حجتالاسلام حسن دهشیری عصر امروز سهشنبه، ۲۳ بهمن در کارگروه ثبت جهانی مساجد شهرستان در فرمانداری اردستان اظهار کرد: مسجد محل عبادت و نیایش است که واقف با این نیت آن را ساخته است، حال اگر قرار باشد با ثبت ملی و جهانی، آن را از محل عبادت و رفت و آمد مومنین خارج کنند و فقط محل رفت و آمد گردشگران باشد مخالف ثبت جهانی آن هستیم.
وی با بیان اینکه مسجدجامع اگر قرار باشد ثبت جهانی شود باید همچنان مسجد فعال باشد و برنامههای شاخصی که در آن برگزار میشود ادامه داشته باشد، افزود: برای ثبت جهانی مساجد جامع باید ملاحضات اجتماعی و مذهبی شهرستان مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، امام جمعه اردستان ادامه داد: مسجد جامع تاریخی اردستان و زواره به عنوان شناسنامه شهرستان معرفی میشوند بنابراین تلاش برای حفظ میراث فرهنگی شهرستان از اولویتها باشد و همواره نگاه ویژهای به آن داشته باشیم.
دهشیری خاطرنشان کرد: شهرستان اردستان سرشار از آثار تاریخی متعلق به ادوار مختلف است که این خود ظرفیتهای بی نظیر گردشگری را میتواند فراهم کند و لذا بایستی این مهم مورد توجه مسئولین قرار گیرد.
۱۰ درصد از سهیمه ثبت جهانی مساجد در اردستان قرار دارد
فرماندار اردستان نیز در این جلسه گفت: باید توجه داشته باشیم که شهرستان اردستان دارای ظرفیتهای بالایی در حوزه میراث فرهنگی و آثار تاریخی است که باید با یک مشارکت مطلوب از سوی متولیان و دستگاههای اجرایی از این ظرفیتها استفاده لازم و مطلوب را ببریم.
محسن حیدری با بیان اینکه در کشور قرار است ۲۰ مسجد به ثبت جهانی برسد که ۱۰ درصد این سهمیه در شهرستان اردستان قرار دارد، گفت: ما برای ثبت جهانی مسجد جامع اردستان و زواره حدود پنج ماه زمان داریم و در این مدت مجموعه شهرستان باید هر آنچه لازم است را فراهم کند تا مساجد تاریخی شهرستان ثبت جهانی شود.
وی اضافه کرد: تا فرودین ماه سال آینده فرصت داریم که پرونده مساجدجامع را تشکیل و مستندات لازم را جمع آوری کنیم و پس از آن تا ۳ سه ماه ارزیابی نمایندگان یونسکو را برای رفع اشکالات را خواهیم داشت.
فرماندار اردستان بیان کرد: مسجد جامع اردستان به عنوان قدیمیترین مسجد شهرستان اردستان و گنجینهای از معماری و هنر ایرانی اسلامی یکی از جاذبههای گردشگری، تاریخی و مذهبی ثبت ملی شده است که در دل شهر اردستان ساخته شده که این مسجد یکی از کهنترین و باشکوهترین مساجد ایران شناخته میشود.
انتهای پیام
نظرات