
موضوع کاهش یا اضافهوزن به صورت عادی به وسیلهای تحت عنوان ترازو بازمیگردد. ترازو صرفا و بهتنهایی کافی نیست و ممکن است بر اساس فرمولهای مربوط به وزن مناسب فردی دارای شرایط مناسب باشد اما زمانی که ترکیب بدنیاش سنجیده شد، متوجه میشود درصد بسیاری از بدنش چربی است و عضلهاش کمتر از میزان نرمال است.
همچنین برخی افراد دارای اضافهوزن یا شاید در ظاهر چاقاند اما زمانی که تست میدهند، متوجه میشوند نسبت عضله و چربی آنها به گونهای است که بیشتر از عضله تشکیل شده یا در عین حال افراد لاغری وجود دارند که با کمبود وزن مواجهاند و بر اساس پیشنهادها از سوی اطرافیان باید هر چه میتوانند، بخورند اما زمانی که از این فرد لاغر تست گرفته، متوجه میشود درصد بسیاری از وزنش چربی است و عضلهاش کمتر از میزان نرمال است! بنابراین او باید بر اساس برنامهریزی مناسب غذایی و ورزشی پیش برود و شرایط ترکیب بدنی خود را تنظیم کند تا شاهد افزایش عضله و کاهش چربی باشد.
بر اساس این مطلب که از سوی امیر روحبخش، کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، تهیه شده و توسط فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است: در مورد چاق یا لاغربودن افراد نباید نباید صرفا به ترازو اکتفا کرد؛ چراکه بهتنهایی پاسخگو نیست و باید از دستگاههای سنجش ترکیب بدی (بادی کامپوزیشن) بهره برد.
در مورد تعریف چاقی نیز باید عنوان کرد در گذشته و بعضا امروز چاقبودن به معنای افزایش وزن افراد است در حالی که این تعریف صحیح نیست و امروزه سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده افرادی که میزان چربی آنها بیشتر از عدد نرمال باشد، چاق به شمار میروند.
انتهای پیام
نظرات