• یکشنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401120704762
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

معاون اداره میراث فرهنگی کاشان:

تاریخ نساجی کاشان به دوران‌ پیش از میلاد می‌رسد 

تاریخ نساجی کاشان به دوران‌ پیش از میلاد می‌رسد 

ایسنا/اصفهان معاون اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کاشان گفت: تاریخ نساجی و بافت منسوجات در این شهرستان به دوران پیش از میلاد بر می‌گردد و این پیشینه غنی باعث شده امروزه در هر شاخه‌ای در کاشان نساجی سنتی داشته باشیم. 

عباس تراب‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: وجود بافته‌های متنوع نساجی در کاشان باعث شد که این شهر به‌عنوان‌ شهر ملی نساجی معرفی شود و با توجه به ظرفیت‌های این شهرستان و غنای تاریخ و تمدن منطقه کاشان، فرصتی است تا نامزد شهر جهانی نساجی سنتی در یونسکو شود.

وی افزود: مهارت بافت فرش کاشان در فهرست میراث معنوی یونسکو به ثبت جهانی رسیده است و هنر صنعت مخملبافی، شعربافی، مهارت بافت فرش، قالی‌بافی، زیلوبافی، گیوه‌بافی، رنگرزی سنتی، مهارت بافت فرش جوشقان از  دیگر آثار ثبت شده در فهرست میراث ناملموس کشور مرتبط با نساجی سنتی هستند.

معاون اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کاشان، تصریح کرد: رنگرزی سنتی، یکی از قدیمی‌ترین مشاغل ایران است که قدمت آن به دوران قبل از اسلام نیز می‌رسد که در کارگاه‌های رنگرزی سنتی عموماً از پاتیل‌های بزرگ برای رنگ کردن کالای نساجی با استفاده از مواد رنگزای گیاهی و طبیعی استفاده می‌شود.

وی با اشاره به دیدار ارزیاب‌های جهانی صنایع‌دستی یونسکو از کارگاه رنگرزی سنتی گلکار، گفت: چند نسل از خانواده گلکار در شغل رنگرزی سنتی فعال بوده‌اند و مراحل دسته‌بندی و شستشو رنگ‌ها، رنگ کردن با محلول طبیعی و خشک‌کردن را با مهارت خاصی انجام می‌دهند.

تراب زاده افزود: زیلوبافی یکی از هنرهای قدیم کاشان است و نقشه‌های زیلوی کاشان‌ مانند نقشه‌های فرش نسبت به دیگر شهرها متفاوت است که در کارگاه زیلوبافی فدوی برای احیا و بافت مجدد این‌ نقشه‌ها تلاش می‌شود.

معاون اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کاشان، اظهار کرد: ارزیاب‌های جهانی صنایع دستی یونسکو از کارگاه سنتی رنگرزی گلکار و کارگاه زیلوبافی فدوی، دیدن کرده و نحوه فعالیت آنها، تعداد افراد مشغول به کار، جایگاه و اهمیت این مهارت‌ها در نساجی سنتی تحقیق می‌کنند.

به گزارش ایسنا، گروه ارزیاب‌های جهانی صنایع دستی یونسکو در راستای بررسی شاخص‌های صنعت نساجی کاشان برای معرفی و انتخاب شهر جهانی نساجی سنتی به مدت دو روز از مجموعه‌ها و کارگاه‌های سنتی این شهر بازدید می‌کنند که دیدار از مرکز هنرهای سنتی و صنایع‌دستی کاشان،کارگاه رنگرزی سنتی، کارگاه‌های زیلوبافی و زری‌بافی، پارک علم و فن‌آوری، بازار و کاروانسرای امین‌الدوله، فروشگاه‌های صنایع‌دستی، کارگاه شعربافی و خانه نساجی و افتتاح دبیرخانه شهر ملی در موزه تخصصی نساجی سنتی کاشان از برنامه‌های سفر دو روزه ارزیاب‌های جهانی صنایع‌دستی یونسکو خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha